- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- delma2
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- delma2
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- delma2
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ejka jedna dziewczyna dziś urodziła a już kolejne są na wylocie. nie które już są w 37 tygodniu
- delma2
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- mila2015
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Co do porodu to ja też chyba będę z tych co nie dotrwają do terminu, oby to był chociaż 1 luty, a nie styczeń.
Ale już po tym pobycie w szpitalu będzie wiadomo - nie na 100% bo to różnie bywa - czy tym razem nie poznam co to cc.
Ta dziewczyna ze styczniówek co właśnie urodziła to miała chyba 24 dni do porodu, a ja miałam 20 dni przed, więc mnie to ogólnie nie dziwi jak nasze lutówki rozpakują się po części w styczniu. Wtedy to aż 5 dziewczyn urodziło w czerwcu a nie w lipcu - a co ciekawe to byli sami chłopcy

- delma2
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
W planach mam zamiar już nie uciekać i na bieżąco z wami być .Chociaż nie wiem jak mi się to uda z moja szarańcza bo są okropni ostatnio , muszę im każda minute w domu organizować bo jest armagedon.Definitywnie już po remoncie , została dosłownie jedna rzecz do kupienia , ale to już na spokojnie , nie pali sie/Poza tym ze mną chyba coraz gorzej , no taki mi puchną nogi , ze za chwile nie będę miała co na nie włożyć .Dobrze , że za tydzień wizyta, jutrzejszego fryca muszę tylko przeżyć jeszcze .Skurcze tez się u mnie zaczęły pojawiać ale nie panikuje , bo nie są często i nie sa jakoś szczególnie dokuczliwe czy bolesne , ale jak by nie było to są .
Wkurzam się też , bo mnie już ludzie taki irytują , gdzie nie pójdę na naszej kochanej wsi to mnie sie pytają czy długo będę się kulać i czy dotrwam do nowego roku, jak mówię , ze jeszcze dwa miesiące to patrzą na mnie jak na debila

Dziewczyny jak dla mnie czapki z głów , że wy do pracy jeszcze śmigacie , ja mam problem ogarnąć już chatę ,. a co tu mowa o śmiganiu do roboty jakiej kol wiek
Ja chyba w święta to namiot sobie fundnę , bo nic innego nie będzie na tyle obszerne hehehe
Gosiaczek myślę , ze może się jeszcze odwrócić , ale pewnie skoro masz taka diagnozę odnośnie oczu to ja bym nawet nie ryzykowała sn .Malutka juz ładnie waży , jejku a dopiero co po 200g miały maluszki
u mnie juz tak sie wypinają , że dziś ja miałam górkę taką maleńka koło pępka wystającą , ze mój z podziwu nie mógł wyjść , nawet czasem idzie dupkę wyczuć
Mila kurcze az oczy wielkie zrobiłam jak czytałam , czemu chodzisz do takiego bufona który tak ci krew pusuje?? Szpital warto zaliczyć , niech inni lekarze sprawdzą przebadają itd Mi to zawsze pomagała , bo wracałam w 100% zadowolona i pewna , że z tego co mi są w stanie powiedzieć wychodzi , ze wszystko jest książkowo
linka łóżeczko super

Dziewczyny a wy ciuszki wszystkie prałyście ?? ja ograniczyłam sie tylko do rozm 68.....i to już mam poprasowane .Teraz tylko ręczniki kocyki itd , ale to już chyba po świętach
A jak u Was stoi sprawa z torbą do szpitala??
Ja nie gdybam juz kiedy urodzę ,wszystko w swoim czasie , na dzień dzisiejszy mi się nie spieszy.Kelis faktycznie zaskoczył;a wszystkich , ale właśnie ona była w 37 tc czyli generalnie już ciąża donoszona .
- mila2015
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Luska - lekarz jest bardzo dobry, ale ma dziwny kontakt z pacjentkami. Dzisiaj miałam wrażenie że ma pretensje że to nie on tylko ktoś decyduje że mam iść do szpitala. A w sumie to ja się martwię i dlatego wspomniałam kardiolog o szybko starzejacym się łożysko i tak jakoś wszysko poszło. Tym bardziej że od lat mam zaburzenia rytmu serca a sytuacja z łożyskiem jak dla mnie znów się powtarza. Chce uniknąć porodu przed 36 tygodniem i chce żeby mała dostała 10 pkt. Boję się że łożysko nie będzie dobrze działać a ja nie poznam że coś jest nie tak bo mała ogólnie jest mało aktywna.
- Ejka84
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Dzis znow mi sie brzuch napina. Ale wzielam nospe niestety bo bylo nieprzyjemnie. Oby do piąteczku.
- K1C1A
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mlody ma sie lepiej wysypka juz schodzi ,zaczyna wicej jesc to znak ze gardlo tez ma sie lpiej.Ale zeby nie bylo tak kolorowo to maz jest chory,cala noc meczyl sie z goraczka ,na szczescie dzisiaj juz lepiej.Jestesmy w Polsce wiec ja mam troche luzu.
Luska ciesze sie ze macie sie dobrze, no i ze remont sie skonczyl, oszczedzaj sie kochana
Delma ja pranie i tobre zaltwie po nowym roku, wlasnie jestem w trakcie kompletowania wyprawki
Marti jak Piotrus?
Kasiuszka przeszlo ci po wapnie?
Powiadace ze styczniowki zaczynaj rodzic oj joj szybciutko ,po swietach chwila moment i my zaczniemy ,az trudno uwiezyc ze to juz tak bliskO
No i jak wiekszosc z was zapomnialam co czytalam

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Ależ u mnie dziś piękny dzień był 10 stopni na plusie, słoneczko... toż to jak końcówka marca wyglądało a nie połowa grudnia

jejku dziewczyny niech mnie ktoś kopnie w dupsko, większość z was poprana, poprasowana.... ba nawet torby szykujecie do szpitala... a ja??? na wszystko jak zwykle mam czas ... tylko tego czasu ubywa mi z każdym dniem... termin porodu co raz bliżej a jeszcze gin straszy ze po 20 stycznie to już mam być zwarta i gotowa... a ja... mam jeszcze przecież tyle czasu .... oj zaskoczy mnie ten poród ... zaskoczy!
Wczoraj oglądał one born every minute i chyba zaczełam się bać porodu... kurcze do tej pory jakoś tak lajtowo do tego podchodziłam... i wmawiałam sobie że będzie szybko bo to 2 raz w tak krótkim odstępie czasu... ale zaczynam cykać dupskiem i i już nie jestem taka pewna czy będzie tak lekko... wczoraj to tak się nakręciłam że aż się popłakałam

GabrysiaSta gartuluję siuroka

Marlena_ wow ależ arsenał ubrankowy

Marti jak tam piotruś się miewa???
mila2015 a ile twoj synek ma lat? bo chyba mi ta informacja gdzieś umknęła. Powodzenia w szpitalu... niech cię tam przebadają i szybko wracaj

luska no jesteś w końcu... cała i zapakowana

J.J. ja pierdziele i nie kupuję już nic do ubrania ciążowego... mam 3 tuniki typowo ciążowe i chodzę w nich na okrągło, i w święta też jue mam zamiar ubrać

hihihi to mowicie że ćwiczycie oddech przeponą do porodu... kurcze ja też przed pierwszym porodem cwiczyłam... a potem w dupie miałam to jak oddycham, choć położna rzeczywiście ciągle do mnie krzyczała że mam oddychać przeponą bo wtedy dziecko dostaje więcej tlenu niż jak stoję i sapie jak parowóz

ooo to styczniówki się już sypią... kurcze to już ten czas... ale numer... ja w pierwszej ciąży też poleciałam w 37 tygodniu

hihihi właśnie przeczytałam pod moim suwaczkiem, że w tym okresie moje dziecie waży już prawie 2 kg.... buhahhaa moje dziecie tyle ważyło w 29 tyg... w poniedziałek wizyta ciekawe ile ten mój motylek przybrał przez ostatnie cztery tygodnie???