- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- ivet89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
K1C1A no ja mialam planowana cesarke, bo nie byl obrocony, wiec psychicznie bylam nastawiona.
Zglosilam sie do szpitala z bolami krzyzowymi, przyjeli mnie i zaplanowali cesarke na dzien nastepny na 8.00. Wieczorem bole mialam coraz wieksze, rozwarcie w sumie juz mialam na 4 cm , ale dawali mi na powstrzymanie i zasnelam tak do Rana - pierwsza na stol, znieczulenie w kregoslup, wiec bylam w pelni swiadoma. Maluszka dali mi od razu na klatke. Potem caly dzien lezenia, na wieczor przyszli zebym wstala pare krokow zrobic no i na drugi dzien juz mnie przeniesli na sale normalna . Bol ogromny jak zaczelo puszczac to zjieczulenie... ale motywacja do poruszania ogromna.. najgorsze wstawanie bylo ...i tez pamietam ze chodzilam jak staruszka powyginana:)
Ale i tak wydaje mi sie ze szybko doszlam do siebie..
Czas nam wszystko pokaze.. jak to tym razem sie skonczy.
Dobranoc , przespanej nocy, bez zbednych pobudek:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
ivet89 oj rostepy są ale to chyba po pierwszej ciąży tylko a teraz nawet na to nie zwracam uwagi. a brzuch mi się wydaje na gigantyczny. przy Dominiku miałam bardziej na boki a teraz mam wystający i jest większy
pora spać. Dobranoc dziewczyny
- mila2015
- Wylogowany
- gaworzenie
Brzuszki macie fajne. Ja postaram się zrobić w święta jakieś zdjęcie.
Póki co się cieszę bo ten pobyt w szpitalu wstrzymał nieco wagę i nadal mam 10,5 kg na plusie.
Rozstępy mam po pierwszym porodzie. Celowo piszę po porodzie bo one właśnie wtedy mi wyskoczyły, a nie jak byłam w ciąży. Więc teraz nawet nie zwracam uwagi czy są nowe.
A co do pokarmu to wam zazdroszczę, że już wam się pojawia. Ja tamtym razem to po porodzie (co ważne wywoływanem w 37 tyg 1 dniu) pokarm miałam dopiero 3 dni później.
Ale i tak potem karmiłam 8 miesięcy.
Acha pamiętacie co wam pisałam o tej dziewczynie ze szpitala co jej dziecko ma chore serduszko. Rozmawiałam z nią wczoraj i powiedziała że to się nazywa chyba HLHS co oznacz brak lewej komory serca. Trzy operacje w ciągu maksymalnie 2 lat, z czego pierwsza w 1 miesiący życia.
Tak mi szkoda tej dziewczyny - bardzo sympatyczna. Nawet mój mąż mówi że mu ciągle chodzą po głowie.
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Do tego zła jestem niesamowicie, bo mieliśmy dzisiaj jechać po wózek, już dawno upatrzony, a tu wczoraj wieczorem eMek zaczął czytać opinie (znowu) i najświeższe nie są pochlebne, więc muszę zdecydować się na coś innego, bo zsuwające się dziecko w spacerówce nie brzmi obiecująco... Muszę przewertować forum i poszukać, co Wy wybrałyście.
Wszystkie macie śliczne brzuchole. Ogólnie jak teraz patrzę na Wasze zdjęcia, to zupełnie zmieniam wyobrażenie o ciężarnych Wszystkie wyglądacie kwitnąco.
Dobrze, że szpitalne przypadki już za Wami. Teraz szpital będzie odwiedzany już tylko do porodu
Biorąc pod uwagę fakt, że do i przez Święta może mnie już nie być:
Chciałam Wam wszystkim życzyć szczęśliwych, radosnych i wymarzonych pod każdym względem Świąt.
Uważajcie na siebie i na swoje kruszynki.
Aaaaa i nie objadajcie się zbytnio grzybami!
- Gosiaczek1331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Meli Ty pisałas o obwodzie 100 u mnie 107
Tez słyszałam na sr ze po cesarce mozesz miec wybór jak chcesz rodzić ale pewnie to tez zalezy od szpitala i od tego jak ma sie blizna ja nie wiem bo to moja pierwsza ciąza ale moja mamma miała 3 cesarki ja sie pchałam tyłkiem w 8 miesiacu ,moja siostra rok po mnie wogóle urodziła sie z 2 punktami też wcześniak a trzecia siostra to łożysko pchało sie najpierw wiec mama miała nieciekawie ale blizn u niej wogóle nie widac Wiec zobaczymy co mnie czeka 9 .01 mam wizyte u okulisty zobaczymy co powie o porodzie
dzieki za odp jak spicie tez mysle ze na lewym boku ciagle sie nie da a jak małej nie pasuje to tez kopniaki mi daje
Mila super ze wyszłas juz ze szpitala i ze wszystko ok Oszczedzaj sie ztym sprzataniem nie szalej
Grupa na fb super wszystkie dziewczyny same laseczki co a tam miałam jeszcze pisac zapomniałam
Lece cos robic bo dzis mam miec gosci zona mojego meza brata z dzieciakami wyjezdzaja na swieta i przyjda złozyc nam zyczenia swiateczne wiec musze sie troche ogarnac bo jak zombi wygladam Buziaki dla Wszystkich i jak bym juz nie pisała
Wszystkim Mamusiom duzo Zdrowka wesołych radosnych i rodzinnych Swiąt i szczesliwego rozwiązania oby nie za szybko tylko w Lutym
zdjecie brzucha moze wieczorem pstrykne
- Justa82
- Wylogowany
- gaworzenie
Mój mąż wczoraj miał sen: rano budzi się a ja już siedzę w pokoju z dzieckiem na rękach. On się mnie pyta dlaczego go nie obudziłam, a ja na to, że to się stało tak szybko, tata zawiózł mnie do szpitala i nie chciałam go budzić Mogłaby być to prawda:)
Jakiś czas temu zaczęłam pić napar z liści malin. Mam nadzieję, że w jakiś sposób pomoże.
Tak mnie ostatnio na sentymenty zebrało, że traktuję TEN grudzień jakoś wyjątkowo. Zdałam sobie sprawę, że byłabym właśnie świeżo po in vitro (lub tuż przed), a tymczasem za dwa miesiące będę już mamą. Cuda się zdarzają, choć zawsze w to wątpiłam. Trzeba tylko mocno w to wierzyć i nie poddawać się. A lekarze jak widać nie zawsze mają rację
Delma fajnie, że chociaż u Ciebie jakaś namiastka zimy. U mnie wieje, pada deszcz i jest bardziej wiosenno - jesiennie niż zimowo.
Magda mi tez się podoba wasz sposób na święta. Ciężko jednej osobie przygotować wszystko, a tak każdy coś przyniesie i nikt się nie przemęczy. Tak sobie pomyślałam, że skoro my "z jednej wsi" to może spotkałybyśmy się ja jakąś małą kawkę Daj znać jak już przestaniesz chodzić do pracy.
Kocham_cie Kajka ma świetną wagę. A koleją wizytę mamy tego samego dnia Ja będę wtedy w 33 tyg.
Marlena mi jeszcze nic nie leci, nie mam nawet siary.
Monique kruszynka z Twojej Hani. Fajnie, ze wszystko dobrze
Ejka ja też często zakładam nogę na nogę. Zawsze było mi tak wygodnie. Wiem, że się nie powinno bo spowalnia krążenie i z tego też powodu nie zaleca się w ciąży, ale ja nie mam na to wpływu
J.J. nie zazdroszczę kumulacji domowych hormonów
Gosiaczek ja staram się spać na lewym boku, ale zawsze jak się budzę to jestem na prawym. Ale jak dłużej pośpię na tym prawym to z kolej boli mnie pod zebrami. Nie wiem z czym to może mieć związek.
Ivet mam mieszane uczucia co do Twojej gin. Przeoczyć taki "szczegół" w ciąży? "Nadal chłopczyk" też zbiłoby mnie z tropu
Marti dobrze, że poszłaś do lekarza. Nigdy nie wiadomo co by było, gdybyś nie miała świadomości, że coś się dzieje.
Luska, Meli cudne piłeczki do kosza przed Wami
Justyna uważaj z tymi oknami. Ja ostatnio umyłam dwa, padłam po tym, a teraz i tak nic nie widać, bo cały czas pada.
Dziewczynki jakbym się już dzisiaj nie pojawiła to życzę Wam radosnych i pełnych nadziei Świąt. Niech będzie to dla każdej z nas wyjątkowy czas.
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Justyna no z oknami to faktycznie uważaj, ale zapewne organizm sam da ci znac zaraz ze nie da rady hu hu ja też umyłam z 3 i tyle było mnie ;p
Z wózkiem to radze się tak mocno nie sugerować, najlepiej sami pojedzcie i zobaczcie jak sie dany wózek zachowuje jak się składa i czy jest wart ceny. Mi to bardzo duzo dało Ile ludzi tyle opinii, do tego wchodzi czarny marketing i masz odpowiedz
Czytałam własnie przepis na rafaello, az slinka mi pociekła jak pomyślałam o malibu .......
Ale sika deszczem za oknem , az dziwne że taki dobry nastrój mam. Mój wziął sobie do serce moje nerwy związane ze sprzataniem i wczoraj wszytsko ładnie ogarną złoty chłopak
Dobra teraz pytanie : Kto ma dobry przepis na kaczkę albo gęś ????????????????????? wiecie coś w zurawinie albo jabłkach .
- ivet89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Atmosfera przedswiateczna bardzo napieta. Malo czasu a pracy przybywa hehe
Justyna ale jestes dobra dla swojego meza:) ladnie z Twojej strony, ale uwazaj na siebie, powolutku, a ta pogoda i tak zaraz okna zbrudzi.
Ja tez mylam sama ale pozniej troche mialam twardnien brzucha , takze uwazaj na siebie:)
Jak u was dziewczyny z karpiem?
Ja mam ogromny problem...nie wiem jak wybrnac. Moj uparl sie, ze chce zywego i mamy juz w wannie. Maly przeszczesliwy...tylko jak mu teraz wyjasnic dalsza czesc.....hmmm w zeszlym roku udalo mi sie jakos ale w tym bardzo pilnuje i wypytuje. Zanin pojdzie spac to bedzie juz bardzo pozno...ja mam tez inna robote w domu, zeby go zabrac myslalam hmmm. Poradzcie mi cos....
Jakos wydaje mi sie ze na prawde jest jeszcze za maly ale z drugiej strony jest bardzo bystry....
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- ivet89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Masz racje, nie ma sensu sciemniac. W sumie tak ogolnie mu powiedzialam ze rybke bedziemy jesc a on , ze przeciez wiee, ze jak zje juz rybke to pod choinke pojdzie szukac czegos
Hehe a tak sie balam, ale mysle ze naprawde jest bystry i wie o co chodzi i jak narazie nie pyta nic wiecej
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- delma2
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- K1C1A
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
Dząsta dzięki za rade z miodem. pomogło. tylko muszę mu podać z woda zmieszane
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
Justyna_1709 - zgadzam się z Dżastą odnośnie wózka. A oglądaliście go w rzeczywistości? Ciężko znaleźć wózek żeby miał same pozytywne opinie. Ja też tak szukałam po opiniach, a w rzeczywistości jak oglądaliśmy to okazało się, że ten co mi się widział przez neta i po opiniach odpada. Po obejrzeniu w sklepie tak naprawdę dopiero wybraliśmy.
K1C1A - trzymajcie się i szybkiego powrotu do zdrowia dla małego.
Justa82 - moja mała nie ma na imię Hania, na razie jest bezimienna jeszcze
Dziewczyny życzę Wam pełnych ciepła, spokoju i radości Świąt Bożego Narodzenia