BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 4 miesiąc temu #918069 przez meli1990
patio daj przepis na tartę. ja uwielbiam tarty a już dawno nie piekłam. choć nie za dobry ze mnie kucharz ani piekarz :) może kiedyś będzie lepiej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #918073 przez meli1990
a pokaże wam później co kupiłam w piątek po 1 zł każde. tylko narazie się suszy bo wyprałam na razie w normalnym proszku by plamki zeszły

10 lata 4 miesiąc temu #918101 przez Ejka84
Ja mam pytanie dla bardziej doświadczonych. Muszę zakupić pomału jakieś spodnie ciążowe, ale nie mam pojęcia czym się kierować... :huh: . Czy kupić większe niż nosiłam normalnie? Jak to jest? No bo przecież nie mogę z jednej strony przewidzieć ile przytyję.... Taki problem mam tylko ze spodniami, reszta jakoś ujdzie. Tuniki oversize i musi być dobrze ;) .

10 lata 4 miesiąc temu #918126 przez Dżasta86
Ejka ja kupilam ostatno dżiny w HM za 80 zetow, z pasem ciazowym. Takie spodnie mozna spokojnie do 9 miesiaca nosic, ja jestem z nich mega zadowolona. Sa czarne granat i braz dwa kroje ten drugi kroj po 119 zl ale sa bomba :)

10 lata 4 miesiąc temu #918131 przez Dżasta86
Meli ty ubranka a ja czasopisma poswiecone mamie w ciazy i maluchowi :) cos czuje ze pochlone je dzisiaj wszystkie :)

10 lata 4 miesiąc temu #918132 przez luska
Madzia na pewno tak jak dziewczyny pisały , wszystko będzie dobrze i koniecznie daj nam znać jak już wyniki będziesz miała w ręku

Ja wizytę jednak mam juro , czyli razem z Patio i ciekawa jestem czy coś już będzie widać .Mam nadzieje , bo chciała bym się brać za wyprawkę , bo za dużo tego ..........

Ejka nie zazdroszczę tego stresu , teraz już wiesz , że wszystko jest oki i oby było tak dalej

Hahaha Dzzasta padłam jak przeczytałam :laugh: :laugh: Ja zachcianki mam , za to z apetytem różnie bywa.Najgorsze , że zdarza mi się wymiotować , ot tak nagle mnie zemdli i koniec.Myślałam , że to choroba lokomocyjna , bo jak na razie tylko w aucie mi się zdarzało , ale dziś po obiedzie znowu......

Co do roweru znajmoma przeżywała ostatnio , że jej jakaś znajoma ma rodzić na dniach , a ta ją ciągle na rowerze widzi , ale czy to jest dobre i można , to nie wiem .Ja się boje autem po dziurach jeździć i wertepech , a co dopiero rower

Ejka super , ale nie gratuluje jeszcze synka poczekam z tobą :P

Linka właśnie z mięchem mam to samo , dzis zjadłam pierwszy raz i to mielone i tylko dlatego , że w zapiekance
Mi od dwóch dni przy szczotkowaniu .......dentysty się boje i zawsze ze znieczuleniem , o sory raz jak karmiłam ale jak się nacierpiałam
Patio jestem za chwile u ciebie na tym cudzie :) :P :Pysznie wygląda , a co najważniejsze owoce i to malinki jeszcze (chociaż dziś z młodą chyba z 3 krzaki to pusta zjadłyśmy :P)

Mali no pochwal się , ja jak na razie nic nie mam ....... Wczoraj wózek chcieliśmy kupić , ale jednaka za wcześnie chyba .Poczekam chociaż do połówkowego .Mam zamówione zabawki interaktywne u kumpeli , siedzisko i mate małą.A gdzie u reszta :woohoo: Samych sliniaków muszę pewnie z tonę kupić :P

10 lata 4 miesiąc temu #918133 przez luska
A co do spodni to ja kupiłam chyba rozmiar M z tym pasem , ale gdzieś na ryneczku przebiegałam w nich dwie ciąże i wydałam :angry:

10 lata 4 miesiąc temu #918164 przez MagdaK
Dziewczyny wszystko jest w porządku, dziękuję za wsparcie. Jesteście kochane, bo kto lepiej zrozumie niż druga kobieta w ciąży. Jutro ponadrabiam Wasze posty a dziś musze się wyluzować czystym niezmąconym lenistwem. Najdłużej się tego stresu i juz mi wystarczy.

10 lata 4 miesiąc temu #918273 przez Marti
Magda, super, ze wszystko w porządku :) ja mialam mieć wyniki pappy dzisiaj, ale okazali sie ze lekarza nie bylo w pt i nie zdazyl opisac :( wiec dopiero jutro odbiore :( tez mam stresa...

co do wyprawki, można zabrac sie za rzeczy niezależne od plci, chociaz pewnie za najprzyjemniej sie kupuje ciuszki :) ja na razie konstruuje listę rzeczy potrzebnych i odznaczam co juz mamy :) plci sie nie spodziewam przed październikiem, a chce juz zacząć, wiec zaczniemy pewnie od ręczniczków, podkładów do lozeczka, ew. kocykow itp.

luska, slabo z tymi wymiotami :( u mnie co ciekawe w obu ciazach choroba lokomocyjna ustapila :)

ja czytalam, ze rower nie jest za bardzo wskazany w ciąży, ze względu na ucisk na szyjke macicy, no i wstrząsy.

Dzasta, tez pochłaniałam te wszystkie czasopisma, dopoki sie nie zorientowalam, ze wszystkie co jakiś czas powtarzają te same artykuly i te same porady :)

ale tarta wooooow :) ja tez uwielbiam tarty- moze jutro na kolacje zrobie na slono :)

10 lata 4 miesiąc temu #918293 przez K1C1A
Witam serdecznie nowa mamusie :)
Patio zaszalalas z ta tarta ja jeszcze nigdy nie robilam moze czas to znienic ,tak pysznie wyglada :woohoo: :woohoo:
MgdaK wspolczuje stresu i ciesze sie ze wyniki okazaly sie dobre
Marti trzymam kciuki za dobre wyniki
luska,patio koniecznie zdajcie jutro relacje z waszych wizyt
Ja dzisiaj mialam strasznie ciezki dzien,niby nie mialam mdlosci nawet obiad zjadlam ale czulam sie strasznie zmeczona nie moglam sobie z tym poradzic , mam nadzieje ze to przez pogode i jutro bedzie juz lepiej.Ja ubran ciazowych nie kupuje,wiekszy rozmiar wystarczy, choc gdybym miala blizej do hm to pewnie bym sie skusila na ciazowe za 80 dyszek

10 lata 4 miesiąc temu #918342 przez kocham_cie
Hej mamki :)

Właśnie zdałam sobie sprawę że w czwartek kończę 17 tydzień ciąży, a co za tym idzie zaczynam 18.... czyli 5 miesiąc ciąży :) wiem że się powtarzam ale leci mi ta ciąża w zastraszającym tempie :cheer: :silly: :woohoo:

K1C1A śliczne zdjęcia z zoo :)

luska no i nasze twingsy skończyły się urlopować :) no witamy witam w cyberprzestrzeni :P
A tak swoją drogą to miałaś na urlopie mały przedsmak tego jak będzie wyglądało twoje życie za kilka miesięcy ;) dzieci dzieci pełno dzieci ;)

meli1990 no u mnie kołyska też obowiązkowo musi być z opcją blokowania bujania :) a kasy też nie mam zamiaru za wiele na nią przeznaczyć i widziałam że na allegro można już z materacem za 200zł kupić, no chyba że chcesz taką na wypasie czyli jakieś tam baldachimy i pościel 100el :) to chyba z 4 stówki trzeba wywalić... ja z pościelą ograniczam się do ochraniacza :) kocyki mam po antku i rożek też więc więcej nie kupuję :)

Witaj Ejka84

MagdaK madzia mam nadzieję że wyniki są dobre .... o i już wiem że wszystko ok :) super :)

Ejka84 jakby mi ktoś taki numer z tymi wynikami pappa odwalił to chyba rozniosłaby tam całą recepcję :P to żeś się biedna nastresowała !

Dżasta86 hahha ale się uśmiałam z tego palca :) mi ostatnio ciągle się sex śni :) ale niestety tylko z mężem :silly: ;) :silly:

Jeśli chodzi o smaki t u mnie zdecydowanie jak Ejka84 wszystko na słono i ostro. Zero słodyczy, jogurtów no i u mnie odpadły jeszcze owoce.

linka29j krwawiące dziąsła w ciąży to norma :) a u dendysty spokojnie możesz poprosić o znieczulenie tylko powiedz że jesteś w ciązy to ci da jakieś tam specjalne :) btw też muszę isć a zebrać się nie umiem z cholerę :S

ooo właśnie muszę podskoczyć do HM po te gatki ciążowe jak je tak sobie zachwalacie bo już powoli się w nic nie mieszczę :unsure: nie dosyć że mam cyce jak donice (na co dzień są ogromne a co dopiero teraz :angry: boże jak ja sobie przypomne jakie one były olbrzymie jak karmiłam to aż mi słabo że znowu mnie to czeka ) to jeszcze miednica i brzuch powiększają się w tempie ekspresowym i nawet luźne niegdyś sukienki mam w cyckach i dupie wąskie :/ a najgorsze jest to że za 2 tydnie mam roczek Antośka i nie mam pojęcia w co ja się biedna ubiorę :dry:

Słodkich snów :)

Ps. Patio ty lepiej nie chwal się tymi super wypiekami bo zaraz wszystkie lutówki ci się na podwieczorek zwalą :P

Magda M

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #918344 przez Ania92
Witam, chciałabym do Was dołączyć. Niestety nie zdąrzyłam przeczytać jeszcze wszystkich Waszych wypowiedzi. Jestem w 15 tygodniu ciąży. To moje pierwsze dziecko. Jestem już po pierwszych badaniach prenatalnych i na szczęście wszystko dobrze. Czytałam różne fora i jakoś nie mogłam się zdecydować żeby napisać. Mam nadzieję, że tutaj znajdę wsparcie i razem doczekamy w lutym naszych dzieciątek. Pozdrawiam.

10 lata 4 miesiąc temu #918348 przez Marta27
Jestem też i ja.
Z góry przepraszam że ostatnio milczałam ale miałam trochę na głowie. Hubert zaczął mi wchodzić jakiś czas temu na meble ale od paru dni zaczął mi się z nich rzucać i muszę go łapać więc uwaga skupiona na nim w 100%.
Poza tym mdłości mi w końcu minęły i wzięłam się za przetwory a dokładniej ogórki. Wróciłam też do robienia codziennie obiadków i spacerów z synkiem które przez moje samopoczucie musiałam na pewien czas zaprzestać.
Ja jutro także mam wizytę i może dowiem się kto tam u mnie mieszka pod serduszkiem :)

Witam nowe mamusie :)

Lecę już spać jutro napiszę coś więcej bo dziś już padam
Dobrej nocki :)

HUBERT

10 lata 4 miesiąc temu #918367 przez MagdaK
Witam się z ranka :)
Pisałyście wcześniej o kołysce i gdzieś mi to umknęło. Ja będę miała od koleżanki więc z ciekawości wypróbuję, ale myślę że to max 4-5 miesięcy, bo jak później dzidziuś zacznie się kręcić, to już będę się bała.

Marti trzymam kciuki. Jak już wszystkie poodbieramy te wyniki to zapanuje spokój, bo najgorzej to na początku zanim spłynął te wszystkie wyniki.

Ejka Na pocieszenie to ja skończyłam właśnie 35 lat więc prym należy do mnie :)

linka29j ja już wizytę u dentysty mam zaliczoną. Teraz mam przyjść w 8 miesiącu. Na szczęście nie trzeba było nic robić, bo tez sie boję. Moja starsza córka uwielbia chodzić do dentysty , z młodszą trochę gorzej już to wygląda.

patio tarta prezentuje się mega pysznie. Czekamy na przepis :)

Marta to niezłego masz łobuziaka w domu. Ja już zapomniałam ja to jest.

Ania92 witaj super że po badaniach wszystko super.

Ja jednak naknociłam i wizytę mam w czwartek 28.08 a wydawało mi się że to dziś. Fajnie Wam dziewczyny bo mój gin nie robi usg więc nawet nie mam najmniejszych szans na podejrzenie płci dopiero na usg połówkowym pod warunkiem że pokaże. Dziś mi się śniło że w tempie ekspresowym urodziłam synka, mówię Wam jaki ten sen był mega realistyczny.

10 lata 4 miesiąc temu #918382 przez Ejka84
Cześć dziewczynki,
zamówiłam sobie spodnie z allegro. Zobaczymy co to przyjdzie, mam nadzieje, że jakoś te parę miesięcy prześmigam. Jak będą o.k to zamówię dodatkowy kolor :).
Ja moje zakupy chciałam zacząć od ubranek bo to rzeczywiście najprzyjemniejsze. Ale chyba zacznę jednak od tych uniwersalnych. Jakiś kocyś, ręczniki, leżaczek i takie tam. Widzę, że niektóre z Was zastanawiają się nad kołyską, ja mimo wszystko wolę tradycyjne łóżeczko. Marzy mi się takie z ciemnego drewna. Ciekawe czy łózeczka są z opcją bujania z blokadą ewentualnie (nie widziałam takich). Płozy do łóżeczek widziałam, ale czy zdają ezgamin...? A może to jeszcze za wcześnie? Sama już nie wiem. Wiem tylko, że jest tego trochę do kupienia i wszystkiego na raz na pewno nie ogarnę :P.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia