- Otrzymane podziękowania: 12
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
Przekonałyście mnie i Marcinek będzie w tym skompletowanym stroju na chrzcie.
Pieluchy akualnie jeszcze dwójki, ale będziemy zmieniać może jak się paczka skończy lub do końca czerwca - bo dwie paczki nam zostały.
Rozmiarowo mały nosi 62/68 ale już bardziej 68
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 2
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Antek w ogle nie miał niekapka.kristi* napisał: Anabelle, Monia. pytanie o starsze dzieci
Jak nauczyć półtora-roczniaka pić z kubka? siostrzeniec Ma kubek niekapek i dalej z butli pije
Tzn kupiłam ale nie chciał z tego pić.
Kupiłam bidon ze słomką skip hop oraz kubek do nauki picia doidy cup.
Nalewałam mu troszkę na dno, najpierw pomagałam a później sam brał i pił, ale to już daaawno. Jak miał 1,5 roku to pił normalnie herbate z mojego kubka trzymając go samodzielnie. Niekapki nie są rewelacyjne dla zgryzu, warto nauczyć picia z kubka
rozmiary 56, 62?
wow!
u nas tak jak u Agnieszki - 68 ciasnawe, wiekszość pochowałam i wyciągnęłam 74 na 6-9 msc
Mleczna, no Antek bez problemu robi na nocnik. W nocy suchy pampers, ale co z tego, jak z pampersem robi do pampersa. Nic nie powie. A jak mu zakładam majtki to traktuje je jak pampersa i leje pod siebie. Jak mu zsunę majtki do sikania to ściąga do końca. Ciężka sprawa
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
Wczoraj po szczepieniu, mały był trochę marudny.
Ostatnio porzucił smoczki, woli tetre memlać, na butlę też się obraził, i muszę coś wymyślić bo zamierzam iść do dentysty a po znieczuleniu podobno 12 h nie można karmić
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- Karola0303
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Alesandra
- Wylogowany
- gadatliwa
Kristi Marcinek przystojniaczek i on chyba najstarszy z naszych dzieciaczków.
Dziewczyny wam tez tak szybko czas leci? bo ja na nic czasu nie mam a przydałoby się troszkę ogarnąć bo niedługo chrzciny malutkiej a ja nawet brwi mam nie zrobione
Malinka zamowilqm sukieneczkę z linku, który mi wysłałaś czekam aż przyjdzie i musze jeszcze jakiś sweterek albo bolerko dobrać do tego i będę miala komplet bo opaseczke juz kupiłam ale nie wiem czy za duża nie będzie
Dziś goraco u nas my dopiero ze spacerku wrocilysmy czekamy mojego Huberta i dalej ggdzieś wyruszamy nie mogę doczekać się sierpnia i wyjazdu nad morze. Alusia będzie miala juz 5 miesięcy. Nie mogę uwierzyć!!!!!
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Kristi Marcinek przekochany Jak tam u Karolci? Czemu sie tu nie odzywa? Pytam bo wydaje mi się ze mialyscie kontakt
Karola oh jaka Julcia zrelaksowana. Widzę ze macie szczeniaczka uczniaczka fajny jest? My tez mamy w przyszłym tygodniu szczepienie
- Karola0303
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Daaawno mnie tu nie było, pamiętacie o mnie jeszcze??
Ciągle nie mam na nic czasu, Mąż pracuje, a ja całymi dniami siedzę z Lilą
Lilianka jest cudownym dzieckiem bardzo bardzo wesołym, zaczyna już gaworzyć po swojemu Z podnoszeniem główki jest gorzej, bo z Niej jest leniuszek straszny Nie chce jej się, woli sobie przekręcać głowę z jednej na drugą stronę i kilka razy podnieść w górę w tym czasie
Była u Nas w zeszły wtorek położna po raz ostatni, a szkoda, bo super kobietka z niej i zawsze mi umilała czas swoją obecnością i dużo mądrości się dowiedziałam,
Kazała iść do pediatry, bo nie podoba jej się pępek - uważa że Lilcia ma lekką przepuklinę pępkową.
Poszliśmy do pediatry, która z kolei uważa że wszystko jest ok, nie ma żadnej przepukliny....tylko brzydko związali Małej pępek w szpitalu i taki jej urok...Dała skierowanie do poradni specjalistycznej chirurgii dziecięcej w celu zdiagnozowania czy jest to przepuklina pępkowa czy nie.
Dziś jedziemy z Meżem i Lilą, dzwoniłam i nie zapisują tylko na bieżąco są pacjenci przyjmowani i super !!
Malutka waży 5 kg ma 56 cm
Zakładamy ubranka rozmiar 56 i 62 w tych 56 jest akurat a w tych 62 ma luz blues
Byliśmy na szczepieniu i jest wszystko dobrze ufff.....szczepiliśmy Lilcie przeciw pneumokokom i tą skojarzoną nieorgniaczną 6w1
Niestety mamy skazę białkową, ja jestem na diecie bez laktozowej, skusiłam się w zeszłym tygodniu na 2 truskawki i jest na nie uczulona Wyskoczyłyzerwone krostki i gorzej buzka wygląda znów....ale już powoli schodzą te krosteczki .
Ja mam mało pokarmu ściągam max 80 ml dziennie...., więc moje mleczko dostaje raz dziennie Dokarmiam ją Nutramigenem 1 (specjalne śmierdzące mleko dla alergików)..
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Karola0303
- Wylogowany
- pierwsze słowa
kristi śliczny marcinek boty świetne
- MlecznaMama
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Kaolincia W KOŃCU!!!! DOSTANIESZ PO ŁAPACH ZA TE NIEOBECNOŚCI!!! Miło patrzeć jak Lili rośnie . Pocieszę Cie,że chyba wszystkie mleka modyfikowane śmierdzą takie już są.
Kristi jak próby z niekapkiem? świetne body!
ja mogę jeść wszystko do woli, nie ograniczam się w diecie. Przy synu też miałam to szczęście, ale za to waga nie chce spadać ale wybiegam to