- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- agatka_laa
- Wylogowany
- gaworzenie
Chrzciny? Czekam na ciepelko , obstawiam pierwsza niedziele czerwca. Ilu ludzi zapraszacie? U Mnie wynikają niestety z tego kłótnie, bo ten powinien też być zaproszony i ten, a ten nie i ten też nie, ale ten tak, bo się obrazi. Masakra.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nnatt
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Daria, myślę że nie powinnaś się stresować. Dobrze że dzieciaczek przybiera na wadze i rośnie. Z czasem przystopuje trochę więc wszystko się uśredni. Jak masz dzieciaczka na piersi to oby tak dalej i wszystko na pewno jest w normie.
J.J. rzeczywiście masz ciągłą gonitwę po lekarzach z tym małym. Podziwiam za wytrwałość. Ale z drugiej strony to dobrze że wszystko kontrolujecie i niczego nie lekceważycie. Na pewno z czasem wyrośnie na super zucha!!!
Beatakkk, mojej małej nie chrzciłam i nie planuję w najbliższym czasie. Przynajmniej nie mam takich dylematów,.a wydaje mi się że miesiące wiosenno-letnie to idealne miesiące na taką okoliczność. W maju potrafi być taka ładna pogoda, słońce. Ach…aż się rozmarzyłam
A my byłyśmy już w poradni preluksacyjnej. Wizyta poszła bardzo sprawnie. Lekarz powiedział że jeszcze bioderka nie są w pełni w panewkach ale to tak może być do 3 miesięcy życia. Zalecił noszenie dziecka „na żabkę”, czyli ze zgiętymi w kolanach i szeroko rozłożonymi nogami, ćwiczenie na brzuchu. W połowie maja mam wizytę kontrolną. A z kolei jak byliśmy na szczepieniu to lekarz badając mała usłyszał jakieś szmery i dostałam skierowanie do kardiologa dziecięcego żeby to skontrolować.
Co do skazy, niestety mój problem jest taki że nie umiem się opanować jedzeniem, a bardziej niejedzeniem niektórych rzeczy i stąd te krosty. Największy problem tkwi we mnie. Muszę bardziej walczyć ze swoimi słabościami i skończyć z podjadaniem zakazanego jedzenia.
byłyście już na kontroli u ginekologa?
pozdrowionka
- nnatt
- Wylogowany
- gaworzenie
ale jak podejmiesz decyzję o przejściu wyłącznie na butlę to żyjemy w takich czasach że mieszanki są bardzo dobrej jakości, więc jak najbardziej dziecku niczego nie zabraknie (przynajmniej z witaminek ) a dla dziecka najważniejsze jest zeby mama była zadowolona i szczęśliwa a nie zestresowana i wymęczona.
- Daria86
- Wylogowany
- gaworzenie
Chrzciny planujemy w czerwcu...
Co do bioderek...to mamy ciekawą historię,ale tak w skrócie jeden "lekarz "bo badaniu ręcznym stwierdził dysplazję stawów i juz chciał wpakować wtedy 6tygodniową maleńką w szelki!! Drugi bo usg i badaniu ręcznym stwierdził że nawet pieluszkować szeroko nie trzeba bo jest idealnie
Ja też już na butelkę chciałam przechodzić ale po tygodniu wszystko wróciło do normy, przypuszczam że był to skok rozwojowy połączony z kryzysem laktacyjnym...
Generalnie to mam takie wrażenie że wszystkie przechodzimy podobne etapy,jak czytam wasze wypowiedzi to widzę że też to przerabiałam wcześniej, bo moja Arianka jest ze stycznia nawet przepuklina i ten dziadowski plaster,który zdjęłam gdy uświadomiłam sobie jak rośnie brzusio jeżeli ona przybiera 260gram tygodniowo...zaklejałam zwykłym i zmieniałam co 3dni,trzeba wepchnąć do środka,zrobić fałdkę i zakleić, już nie ma śladu po przepuklinie
- Marlena_
- Wylogowany
- gaworzenie
jej jak mnie tu dawno nie było Beatakkk ja chrzciny planuję gdzies dopiero na czerwiec. agatka_laa ja czekam aż mój Mały sam wypluje pierś, sama go nie odstawiam, no chyba że uśnie , może poprostu to ten jakis tam kryzys (nie pamiętam jak się nazywa) a co do nie spania to przyzwyczajaj się, z czasem już będzie spał coraz mniej. podobno teraz dziecko potrzebuje coś około 8 godz snu w ciągu dnia. nnatt ja już była na wizycie u gina.
my w tym tyg mamy pierwszą szczepionkę i wizytę w tej poradni od bioderek. Marcel rośnie jak na drożdżach a czas mija mi ekspresowo
- mamdwaserca
- Wylogowany
- gaworzenie
Miałam być mamusią z lutego, a jednak zostałam styczniową mamą
Lenka przyszła na świat 22.01.2015r., godz. 18:15 z wagą 3420g i 56 cm
Urodzona siłami natury w ekspresowym tempie, o 14 przyjechaliśmy do szpitala, o 17 odeszły mi wody, po 18 była już maleńka
Aktualnie jutro Lenka kończy 11 tygodni, waży 6 kg i jest cudownym dzieckiem
Pozdrawiamy, caluski !! )
- nnatt
- Wylogowany
- gaworzenie
wczoraj byłam u gina na kontroli po porodzie. troche mi się wydużyło. miało być po 4 tygodniach a wyszło po 8
wszystko ok. lekarz przepisał mi tabletki anty dla kobiet które karmią piersią: Limetic. co sądzicie o tabletkach anty w czasie karmienia? czy to nie za dobrze faszerować się hormonami w takim czasie? jeszcze okresu nawet nie dostałam. czy organizm dobrze zniesie kilka miesięcy bez okresu jeszcze w czasie laktacji? ogólnie to nie jestem przeciwniczką tabletek antykoncepcyjnych. brałam je dobrych kilka lat zarówno przed 1 dzieckiem jak i przed 2. ale waham się w czasie karmienia. i nie wiem czy organizm zniesie dobrze branie tabletek non stop bez 7 dniowej przerwy. z drugiej strony nie wyobrażam sobie stosowania żadnej innej metody antykoncepcji a tym bardziej nie stosowania żadnej
pozdrowionka
- Beatakkk
- Wylogowany
- gaworzenie
ja jeszcze nie byłam u ginekologa ale muszę w przyszłym tygodniu koniecznie się umówić. Ja jeszcze nie współżyłam - jakoś nie mam ochoty ani myśli, mam wrażenie, że nie potrzebuję tego już się zastanawiałam czy ze mną wszystko ten teges hehe
nnatt ja brałam tabletki anty przy karmieniu piersią z pierwszą córką i nie zauważyłam skutków ubocznych a też miałam takie myśli jak Ty. Okres dopiero się u mnie pojawił po odstawieniu tabletek.
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
a to mój śmieszek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i mój łobuziak
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- GabrysiaSta
- Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Mam nadzieję, że u każdej z Was wszystko jest dobrze i już macie wszystko unormowane! Jak bym chciała być już na takim etapie!
Pozdrawiam Was gorąco!
- agatka_laa
- Wylogowany
- gaworzenie
- GabrysiaSta
- Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
fizycznie nie jest źle
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
- paulla31
- Wylogowany
- gaworzenie
- agatka_laa
- Wylogowany
- gaworzenie