- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja tam się cieszę, że brzuszek nie jest za duży, ale z drugiej strony jeszcze wszystko przede mną. Myślę tylko, że nie tyję jakoś za dużo, bo nie mam zachcianek, choć ostatnio apetyt trochę większy
Gosiaczku - dopisałam Cię do naszej tabeli. Jak chcesz to możesz dopisać swoje imię (nie chciałam ryzykować z wpisaniem "Gosia") docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
nie pisałam ostatnio bo miałam ciężki okres z poniedziałku na wtorek w nocy dopadła mnie i Huberta jakaś jelitówka i na zmianę wymiotowaliśmy na szczęście już następny dzień był bez takich przygód ale ja na nić nie miałam siły. A potem u mojego szkraba znów zaczęły się wybijać ząbki i to w dodatku czwórka i trzy noce znów nie przespane.
K1C1A sesja naprawdę super i pomysł z leśnym skrzatem rewelacyjny
patio brzuszek masz naprawdę niewielki ale na pewno jeszcze urośnie
MagdaK ale Pola super pozuję mój łobuz się schował i mało co było widać ale Hubert zrobił podobnie jak byłam na 3d
A ja dziś nie mam pomysłu co zrobić na obiad coś bym zjadła ale nie mam zielonego pojęcia co.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
Gosiaczek, patio, śliczne brzuchunie. Patio, u Ciebie faktycznie jeszcze malutki
kocham_cie, no fakt że Coccodrillo tanie nie jest. Ale jakość jest dobra - jak teraz przeglądam ciuszki po Piotrusiu, to te z Coccodrillo najlepiej się trzymają.
K1C1A, Twój synuś cudny! Odpoczywaj ile wlezie A jak długo zostajesz w Polsce?
MagdaK, ale będziesz miała babiniec w domu Fajnie, że z małą wszystko w porządku
Marta, współczuję jelitówki, wiem, co to za uczucie A szczepiłaś Huberta na rotawirusy? Jaki fajny wesolutki brzdąc
Ja dziś pierwszy dzień w pracy po zwolnieniu, spoko jest na razie, bo nie ma jakoś dużo roboty, ale chyba na następnej wizycie (?) albo jeszcze następnej poproszę już o permanentne L4.
- Aniat
- Wylogowany
- gaworzenie
Cieszę się, że mogę dolączyć do grona lutowych mam
troche późno, ale lepiej póxno niż wcale
cieszę się że nie będę sama przeżywąc tych ostatnich miesięcy
czy wy już też kupujecie różne rzeczy, sprzątacie żeby przygotować się na przyjście malenstwa?
pozdrawiam
Ania
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Napisz coś więcej o sobie, na kiedy masz termin, co tam mieścisz w tym swoim brzuszku, jak do tej pory mijała Ci ciąża
Dopiszemy Cię do naszej tabelki, a Ty możesz uzupełnić resztę (link do tabeli jest w pierwszym poście na pierwszej stronie).
Marti - u mnie coccodrillo też odpada ze względu na ceny. Jakość jakością, ale przy tych wydatkach, to jednak muszę zwracać uwagę na to, co lepiej kupić droższe i lepsze, a co może być trochę tańsze.
Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
Kasiuszka gratuluje synka. Ja płaciłam za usg 3d/4d 230 zł i to było najtaniej. zależy jaka miejscowość
Gosiaczek1331 fajny brzuszek
K1C1A fajna sesja
MagdaK na pewno z dzieckiem będzie wszystko dobrze. Mi też wróżba z obrączką nadal pokazuje dziewczynkę jako drugą. a tu chłopak. wszystkich czwórkę. cały czas jest chłopak, dziewczynka, dziewczynka, chłopak. ale zauważyłyśmy z szwagierką że to jest zazwyczaj tak ze jak się pragnie tak pokazuje. gratuluje mimo wszystko córeczki Poli
patio masz fajny zgrabny brzuszek
Aniat witaj
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Aniat - witaj i zdaj nam relację z poprzednich miesięcy
Marta27- współczuję jelitówki, ja przechodziłam 1,5 dnia to trwało, ale sama biegunka i nawet nie myślałam że to jelitówka. Słodki ten twój rozrabiaka
Ejka- trochę cierpliwości, pamiętam że jak jeszcze przed ciążą dopadło mnie coś to ta nystatyna działała bardzo powoli, w sumie to tam jest 10 tabletek, a sama wiesz że jak normalnie jesteś chora to też antybiotyk nie zawsze pomaga od razu, najczęściej to pod sam koniec potrafi dopiero zadziałać, trzymam kciuki żeby zbyt długo z tym działaniem nystayna nie zwlekała
MagdaK - gratuluję córeczki, dumna z niej panna, a z tą nerką z pewnością wszystko będzie ok
Dziewczyny czy kupiłyście już kombinezony, jeśli tak to jaki rozmiar? A w ogóle to dzisiaj pochodziłam trochę po tych sklepach i rozmiarówka jest tak zwariowana, że szkoda gadać
meli- jak tam samopoczucie, mam nadzieję że troszkę lepsze
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
- Gosiaczek1331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Piekna sesja lesnego skrzata
Tez biore luteine jest straszna ale pomaga wiec mecze sie na poczatku bralam duphaston ale mam problemy z zoladkiem i lekarz zapisal mi luteine a dla mnie to mniejszy koszt
Jelitowka współczuję to musial byc koszmar
Tez zaczynam misja sprzatanie przyjeżdża moja siostrzyczka bedziemy myc okna siostra bedzie skakac po drabinie:-)
- ivet89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ja juz na l4. I dopada mnie juz troche strach przed tym siedzeniem w domu. Wiadomo ze pracujac ma sie czasem spore tyly w domu wiec roboty w domu jest sporo ale z drugiej strony mozna dostac "kota".
Moj maly skonczyl antybiotyk po tygodniu i nadal kaszle a przez weekend doszla goraczke. Dzis poszlam z nim do lekarza i dostal inny antybiotyk. Podobno gardlo nadal strasznie zawalone:(
Maly w brzuszku mocno kopie zwlaszcza po pecherzu i ciagle musze siku. Podoba mi imie Dominik - to chyba tak jak synek meli prawda? Chyba bedzie DOminik bo jak narazie nic wspolnie nam sie nie podoba. Ja na usg dopiero 30 pazdziernika, nie moge sie doczekac. Jutro jade do fryzjera obciac sie ale nie wiem jak bardzo j co zrobic...hmmm chcialabym cos zmienic- mam wlosy dlugie do pasa...zastanawiam sie nad grzywka.
Piekne zdjecia dodajecie sliczne. Moj brzuszek podobny do patio tylko ze ja jeszcze 21 tydzien.
Ja mam spore uplawy czy to zle? Nic nie piecze nic nie swedzi ale czy to normalne?
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
patio, przy pierwszym dziecku faktycznie wydatki są ogromne i nie do udźwignięcia na raz. I prawie jak przy weselu albo budowie domu - prawie zawsze przekracza się założony budżet
J.J., narobiłaś mi smaka na kapustę co prawda z grochem nie lubię, ale ze śliwkami to chyba sobie jutro zrobię A kombinezon-śpiworek planuję kupić na 62-68. Większego nie ma sensu, bo będzie wiosna, a w mniejszy nie wiadomo, czy dzidzia się wciśnie. Ja mam jeden po Piotrusiu na 62 i rozmiar był ok na zimę (Piotruś urodził się 31 stycznia), ale na noworodka ciężko go było założyć, wcisnąć nóżki itp. więc tym razem zdecyduję się na śpiworek.
Monique, to dawaj znać koniecznie po połówkowym. Super, że masz już za sobą glukozę, ja dopiero jakoś pod koniec października - przed wizytą 3 listopada muszę mieć zrobioną.
Ivet, odpoczywaj sobie. To normalne, że w ciąży więcej z nas leci, ale dopóki nie swędzi, nie piecze, nie mają dziwnego koloru ani dramatycznie nie śmierdzi, to jest ok
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Gosiaczek1331 - nie szalej za bardzo przy tym sprzątaniu, ja wczoraj pochodziłam trochę po mieście a wieczorem nie wiem czy mi się wydawało że nóżki cosik popuchły, a może to te nieszczęsne nerki zaczęły o sobie dawać znać
ivet89 - masz teraz okazję pobyć trochę w domu, odpocząć, a i tak pewnie znajdziesz sobie zajęcie, czy nadrobisz zaległości towarzyskie. Tak więc głowa do góry, coś tam sobie wymyślisz do roboty
Marti - pytałam się o kombinezon bo wczoraj byłam na ciuszkach i znalazłam w bdb stanie kombinezon na 68 za 12 zł i teraz się martwię że jest za duży, bo w sumie 68 to na 4-6 m-cy a w tym czasie to już będzie czerwiec
- Gosiaczek1331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Właśnie te wydatki przy pierwszym dziecku sa przerazajace zwlaszcza jak kasy brakuje ale jakos trzeba to przezyc ja tez ciagle biegam siku dzidzia dala czadu w nocy nie moglam spac:-) glukoza tez przedemna:-( dzis robilam morfologie i mocz mam nadzieje ze beda w miare ok:-) w czwartek do lekarza po l4