- Otrzymane podziękowania: 53
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
Marti mam nadzieje że wreszcie Dominikowi przejdzie. tylko jednego leku za chiny nie chce brać. to fajnieże z Piotrusiem lepiej. zaraz ci wyśle namiary na fb
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- delma2
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Marti fajna taka sesja z brzuszkiem
Ivet tak na luty i mam juz 11kg na plusie..
Przesylam wam troche zimowego klimatu po wieczornym spacerze z mezem..
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Marlena co do wygladu to ja sie czuje jak niania z bajki hrabiego kaczuli ...
Wlasnie tak aadzilam ze to Meli priv konto
Meli a co to za lek jaiis n8edobry w smaku ?
Ejka jakies dziwne to zelazo , jak biore biofer jest podobno najlepszy jeseli chodzi o prxyswajalnosc i sklad. Nie sikam oczywiscie na czerwono, ale jak mialam nerki chore dostalam lek i sikalam na niebiesko Fajnie ze krzyze ustapily , mi dalej cos siedzi w dole .
Marti ja juz mam nauczke zeby nie organizowac nic ani sie nie wybijac szcsegolnie w sprawach damsko meskich szooda czasu i nerwow. Z tym cisnieniem to tez kurde masz problem , ax sie dziwie jak ty chodzisz.
Zrradz jal zrobilas sledzie , mam smaka teraz
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
Dżasta, no właśnie mam trochę problem z chodzeniem i jak wychodzę z domu to się trochę stresuję, czy gdzieś nie padnę po drodze Dlatego staram się minimalizować samotne wyjścia Dzisiaj leżę, mam tylko do zapakowania jeszcze ze dwa prezenty, dekoracja pierniczków i marynata do kaczki. Poza tym leeeeeeeń, Piotruś w przedszkolu, mąż ma listę rzeczy do zrobienia i do przodu
Śledzie zrobiłam (rękami męża ) całkowicie tradycyjnie, z cebulką + trochę ziaren białej gorczycy. Sekret tkwi w dobrym oleju - użyliśmy lnianego. Wyszły pyyyyyychota
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja siedzę sobie w pracy nic mi się nie chce, ale teraz to już taki świąteczny okres więc nie chce misie na pracy skupić
Wczoraj tak się złaziłam za prezentami, że miałam serdecznie dość. Niestety jeszcze dziś mnie to czeka, ale już tylko dwóch mi brakuje i będzie koniec. We wtorek zamierzam zakończyć gotowanie. U nas Wigilia co roku jest spora. Odbywa się u moich rodziców przychodzą teściowie, szwagier, mój brat jego teściowie. Zbiera się z nas pokaźna grupka 21 osób. Praktykujemy to od 3 lat i jak dla mnie to super rozwiązanie, bo nie muszę się nalatać od jednych do drugich i nikt na nikogo nie czeka. Dzielimy sie potrawami i takim sposobem nikt się mocno nie narobi.
Wczoraj poźnym wieczorem została ubrana choinka tz. ja już tylko dyrygowałam z kanapy Oczywiście ja chciałabym dwukolorową ale moje dziewczyny nawieszały jak popadło i oczywiście nie zabrakło własnych wyrobów, ale już się nie sprzeciwiam kiedyś jak już będę stara to sobie ubiorę po swojemu a teraz to ma być radocha dla dzieci.
A pogoda u mnie dzis tragiczna szaro buro i leje i do tego wieje. Przydałoby się trochę śnieżku.
Kocham cie wyglądasz kwitnąco sama buzia sie do Ciebie uśmiecha
Meli zdrówka dla Dominika i super, że udało Ci się założyć grupę
Ejka ja też biorę biofer ale nie mam po nim żadnych atrakcji
Marti super pomysł na taką sesję ja z poprzednich ciąż praktycznie nie mam zdjęć może dosłownie po 3 sztuki. Teraz poprosiłam koleżankę i ma przyjść do mnie bliżej końca i będziemy coś kombinować, bo ja to już bankowo nie będę miała takiej możliwości
Dźasta ja po wczorajszym maratonie sklepowym jak szłam do auta to jak przerośnięty pingwin z nogi na nogę i ten wielki brzuch.
Delma2 ale masz ładne widoki u mnie tak jak pisałam leje i końca nie widać.
Ivet zgrabniusi ten Twój brzusio, slicznie wyglądasz
Mila napisz co tam u Ciebie?
Justa ja też mam różne akcje ze spaniem, muszę się pilnować, aby w dzień nie ucinać sobie drzemek, to wtedy w nocy jest znacznie lepiej.
Marlena ja też mam momentami dosyć i jak każdy mnie widzi to kwituje no ale masz już brzuszek, no a co mam być płaska na tym etapie. Poźniej jak człowiek urodzi to też będą patrzeć i oceniać jak szybko schodzi i tak w kółko.
Gosiaczek przesyłam dużo pozytywnej energii i uśmiechu
Co do wagi maluszków to moja najstarsza córka ważyła na tym etapie tyle samo co obecna brzuszkowa a urodziła się z wagą 3340g także jakimś kolosem nie była, a druga na tym etapie 1690g a urodziła się 3460g.
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Meli - ja też proszę o linka.
Marti - ja z chodzeniem mam okropny problem. Otóż jak sobie pozwolę za dużo to czuję, ze brzuch mi do kolan zwisa . Tak mnie ciągnie w dół, a mało tego łono mnie boli . Także ja się staram jak najmniej chodzić, ale czasem muszę. Dzis np, śmigam na zakupy. Potrzebuję dwóch prezentów i muszę to zrobić dziś, a jutro oczywiście reszta spożywki. Oj już czuję jak mi to na dobre wyjdzie. Święta będą obolałe.
Też mam już grację jak słoń w składzie porcelany. Przerzucam ciężar z nogi na nogę .
W pracy jestem tylko do świąt, wystarczy im tego dobrego. Już nie mam siły wysiedzieć na tyłku.
Pogoda u mnie fatalna. Leje i wieje. W nocy to myślałam że mi dach porwie z domu, taka była wichura. O snieżku mogę pomarzyć. Delma- podeślij trochę od siebie .
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja juz po wizycie generalnie wszystko dobrze tylko dostałam żelazo do łykania bo jest troszke za niskie i doktorek nie chce żeby dalej spadło mała ma się świetnie i chyba jednak postanowiła mnie oszczędzić i przystopowała z waga i dziś wyszło ze ma jakieś 2,5 kg doktorek zadowolony bo po ostatnim mega skoku bał się ze dziś będzie sporo ponad 3 kg .... a tu taka niespodzianka następna wizyta 12 stycznia czyli w 36 tyg i wtedy będziemy pobierać wymaz na gbs
- Marlena_
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
ciemno w mieszkaniu jak wieczorem, światło trzeba zapalać
Idę wkońcu dzisiaj do fryzjera, oj jak ja się cieszę
no tak tak J.J. zdjęcia ze świąt poproszę, zresztą wszystkie dziewczynki niech się pochwalą jak sie prezentowały w święta
meli1990 dzięki za linka na fb
Ejka84 no ja biorę żelazo ale nigdy takich cudów nie miałam jak Ty
Marti boję się że mi aparat pęknie a taka sesja z brzuszkiem to fajne sprawa, gadałam z koleżanką żeby mi i mężowi zrobiła
delma2 widoki na dworze masz super, oj ile ja bym dała za takie chociaż na święta
MagdaK no tak i ludzie komentujący wygląd, brzuch kobiet w ciąży to jakas masakra, u mnie wcześniej gadali że mam za mały brzuch ( na nic sie zdały tłumaczenia że lekarz nie widzi w tym problemu, więc dałam sobie spokój) a teraz znowu mówią no że jak miałam mały to miałam a jak zaczął rosnąć to rośnie na potęgę, no szkoda bardzo że dziecko mam sobie między żebra upchnąć
jeszcze z bólem pleców nie mam problemu (na szczęście), mimo że śmigam w kozakach na obcasie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
Pogoda straszna, chodzę jak zombie. U mnie choinka już ubrana, we wszystkie 3 dni świąteczne jestem poza domem, także dużo się nie narobię. Cieszę się, że całą chatę udało mi się ogarnąć. Dzisiaj byłam na III uzupełniającym USG prenatalnym. Pani doktor pooglądała wszystkie narządy i wszystko jest jak w najlepszym porządku Mała waży 1355 g. Nawet włoski było jej widać Jeszcze wizyta na 15:00 do dentysty i chyba zalegam dzisiaj na kanapie bo taka słaba jestem.
Meli - dzięki za zaproszenie
Dżasta86 - Ty chyba pisałaś, że z nas wszystkich Twoje dziecko będzie miało chyba najmniejszą masę urodzeniową, to ile waży w tej chwili?
kocham_cie - fajnie, że u Ciebie wszystko ok, ale spora już Twoja dzidzia
Marlena_ - u mnie na razie nic nie wycieka
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
Marlena - z tym sikaniem na czerwono to jednak nie po żelazie , tylko po soku zurawinowym haha. Bo mi się zbiegło w czasie stosowanie. Ale wczoraj nie piłam soku i kolor jest piękny słomkowy . A co do pytania, to ja nie mam nic.... Tzn, zbiera mi się taki żółtawy nalot, ale nic nie leci
A ja mam pytanie z innej beczki, może trochę głupie. Chodzi o to czy można siedzieć noga na nogę jak komuś wygodnie? Bo ja lubię, sama mi ta noga jakoś tak leci , wiem, że piszą że może być słaby dopływ tlenu itp, ale czy mozna np, przygnieść dzidziusiowi główkę, jak ma ją już na dole ?? Czy to raczej nie możliwe. Próbuję panować nad nogą, ale ona żyje swoim zyciem hehe
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kocham cie widzisz jaka Twoja córeczka jest grzeczna, sama też o sobie myśli by Jej było łatwiej wyjść
monique1983 super że wszystko ok i nawet włoski było widać
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
Poza tym ma planowo cesarkę. Z terminem na 7 marca lekarz chce jej zrobić cesarkę jeszcze w lutym . Tylko po co? Ona też nie wie...
Dziwne nie?
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie dzisiaj znowu pogoda pod wściekłym Azorem. Rano byłam na badaniach (morfologia i mocz) i do lekarza rodzinnego bo znowu coś to ciśnienie jakieś wysokie. No a u niej ciśnienie 120/80. Może też ciśnieniomierz elektroniczny rąbnięty jest? bo na tradycyjnym niby jest ok
Meli- ciebie wkurza mąż, mnie córka, jej buzują hormony od dorastania, a mnie ciążowe, ostra jazda jednym słowem
Ejka – mnie weszło tam i ówdzie , mam nadzieję że nie padniesz po zakupach, też słyszałam że nie zalecane siedzenie noga na nogę, ja nawet ja mnie czasami podkusi to i tak zaraz dostaję boksa na opamiętanie w te okolice, taki mały a już pilnuje mamy nie słuchaj kuzynki, twoje dziecko ma idealną wagę, cytuję z mojej mądrej książki w 32 tyg. ciąży dziecko waży niecałe 1800, a 29/30 plus minus 1400, niech ci kitu nie ciśnie i paniki nie sieje
Marti- ani wysokie ani niskie ciśnienie nie za dobre, ale cóż robić, jeszcze troszkę ty miałaś kolkę w boku, a ja za każdym wstawaniem czkawkę małego, oczywiście tuż nad pęcherzem no to sobie pogadałaś z bratem
Delma- ładne obrazki, mam nadzieję że zobaczę jeszcze kiedyś śnieg
MagdaK – ja też nic nie miałam przy ubieraniu choinki, a niech im będzie w tym roku,
kocham_cie- mała po prostu robi sobie miejsce na świąteczna smakołyki
Marlena- za karę że pochwaliłaś się fryzjerem obowiązkowo zdjęcie po ludziom się nie dogodzi, najlepiej się wtedy wyłączyć i nie słuchać głupich gadań pokarmu brak
monique- cieszę się że z małą w porządku, a masz jakieś zdjęcia, ja taka spragniona tych fotek bo sama nie mam a jestem ciekawa jak te kruszynki wyglądają
- Gosiaczek1331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Od wczoraj troche nastroj lepszy bo choinka ubrana zaraz wstawie fotke sie pochwale Brzuszki sliczne
Pozniej napisze wiecej bo teraz padam