- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
a ostatnio słyszałam w telewizji by nie jeść dziennie więcej niż jeden owoc w ciąży
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- K1C1A
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Magda dobrze ,ze sie lepiej czujesz i zeby juz tak zostalo.
Meli tez o tym slyszalam w sniadaniowce o tym ostatnimi czasy mowili.
Dzisiaj bylam z mlodym u fryzjera ,ciezko bylo go utrzymac w miejscu ale w miare sie udalo, ja tez sie ciachnelam niekoniecznie wyszlo tak jak chcialam ,ale i tak mi sie humor poprawil.Zachcianek nie mama, no te eklerki za mna chodza ale zanim je kupie to juz mi przejdzie. Ogolnie mam dalej slaby apetyt od poczatku ciazy spadlo mi 4,5kg , na razie sie nie martwie zbytnio dziecko rosnie ,badania dobre ,ale chciala bym miec ochote na cos innego niz chleb z maslem i pomidorem

- Justyna_1709
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 8

Dżasta, chyba jeszcze za wcześnie żeby czuć malucha. Bardziej obstawiam inne narządy. Chociaż kto wie. Mi tez ostatnio wydawało się, że poczułam kuksańca po lewej stronie, ale teraz cisza. Czekam aż dzieciaczek będzie większy.
K1C1A, u mnie też z zachciankami i apetytem słabo. Jakoś nie ciągnie mnie do określonych rzeczy. Może jeszcze za wcześnie na to

A co do owoców, to gdzieś czytałam, że trzeba właśnie na fruktozę uważać. Lepiej i zdrowiej jest jeść warzywka. Ponadto owoce - zwłaszcza cytrusy, są bardzo uczuleniowe. I powiem szczerze, że wśród moich znajomych w większości się to sprawdza. Mamuśki w ciąży objadały się codziennie pomarańczami, a teraz dzieci cierpią. Także ostrożnie z owocami no i sokami owocowymi.
- meli1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dżasta86 ja nie raz czuję dziecko ale to narazie takie sporadyczne jest
K1C1A ja miała też iść dzisiaj z Dominikiem do fryzjera ale tak dziś leje że nawet pod parasolem był by człowiek mokry. i ciekawa jestem czy jak pójdę to da się w ogóle obciąć bo u nas z tym jest problem. co do wagi to też się nie martwię choć na wadze stoję to maluch rośnie i ma się dobrze

- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Obiecywałam sobie że nie będę myślała nad testem PAPPA, a dziś nie daje mi to spokoju i jeszcze się w necie naczytałam, bo tak mnie kusiło. Niestety na wynik u nas czeka się dwa tygodnie. Mam nadzieję, że przeziębienie nie ma wpływu na wynik.
- Marti
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Dżasta, daj znać, jak gimnastyka. Ja się chyba wybiorę w przyszłym tygodniu na Chałubińskiego. Niby na dziubanie jeszcze za wcześnie (zwłaszcza w pierwszej ciąży), ale kto wie

Magda, oj to słabo, mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie dobrze! A długo byłaś w szpitalu?
Meli, dzięki za materiał obejrzałam. Ale powiem Wam, że ja to nie lubię takich norm, dla każdego takich samych. Przecież to ile się przytyje i czy później się schudnie zależy od tylu czynników! Ja przytyłam w poprzedniej ciąży 23 kilo i co z tego? Dziecko zdrowe, nie za duże, wszystko zgubiłam po ciąży, karmienie, spacery, cała praca przy maluchu. I nie mam zamiaru jakoś się bardzo teraz ograniczać, chociaż oczywiście umiarkowany ruch jest bardzo dobry

K1c1a, ja obcinam włoski sama, jakoś nie wierzę, żeby mój szkrab był w stanie wysiedzieć u fryzjera. Nas teraz czeka wizyta u dentysty dziecięcego, ciekawe jak mój łobuziak to zniesie...
Justyna_1709, mnie się wydaje, że nawet bardziej niż same cytrusy, uczula ta cała chemia, którą są pryskane, żeby przejechać pół świata i się nie popsuć. No tak czy inaczej na pewno zdrowsze są te owoce z rodzimych stron. A wiecie, że np. w Hiszpanii czy Grecji pomarańcza jest pierwszym owocem, który daje się niemowlakom do spróbowania? Tak jak u nas jabłuszko

- Daria86
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ja wyniki pappa mam jutro, ale staram się o tym nie myśleć, bo jak o nt się naczytałam i myślałam ciągle to prawie oszalałam...
- patio
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Też wybieram się na te ćwiczenia dla mam, ale cały czas wypadają mi jakieś wyjazdy i nie mam kiedy iść.
Mnie dziś dopadło ciążowe przerażenie. Pół dnia byłam bardzo niespokojna, jakiś taki lęk czułam w sobie, aż w końcu się popłakałam, bo nie wiem czy będę dobrą mamą. Jak tak sobie myślę o takiej kruszynce, że przywiozę ją do domu, i będę zdana tylko na siebie w opiece nad nią, to jestem przerażona. Moja mama i siostra mieszkają w innym mieście, i tak naprawdę wiem, że nie będę miała takiego pełnego wsparcia ze strony bliskich. M co prawda zapowiada, że będzie pomagał, ale już jego matka, zapowiedziała, że ona wychowała już czworo wnucząt i więcej nie będzie pomagała (M ma dwójkę z poprzedniego małżeństwa, i jego siostra też ma dwójkę). Nawet do głowy mi nie przyszło prosić jego matkę o pomoc, ale wkurzyło mnie to, że to była jej pierwsza reakcja na informację o ciąży.

Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- MagdaK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- patio
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d