- Otrzymane podziękowania: 108
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
Dziewczyny czytacie jakieś poradniki ciążowe? Coś bym ciekawego sobie poczytała, może polecacie jakiś?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Hahaha ja to samo. To co my na jednej wsi mieszkamy??Kalinka90 napisał: To mój synek w sobote kończy dwa latka, i mieszkamy ok 8 km od Skawiny.
Mleczna nie dziwie sie że nie mówisz teściom po tej akcji
Moja teściowa dziwnie sie zachowywała, wydawało mi sie że sie domyśla, ale mąż ciagle mowił, że wymyślam. W końcu mąż mówi szwagierce w sensie swojej siostrze, a ona na to, że mama podejrzewała i już jej mówiła, bo "Ania nie nosiła Antka"
Ja nie lubie miesa mielonego (chyba że w spaghetti lub lasagne u mnie chyba pierożki ze szpinakiem z lidla miały być placki ziemniaczane lub z cukini ale nie mam nic prócz mąki i cebuli
Ada ja miałam w 1 ciąży poradnik w oczekiwaniu na ciaze, ale po co ci poradnik? Pytaj - wiekszość z nas po min 1 porodzie
- MlecznaMama
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Ada zobaczymy... mnie w 1 ciąży zmyliły zachcianki bo jadłam mnóstwo cytrusów i cukierków cytrusowych a to niby na dziewczynkę... chociaż u mnie i u jednej z Październikówek zwiastowało to chłopczyka , ja też zaczęłam wyglądać.... niespecjalnie więc byłam jakoś przekonana że dziewuszka, chociaż pragnęłam mieć synka pierwszego... i w 15 tygodniu nie było wątpliwości Synuś
niebawem się przekonamy co u każdej...
Anabella.... placki z cukini..... wpadam do Ciebie!
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
co do poradników- ja mam dokoła pełno mam i ciężarnych więc mam kogo pytać, zresztą moja położna środowiskowa też już wie i ok 20 tyg zaczniemy się spotykać ale ostatnio uległam i kupiłam sobię książkę "Ciężarówką przez 9miesiecy" Musiałam parę godzin na Małża czekać bo się szkolił a znudziło mi sie chodzenie po sklepach to uległam i książkę kupiłam i ze 3godziny w parku czytałam. Bardzo fajna, taka z humorem także zalewam się łzami ze śmiechu jak ją czytam. Jako idealny poradnik dla ciężarnej pewnie bym nie poleciła, ale tak do poczytania świetna
Udało mi sie jeszcze na sierpień do endokrynologa umówić- jest dobrze
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mi sie nie nudzilo w ciazy z Antkiem, oglądnełam wszystkie seriale sherloki, czysta krew, the killing, big bang theory, vikingowie, gre o tron, the lying game itd
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeden problem mniej... zaparcia od 5 dni odpuściły teraz żeby jeszcze te "odrzuty" przeszły i będe zadowolona.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Macie zaparcia? U mnie ich przeciwieństwo
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Są poradniki które sugerują bliskość z maluszkiem i intuicyjne działanie, są poradniki, że wszystko ma być jak w zegarku, są poradniki, że wszystko wg zasady 3 kroków. Na forum mamazone mam mamusie 2 dzieci, która przy pierwszym dziecku własnie wszystko jak z poradnika robiła i teraz przyznaje że tylko się stresowała jak jej syn nie zachowywał się tak jak pisza i nie reagował na stosowaną taktykę. No i stres jak gdzieś trzeba było wyjść, bo np radzą zawsze stałą porę. Jedna mama do tej pory jest na zasadzie, że wszystko o stałej porze - nawet jak była z nami w zoo, to po zoo myśmy poszli z 3 małżeństw do restauracji i na plac zabaw, a ona wracała do domu bo syn ma plan dnia i o konkretnej godzinie musi byc w swoim łóżku.
Szczerze? Wyluzowana szczesliwa mama to wszystko co noworodkowi potrzebne do szczęścia. Myśmy mieli głęboko gdzieś stałe pory, jeździliśmy na wycieczki, spacery, na szlak, na weekend z Antkiem, po prostu jak chciał to spał, jak nie chciał to nikt sobie włosów z głowy nie rwał ;P
Jak chcesz to ci wysle ten jezyk niemowląt - możesz sobie też poczytać książke "dziecko dla odważnych" taka troche z jajem
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja już po obiadku za chwilkę ide na ogród malin nazrywać
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
byłam na wizycie dzisiaj juz u mojej gin miała mí przedłuźyć zwolnienie i stwierdziła ze moge wrócić do pracy.
zadzwoniłam do szefa a on do mnie źe absolutnie szkodliwe warunki pracy praca fizyczna i jeszcze po dwóch poronieniach mam załatwic zwolnienie u innego lekarza
Czy mam szukać lekarza który wystawi zwolnienie czy uczyć szefa przepisów?
- Kalinka90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
A któraś z dziewczyn napisała, że syna przestała nosić, kurcze ja ograniczyłam dźwiganie synka, ale w sumie to wciąż go podnoszę.
A co do reakcji, to moja mama mnie negatywnie zaskoczyła i gdy jej powiedziałam rozpłakała się i powiedziała : Jak Ty przeżyjesz drugi poród ;/
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
Kalinka90 - u mnie najbliższa rodzina z mojej strony i od strony męża wiedzą, no i kilkoro znajomych, a teraz to już niedługo w 2 trymestr będę wchodzić, także już raczej nie będę ukrywać, zresztą chyba już niedługo będzie nawet trudno to ukryć jak będzie widać gołym okiem Odnośnie reakcji Twoje mamy to pierwszy poród miałaś jakiś ciężki?