BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #986819 przez Agula89
Właśnie Karolincia ją cię tu kilka razy wywoływała !!! Oj oj :p

Jeny jaką malusia ta twoja corunia ale ona się prawie miesiąc po Marceli urodziła :p

Widać że rozesmiana, i szczęśliwa ;) a próbowała pić Femaltiker ? Mi pomógł w lakatcji, od 1,5 miesiąca jesteśmy tylko na cycu.

No ja jedynie truskawek nie mogę jeść :(
Marcel kupe z śluzem robi.. Więc lipa :(

Karola twoja mała przybiera pozy rano jak oj Marcel :p też kilka razy nogi w szczebelkach od łóżeczka byly ;)

Kristi body bombowe Marcinka !! ;) i jak ładnie lezy na brzuszku i się zabaweczka przygląda ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #986826 przez syza24
Karolincia no w końcu się odezwałaś :whistle: bardzo się cieszę, że u was wszystko dobrze, oby tak dalej ;) pocieszę cię że ja też jestem od samego początku na diecie bez mlecznej ale kupuję w biedroncę mleko bez laktozy i sojowe waniliowe a serki kozie zaczynam pomału wprowadzać i jakoś się da wytrzymać :)
A co do małej ilości mleka to nic nie dało częste przystawianie żeby zwiększyć ilość wytwarzanego pokarmu? U mnie ostatnio był kryzys laktacyjny ale siedziałam cały dzień z Li w domu przy pięknej pogodzie i przystawiałam i jakoś przetrwałyśmy :silly:
Dzieciaczki wszystkie piękne takie do schrupania :laugh: :blush: :laugh:
a jak też pochwalę się swoją Li

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

jak ją ugryźć? :woohoo:

a to jak się obudziłam

Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #986835 przez Karolincia
Dziękuję Dziewczyny :***

Dopadł mnie baby blues.... przez cc, kiepska laktacyje kolki małej czuję się do dupy mama :( Ahhh... :( I tak nie raz aż chce mi się wyć jak pies do księżyca :(
Jeszcze miałam akcje z Teściową ale już.jest dobrze.
Byliśmy z Lila u chirurga dzieciecego udało się dostać nie ma zapisów na bieżąco są przyjmowani mali pacjenci i potwierdzila doktor przepukline taka malusienka ale jednak jest i ma oklejony pepunio biedna płakała pół wieczoru bo ja bolał brzuszek zjadła niewielką ilość mm :( Wykapalismy ja.Z mężem i usnela.
Za 5 dni sciagamy plaster 2 dni brzuszek ma odpoczac i mamy przyjechać na kontrolę i ewentualne oklejanie plasterkiem pepuszka.
W środę mam wizytę u ginekologa :)

Agula jaki Marcel duuuzy wygląda na duzo starszego. :) Śliczny Slodziak z.Niego :*
Piję herbatki na laktacje. Nigdzie nie mogę dostać tego preparatu :(
Miło.mi ze o.mnie się pytałas:*

MlecznaMama Dziękuję już nie uciekne :) Oj na.pewno nie wyglądasz źle ile masz na.plusie jeszcze.kg?:) Ja 2 kg mam do.zrzucenia A chce 7 kg schudnąć aby ważyć 55 kg :)
W sierpniu chrzest Lili :) wyjeżdżamy na wakacje do.rodziców moich na działkę :) W sierpniu lub lipcu :)

9 lata 6 miesiąc temu #986836 przez Karolincia
Popycham :p

Brakowało mi tego popychania :D

9 lata 6 miesiąc temu #986839 przez Karolincia
Syza :* Nie chce.Za bardzo Lili ssac cyca jak.leci duuzo to cała szczesliwa ale jak już musi ssak mleczny się wysilic bardziej to zaczyna się.denerwowac plakac i wypluwa brodawke i.nie.chce ssac :( Dlatego.odciagam ile wlezie laktatorem :) Wiem Kochana ze jest to.mleczko :) Ja w lidlu kupuje to bez.laktozy mleko lub mleko ryżowe :) jem.pasztet sojowy naturalny :) jeden rodzaj chleba pelnoziarnisty ze słonecznikiem z biedry lub Lidla :) Nie jest źle :)
Śliczna Li do schrupania slodycz :*

Malinka dziękuję za pamięć :* Kalinka cud miód i orzeszki. SMIESZKA piękna :*

Kristi Marcinek coraz przystojniejszy Misiaczek:* :)

Aleksandra prawdziwa Alicja ww krainie czarów zaczaruje każdego swą urodą :*

9 lata 6 miesiąc temu #986865 przez malina219
Hej Mamusie. Czytam o waszych dietach bez mlecznych i was podziwiam bo ja w takiej sytuacji bym się pewnie poddala i dala mm. Karolincia koniecznie kup femaltiker tak jak Agula mowi baaardzo pomaga i jest dobry w smaku :) Co do naszego jedzenia z cycka to jest dobrze, przetrwalysmy dużo strasznych chwil ale przynajmniej je tylko cyca JAK NA RAZIE (niestety wiadomo ze może się to zmienić z dnia na dzień). Wszyscy mówią ze ich dzieci jedza co 2/3/4 godziny a moja Kalina je co godzinę maksymalnie półtora.... Bo je Malo ale często.
Myślałam,ze jak juz będę miała swoja księżniczkę to na inne dzieci juz nie będą mnie tak rozczulać jak przed ciaza a tu za każdym razem jak dodajecie zdjęcia Waszych szkrabów zachwycam sie na nowo! :) :* ucalujcie od Ciotki!!
My na 10.30 mamy szczepienie! Ciekawa jestem ile wazy moja gwiazdeczka :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #986886 przez kristi*
Karolincia Lili podobna do mamy 

MlecznaMama z niekapkiem kiepsko siostra się chyba poddała i nadal butla. A te z miękkim dziubkiem – to jakoś inaczej wyglądają , po czym poznać, bo ostatnio się rozglądałam ale przeważnie są tak zapakowane że niewiele widać.

Ja ostatnio jadłam truskawki i mały miał rozwolnienie, ale jadłam też jogurt więc w sumie nie wiem.

Agula89 nie no cudne długie włosy Marcel ma

syza24 buziaki wtą cudną stópke

Za 2 tygodnie chrzest Marcinka (28.06) prawie wszystko załatwione tylko gości trzeba zaprosić ;) , miało być bardzo skromnie zapraszamy naszych dziadków, rodziców, rodzeństwo i chrzestnych i wychodzi ok20 osób,
Nie wiem czy już pisałam Marcinek waży już 6700g, a ubranka zaczęliśmy zakładać na 68. Dziś kolejne zajęcia z rehabilitacji i jest znaczna poprawa, główkę już sam utrzymuje na wprost i "używa" prawej rączki do zabawy. spłaszczenie główki minimalnie się zmniejszyło, ale powiedzieli że z tym jest czas bo nawet do 1,5 roku.
A w poniedziałek kończymy już 4m-ce :woohoo:

9 lata 6 miesiąc temu #986895 przez Karolincia
Malinka - Powodzenia na szczepieniu !! :) Oby Kalinka była grzeczna i malutko płakała :* Ciekawe ile waży Twoja gwiazdeczka :) :) Koniecznie napisz jak wrócicie :)

Kristi - Wow...kawał chłopa z Marcinka :D :D moja Lilianka już 5 kg waży :D :D ciekawe ile będzie ważyć, gdy pójdziemy na szczepienie 14 lipca, akurat bedzie miała 3 miesiące :)
A nie chciał Marcinek główki Wam podnosić?? Moja Lila też ma z tm problem mało podnosi w górę , Leniuszek z niej jest ...:(
Super, że masz już wszystko przyszykowane do chrztu :) A gdzie robicie w domu czy gdzieś w restauracji? :)

9 lata 6 miesiąc temu #986915 przez malina219
My juz po :) szczepienie dobrze lekki płacz jak zawsze :) wazy 4.730 wiec przybrala 730g a minimum to pól kg :) my chrzciny mamy na 18 osób. Tez najbliżsi tylko :) ale to tylko moja rodzina bo wiadomo ze ojciec Kalinki ma w dupie wszystko:) robimy obiad w karczmie a po obiedzie tort w domu :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #986952 przez Karolincia
Malina oo to ładnie przybiera na wadze :) fajne plany masz zwiazane z chrzcinami :) masz już kreacje dla siebie bo Kalinki widziałam cuuudoo <3 :)
My chrzcimy w sierpniu i już sukienke mam dla Lili :)

www.smyk.com/cool-club-sukienka-z-krotki...ubranka-dla-dzieci-p

Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #986999 przez malina219
Moja gwiazdeczka <3
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #987015 przez Karolincia
Gwiazdeczka prawdziwa Gwiazdeczka :))

9 lata 6 miesiąc temu #987017 przez MlecznaMama
Dziewczyny!!!! Wasze dzieciaki są do Was podobne!!!!! Kalinka to cala Malina! MArcel to całą Agula! moja córcia wygląda inaczej od synka a teraz jak synek ma 2 lata to ewidentnie cały tata, tylko kolory ma moje :)
Kaolincia tez zauważyłam że Lili podobna doi Ciebie.
Nie wiem tylko jak Syza wygląda to nie mogę powiedzieć ale córcia śliczna!
Kisti ten niekapek jest w sklepie Dzidziuś - nie wiem czy macie taki. Ma kolorową butelkę i uchwyt na rączki a dziubek jest wykonany z takiego materiału jak smok w butelce tylko ma kształt niekapka i nie kapie - haha jeeeej no nie umiem tłumaczyć co ja to gadam :D:D:D mam nadzieję że zrozumiałaś kochana...
my myślimy chrzcić w sierpniu

9 lata 6 miesiąc temu #987031 przez Karola0303
Dobrze ze ja juz po chcinach mala zaczela od dzis co 3 h jesc :) wszystkie dzieciaki cudne i kochane

9 lata 6 miesiąc temu #987074 przez syza24
MlecznaMama moja Lila to wykapany tatuś tylko ma moje wielkie oczyska i od pasa w dół a reszta po tatusiu nawet charakter :laugh:

Czy wasze dzieci też nie chcą iść do nikogo na ręce? Bo moja Li tylko u mnie i u męża a u reszty może pół minuty i płacz :(

Co do chrzcin to u nas miało być tak że tylko chrześni i dziadkowie mieli być mieliśmy zjeść obiad w restauracji później torta ciasto i kawa i do domu. A okazało się, że mąż z teściową tak nagadali się i mamy imprezę na ok 30 osób o ile jeszcze kogoś nie doproszą :pinch: ale tylko tyle dobrze, że teściowa zaproponowała, żeby zrobić wszystko u niej bo ona ma na tyle miejsca i nam pomoże, moja mama też zacznie zaraz wakacje więc też się zdeklarowała. A ja już się boję jak to będzie wyglądać :unsure: no i jak Li to wszystko zniesie :woohoo:
Malina ja też chcę taką opaskę gdzie kupiłaś ?? Kalinka słodziacze
Karolincia a Lilusia ma taki sam zadarty nosek jak moja Li a zdjęcia z tatusiem uroczę. W ogóle uwielbiam ten widok jak twardzi mężczyźni miękną przy małych księżniczkach :blush:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia