BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 6 miesiąc temu #985491 przez malina219
Syza mojej koleżanki synek tez siadal w wieku trzech miesięcy. Teraz ma cztery i jak tylko sie czegos chyci to od razu siada..:) to zalezy od dziecka. Ale jesli Cie to niepokoi to oczywiście sprawdź to nic nie zaszkodzi :kiss: Daj znać co powie o spacerówce bo ciekawa jestem :)

my juz gotowe na lato!
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #985498 przez MlecznaMama
heja bambinas! jak samopoczucie?

u nas świetnie, ale mam problem.... Klaudia nie umie, nie chce pić z butelki. Liczy się dla niej tylko pierś... :) problem dlatego, że wczoraj na wieczór nie miałam dostatecznie dużo pokarmu i mała strasznie płakała.... ehh... jak ją nauczyć?

Anabella jak tam nocnikowanie Antka? u mnie jakoś to idzie. raczej nie mam posikanych dywanów, mały sam siada na nocnik i sika... ale do spania i na spacer zakładam pampersa.

ja Klaudie raz przewiozłam w spacerówce ale na leżąco, ogólnie jednak wolę na razie gondolę.

jakie z Was ładne Mamusie :)
Malina jak tam sprawy zabiegowe?

9 lata 6 miesiąc temu #985524 przez malina219
MlecznaMama bylam u jeszcze jednego lekarza i przepisał mi czopki przeciwbólowe które mają to podleczyć i odroczyć czas zabiegu bo nie chce kaliny zostawiać teraz na kilka dni. Narazie stosuje 3 dni i przestalam krwawić plus jest troszkę mniej bolu. Hmm nie wiem jak Ci pomoc z butelka bo moja Kalina pierwszy dzień po cc była na butli i od tej pory bez problemu z butli ale z cyckiem sa problemy jak wychodzę na kilka godzin i wracam to juz go nie chce i sa wrzaski.

9 lata 6 miesiąc temu #985529 przez Alesandra
U nas jest tylko cyc. Jak próbowałam małej dać butle to był płacz niesamowity. Smoka nie chce butli nie chce tylko cyc. A ja Tezvale wole wozić w gondoli uwaxam ze tak jest bezpieczniej no ale ja się nie znam niestety.
Malinka piękne sukieneczki w jakim rozmiarze? Ja na lato juz chyba w 62 się zaopatrze. Bo 56 juz mogą być za male

9 lata 6 miesiąc temu #985537 przez malina219
Aleksandra 62 kupuje bo ma troszkę luzu a to w końcu jeszcze dwa miesiące noszenia :) uwielbiam w zestawie z majtusiami! :)

A tu majteczki!

Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #985629 przez *Beata*
Malina - fajnie, że robisz kurs prawo jazdy, bo to Ci się na pewno przyda, tym bardziej teraz przy Kalince - życzę powodzenia :) A sukieneczki cudne :)
Syza - Hania ma podobnie z tym siadaniem...także myślę, że to zależy od dziecka...
Karola - Julia jak sobie słodko śpi... :)

My jutro idziemy na szczepienie :( Znowu będzie płacz :(

9 lata 6 miesiąc temu #985671 przez monia89
Jeju Dziewczyny ale te Wasze Niunie są Cudne ♥
Beata mówiłam Ci o tym sporytusie.
U nas też u Antka pomógł.
Co do spacerówki Antonio sie spokojnie mieścił do 6 me a u Olka słabo to widzę :-)
Zupki tzn marchew dałam tydz po skończonych 4 me.
My po szczepieniu dziś 64 cm prawie 6400 :woohoo:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #985683 przez *Beata*
Monia - tak wiem, że mówiłaś, już wtedy sobie zakupiłam spirytus, ale myślałam, że zacznę dopiero smarować po jutrzejszej wizycie u lekarki, ale jednak zaczęłam wcześniej, jak sąsiadka zerknęła na ten pępek, jest już poprawa... Ale Oluś jest duży!!! :) Rośnie i to jak szybko :) Jak przeszedł szczepienie?

9 lata 6 miesiąc temu #985685 przez *Beata*
Monia - Oluś śliczny, słodziak :)

9 lata 6 miesiąc temu #985690 przez syza24
Hej mamy nową księżniczkę koleżanka urodziła dziś córeczkę 4,790 kg i 59 długą :woohoo: kawał kobietki hihih chyba szybko dogoni moją Lilę ale się cieszę :laugh:
Karola Jula słodko śpi
Olek słodziak do schrupania
Malina zakochałam się w majtochach muszę też kupić Li bo mam tylko takie jakby spodeneczki

A mnie wystraszyły koleżanki z tym siadaniem że to za wcześnie i że coś nie tak a ona od początku miała silny karczek ładnie podnosiła głowę ale jutro mamy szczepienie to zapytam bo będzie ją badała moja pani doktor która mnie leczyła od 10 roku życia wiec mam do niej zaufanie czy mam iść do tego fizykoterapeuty bo wizyta kosztuje nie mało i nie wiem czy jest sens wydawać żeby nie patrzał na mnie jak na głupka :whistle:
Czyli jutro Beata mamy stresujący dzień szczepienia ja już się boję bo wiem że będzie płacz taki że aż się zaniesie :(

9 lata 6 miesiąc temu #985695 przez *Beata*
Syza- tego zanoszenia to też się boję najbardziej... :( Zapytać nie zaszkodzi oto podnoszenie się, ale powiem Ci, ze Hania bardzo szybko trzymała długo główkę i jest silna, ale nie zastanawiałam się nigdy nad tym, że coś jest nie tak... Także czekam na informację co Ci powie lekarka... Powodzenia jutro na szczepieniu - trzymam kciuki za Li, żeby była dzielna... A Twoja koleżanka faktycznie ma dużą córeczkę :) Taką wagę Hania miała po dwóch miesiącach :)

9 lata 6 miesiąc temu #985699 przez Anabelle
Ja diete rozszerzać zamierzam po 6 msc życia. Antkowi rozszerzalam po 4 msc życia i żałuję. Teraz bym poczekała. Im mocniej dojrzeje ukl pokarmowy tym lepiej.

Leoś jeździ w spacerówce od urodzenia

Mleczna co do odpieluchowywania Antka to on robi siku i kupe na nocnik bez wpadek już od paru tygodni. W nocy i po drzemkach pielucha sucha. ALE! antek nie woła. jak mu założe pieluche na wyjście to sika i robi kupe do pieluchy. nic nie powie. za to jak chodzi po domu z gołym tyłkiem to wszystko zrobi do nocnika. masakra z nim. nie wiem jak go nakłonić, żeby dał znać, że mu się chce.

9 lata 6 miesiąc temu #985748 przez monia89
U duża ta księżniczka :-) Poród sn?
Oluś całe popołudnie nie spał był nie spokojny miał 37.3 jak padł przed 22 tak wstał przed 4 i nie śpi do tej pory.
powodzenia na szczeieniu Syza.
Bella my też siusiamy na nocnik Tosik woĺa pampka mamy na sen i wyjazdy.

9 lata 6 miesiąc temu #985758 przez kristi*
Mam pytanie do was próbuje skompletować jakieś ubranko na chrzest który jest za niecałe 3 tygodnie - w razie gdyby to od siostry wyglądało tragicznie na Marcinku (jest duże i szerokie)
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #985762 przez kristi*
Anabelle, Monia. pytanie o starsze dzieci
Jak nauczyć półtora-roczniaka pić z kubka? siostrzeniec Ma kubek niekapek i dalej z butli pije

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia