BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu #915930 przez Anabelle
Karlinka odpoczywaj, może przejdzie bol głowy. Na ciepłe czoło dobre zimne okłady - przynoszą ulgę.

Kristi to ty nie chcesz iść na L4 ? Posymuluj cos przed lekarzem - wiekszosc daje bez problemu. Az dziwne. A jaki masz charakter pracy?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #915936 przez Karlinka
właśnie się staram odpoczywać, Anabell ale spałam w nocy 9h i jestem wyspana za wszystkie czasy a w łóżku mnie nosi;p mam okłady z apapu takie chłodzące z jakimiś olejkami pewnie w końcu je przykleje.
Mi się coś wydaje, ze Kristi w malarni proszkowej pracuje ale nie jestem pewna.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #915937 przez Dżasta86
Kristi lekarz z usg nie wystawi ci zwolnienia, zmien kekarza prowadzacego idz prywatnie albo wroc sie do tej poprzednirj lekarki i posciemniaj. Zadne paragrafy z inspekcji nie pomoga yo lekarz ma decydujace zdanie. Opisz mi szkodliwe czynniki, bo czasami az tak szkodliwe nie sa ... z paragrafami i inspekcja bedziesz sie strac do zimy... nawet internista moze ci wystawic, powiedz ze masz te obiawy co ja np bol zoladka goraczka dreszcze wymioty ... powie ze masz wirusa i koniec sprawy.

Bylam wczoraj ha zakupach pare stow polecialo ale jestem zafowolona, moj najlepszy zakup to spofnie ciazowe ze specjalnym pasem z H&M 80 zetow polecam :)

10 lata 7 miesiąc temu #915952 przez monique1983
monia89, lalka - cieszę się, że u Was wszystko ok :)

Nie mogę przestać myśleć o annaj :(

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #915953 przez Anabelle
Dżasta kusisz tym h&m ale ja się z Antkiem nawet nie wybieram :P

W malarni proszkowej i bez zwolnienia?? :O
To ja nawet na politechnice na biotechnologii kosmetologicznej nie mogłam być w ciąży w laboratorium.

Annaj pewnie się dzisiaj odezwie co jej powiedzieli w szpitalu. Mnie jak skierowali do szpitala to musiałam na 7 rano przyjechać.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #915955 przez Ada2424
Witam się jak samopoczucie? :)

Ja się wyspałam i mam nadzieje na lepszy dzień :) zabieram się dziś za sprzątanie bo już kurzu się nazbierało :whistle:

Ale mi się dzieciątko na babystrology zmieniło :) taki już mały człowieczek :)

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #915978 przez Dżasta86
Ja dzisiaj mialam nawet koszmar ze krwawieniia dostalam, oby bylo dobrze z annaj.

Ide dzisiaj na fitness w ciazy;) jupiiiii

10 lata 7 miesiąc temu #916001 przez kristi*
Gdybym dostała zwolnienie byłoby najprościej.
Pracuje na stacji ORLEN - jest to praca fizyczna, stojąca, przy komputerze. Szkodliwe czynniki głównie to opary paliw, ale jak pracownika podjazdu nie ma to ja tez muszę wychodzić tankować. Praktycznie wszystko sprowadza się do tego że trzeba dźwigać, od pół roku (jakiś idiota wymyślił) jest u nas coś w rodzaju poczty: ludzie odbierają spore paczki ze sklepów sportowych - kolejne dźwiganie, żeby policzyć towar kolejne dźwiganie na zapleczu, dokładanie towaru - kolejne dźwiganie, stacja pod kątem przepisów BHP, sanepidu, prawa pracy i ppoż. jest beznadziejna.
Do tego dochodzi jeszcze stres/ nerwy, na dniu jest więcej trudnych klientów,

Wg tego co się dowiedziałam w PIP, to szef ma wybór albo zatrudnić mnie na 4h i płacić normalnie za cały etat lub zwolnić z obowiązku świadczenia pracy i również mi płacić za cały etat.
On najwyraźniej nie chce płacić, bo i tak musi kogoś zatrudnić dodatkowo, ale co mnie to obchodzi - jak chce się mieć firmę to trzeba znać przepisy i ponosić koszty. A gdyby był trochę mądrzejszy to by wziął jednego ze swoich zastępców i wstawił za mnie na resztę godzin.

Co do objawów nie muszę udawać, dzisiaj znów mnie męczą mdłości i wymioty.
Wczoraj mówiłam że mdłości nadal mnie męczą, że wymiotów raczej mniej - a ona, że trzeba wrócić do pracy ile można w domu siedzieć. Mówiłam jaką mam pracę, jakie warunki i że tyle co ja tam pracuje to każda dziewczyna w ciąży była cały czas na zwolnieniu (jedna też była po poronieniu), to znowu gadka że w takim razie każdej musieliby wystawiać zwolnienie, mówię że jest różnica między np pracą w biurze a pracą fizyczną, to ona do przepisów.

Najgorsze, ze lekarz - bo przepisy, szef ma to gdzieś i ma być zwolnienie, a ja muszę chodzić, szukać, załatwiać i się niepotrzebnie denerwować.

10 lata 7 miesiąc temu #916004 przez Anabelle
szczerze? zmien lekarza - ten to jakas porazka

10 lata 7 miesiąc temu #916008 przez Ada2424
Kristi to ja bym w takim razie do takiej ginekolog już nie wróciła, co za wredna szuja! :angry: szukaj innego ginekologa i przenieś się od niej bo widze baba ma równo w głowie narabane. Mój gin już na pierwszej wizycie jak byłam w 6 tygodniu zapytał czy nie chce l4 ale ja nie biore bo ja pracuje w domu jako samodzielna księgowa także niepotrzebne mi l4.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #916010 przez Dżasta86
Kristi wkurzajace, ale na to eychodzi ze niestety musisz poszukac innego lekarza, oczwiscie z tymi 4 h istnieje taki zapis ale tez pracodawca musi otrzymac zaswiadczenie od lekarza o skroceniu czasu pracy. Szkoda zachodu z ta 4 ka, szukaj lekarza. Nawet internista moze ci wystawic zwolnienie , moze krotsze ale trocue na czasie zyskasz.

10 lata 7 miesiąc temu #916012 przez Dżasta86
Kristi wkurzajace, ale na to eychodzi ze niestety musisz poszukac innego lekarza, oczwiscie z tymi 4 h istnieje taki zapis ale tez pracodawca musi otrzymac zaswiadczenie od lekarza o skroceniu czasu pracy. Szkoda zachodu z ta 4 ka, szukaj lekarza. Nawet internista moze ci wystawic zwolnienie , moze krotsze ale trocue na czasie zyskasz.

Na te lekarke ja bym napisala skarge wymieniajac wsxystko co napisalas.

10 lata 7 miesiąc temu #916017 przez kristi*
to może na jutro uda mi się zapisać do innego, bo dzisiaj USG a i tak nie mam ochoty nigdzie wychodzić,
I strasznie marznę ubrałam się w termoaktywne ciuchy i zamknęłam już okno i nadal mi zimno w kocyku siedzę i ciepłą herbatkę piję.

10 lata 7 miesiąc temu #916027 przez Anabelle
Kristi mi też dzisiaj zimno - a niby w domu 23 stopnie ;D
Siedze w dresie, koc i właśnie uśpiłam Antka więc muszę herbatkę zrobić ;)

10 lata 7 miesiąc temu #916051 przez Ada2424
Poodkurzałam całe mieszkanie i zieje jak smok, zmachałam się strasznie odpoczne troche i biore sie za mycie podlóg a później kurze na meblach.

[/url] [/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia