- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mila2015
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Już nie pamiętam tego, choć w pierwszej ciąży to już w piątem miesiącu miałam takie jazdy.
Na szczęście jak mały miał drzemkę to poleżałam i jest lepiej.
J.J. - ja mieszkam bardzo blisko szpitala i wolałabym tutaj jak coś poleżeć i jeszcze raz rodzić niż jechać do tego drugiego szpitala (czy lepszego nie wiem). Tym bardziej, że tutaj należę do poradni kardiologicznej i właśnie nefrologicznej. Ale to właśnie ta dr z kardiologii twierdzi że lepiej na patologię ciąży tam niż tutaj, bo tam lepiej jak coś mają opiekę dla wcześniaków.
Poszłam dzisiaj rano z moczem do innego laboratorium i dodatkowo zrobiłam badania nerkowe ... I są w normie.
A co najdziwniejsze zero białka w moczu!!!
linka29j - 1800 g to bardzo ładna waga. Tak jak pisały dziewczyny dobrze dokarmiałaś
Ja się tak boję jutszejszej wizyty a zarazem jestem taka ciekawa jsk tam moja malutka.
gabrysiaSta - gratuluję chłopaka
Marlena - imponująca ilość ciuszków. Ja mam część po małym, trochę kupiłam i jeszcze mam coś dostać po bratanicy.
Zarówno tamtym razem jak i tym razem oglądam ciuszki co jakiś czas - dla mnie to normalne. Z tym że ja już część mam upraną i od razu ją wyprasowałam, żeby nie było za dużo na raz. Więc nie ruszam już tych ciuszków.
Ja nie pamięta ile wydałam wtedy na wyprawkę. Teraz jakieś 400 zł już wydałam i jeszcze muszęvtrochę zainwestować. Ale te nsjdroższe rzeczy to mam.
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
Zaliczyłam też dzisiaj wizytę u diabetologa. Na razie też ok. I wizytę w ZUSie. Byłam zaufać ten profil na stronie pue.zus.pl/portal .Będę widzieć przynajmniej kiedy mają płacić i ile.
GabrysiaSta - gratuluję siusiaka
J.J. - to nie dużo wydałaś, ja na pewno zdecydowanie więcej, ponad 2 000 zł to dałam za sam wózek 2 w 1 plus fotelik.
I kurna nie wiem już co komu miałam napisać, muszę was jeszcze doczytać
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
www.poradnikzdrowie.pl/szukaj/bia%C5%82komocz
Także taki białkomocz to nie białkomocz. Na wszelki wypadek możesz co jakiś czas zrobić sobie to badanie bo niedrogie. A obecnie lekarze niepotrzebnie sieją panikę. Poza tym nie masz ciśnienia znów wysokiego ani obrzęków. Załóż sobie książeczkę z ciśnieniem 2 x dziennie. Ja na każdej wizycie muszę pokazywać bo pod gabinetem skacze mi zawsze do np. 145/92, a tak to mam dowód że normalnie w domu jest ok.
- Marlena_
- Wylogowany
- gaworzenie
oj tak wszystkiego naraz tego nie ogarnę musze to sobie na partie rozłożyć
to mnie pocieszyłyście że z głową jednak jako tako wszystko mam w porządku
jak patrzę na te ubranka to nie mogę uwierzyć że dziecko takie maleńkie jest
- mila2015
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja owszem słyszałam o tym, że do 10 mg/dl jest jeszcze w miarę, ale ja bałam się że może rosnąć.
W sumie ty też musisz teraz uważać, a w poprzedniej ciąży dotrwałaś do terminu?
Ja mierzę ciśnienie bo mam nawyk z poprzedniej ciąży. I mam trochę uraz bo urodziłam 3 tygodnie przed terminem.
Marlena - dziecko faktycznie jest malutkie jak się urodzi, ale szybko rośnie. Oglądaj ciuszku i się oswajaj kochana.
Ja mam dzisiaj nie najlepszy dzień, bo mimo tego odpoczynku znów mnie boli. A raptem zrobiłam parę rzeczy normalnie jak zawsze, więc porządków światecznych nie widzę.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
melduje się w trójpaku cała i zdrowa jak na razie .Nic kompletnie Was nie czytałam , mam chyba z 10 stron , jakiś skrót poproszę .Mam nadzieje , ze u każdej wszystko w porządku
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
Gabrysiasta - gratuluję synka i zdrówka życzę.
Marlena - ciuszki super i faktycznie ilość imponująca - tylko nie rób tego na raz bo ja tak chciałam wszystko ogarnąć a potem było mi źle na kręgosłupie . Ja przekładam ciuszki średnio dwa razy w tygodniu, a to sobie oglądam, a to patrzę co mam a czego nie mam i znów układam i tak w kółko, a w gruncie rzeczy to i tak nie pamiętam co tam jest .
U mnie kolejna noc nieprzespana - tzn. spałam do 4 dopóki nie wstałam na siku, no a potem klapa i tak do rana się przewracałam. W ogóle wczoraj wieczorem brzuch mi twardniał od pępka w dół . Ale nei wiem, czy to mały tak się rozwalał, czy macica mi się stawia . Tak to nie bolało, ale uczucie nie fajne, a poza tym to jak mi twardniał to od razu miałam szybszą akcję serca - wiecie, tak jakbym się w momencie czegoś przestraszyła , ale mijało po paru sekundach.
Ale też się wczoraj wkurzyłam w pracy i może dlatego .
Dziś jest o.k., ale oczy mi się zamykają same ehhh.
Odliczam już dni do wizyty. Mam nadzieję, że wszystko dobrze .
- Gosiaczek1331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
A słuchajcie co ja wczoraj zrobiłam, a raczej czego nie zrobiłam. Zadzwoniłam do laboratorium zapytac czy już mają moje wyniki z tamtego piątku.
Uprzejma pani powiedziała że już są i żebym przyjechała, no to fajnie pomyślałam i pojechałam po męża do pracy po drodze. Tylko że potem zapomniałam pojechac po wyniki . Czujecie - zapomniałam w 10 minut.
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Siedzę sobie w pracy i nic mi się nie chce. Dopadła mnie chyba wizja świąt i już żyję tymi wolnymi dniami. Muszę się zmobilizować i w ten weekend pokupować prezenty. Najgorsze jest to, że moja młodsza córka nie ma żadnego pomysłu i tu mam problem. Starsza dalej w domu na antybiotyku, ucho już nie boli tylko walczymy z katarem, który nie chce jej opuścić. Mam nadzieję, że do świąt się wykaraska.
Luska- super, że u Was wszystko w porządku i tak trzymajcie
Marlena- ciuszki super, ja po świętach biorę się ostro za swoje, bo zaraz się okaże, że połowy nie mam.
Ejka- u mnie ze spaniem też kiepsko, ostatnio zdarzają mi sie drzemki jak wracam z pracy i wtedy w nocy to jest masakra, bo zasypiam po 2, rano trzeba wstać i kółko sie zamyka. Niezły numer z tymi wynikami, ale ja też mam problemy z koncentracją Moje dziewczyny zostawiają mi kartki na lodówce jak im trzeba coś do szkoły bo inaczej to ja na chwile obecną nie ogarniam
Mila- dobrze, że w badaniach wszystko ok, ja jutro rano przed wizytą śmigam do laboratorium i też mam nadzieję, że będzie dobrze.
linka- waga imponująca, fajne już się te nasze dzieciaczki robią.
GabrysiaSta- super wiadomość, serdeczne gratulacje !!!
J.J.- ja to nawet nie liczę, a ile jeszcze przede mną, aż strach pomyśleć.
Monique- bardzo dobrze , że z tym cukrem tak ci sie wyrównało i oby tak do końca.
Kasiuszka- i jak alergia? Ale w tym naszym organiźmie przemian zachodzi w czasie ciąży.
K1C1A- i jak mały? Udalo sie wyruszyć do Polski?
Ivet - zdrówka dla Was, mam nadzieję, że już lepiej.
Kocham cie - moja też ostatnio jakoś mocno wypychająca jest. Miałam wrażenie, że widzę wystającą piętę i było to dość bolące.
Gosiaczek- współczuję ja teraz przezornie co chwile kopiuję, aby wszytskiego nie stracić.
Justyna- ja niestety nie pomogę, bo nic takiego u siebie nie zaobserwowałam.
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Gosiaczek- ostatnio też mi zeżarło posta
Ejka – ja też mam twardnienie z trzepotaniem serca a do tego czuję jakby ciśnienie mi poszło wtdy w górę, idzie mi takie ciepło do głowy, chyba to normalne, wizytę mam 24.12 to się spytam, bidulko nie jesteś sama, ze mnie to się śmieją w domu że jestem taka zakręcona, ale już niedługo, mam nadzieję że po porodzie wróci wszystko na swoje tory
Justyna-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A ja dzisiaj w nocy nie mogłam zasnąć bo mój chrapał jak najęty, nawet Patrycja przyszła go szturchnąć, a za nim usnęłam to 3 razy poszłam na siku
Dziewczyny w czym macie zamiar wystąpić w święta. Chciałam sobie ostatnio coś kupić, ale we wszystkim wyglądam okropnie. Chyba lepiej będzie worek założyć na siebie i przepasać się sznurkiem
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
kristi* napisał: Hej dziewczyny,
Jeśli któraś potrzebowałaby Luteinę i jest z Warszawy - to chętnie oddam - mam 4 opak. data ważności 1x 04.2015 i 3x 03.2016
Życzę dobrego samopoczucia i zdrowych dzieciaczków
Namiary u sierpniówek 2015 na 5 stronie