BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #916088 przez Kasia81
Cześć,
Jestem Kasia i chyba będę najstarsza w grupie :)) Termin mam z om na 20.03 ale z usg ciąża jest młodsza gdzieś o tydzień. Początek ciąży mam stresujący ale to dłuższa historia. Tak króciutko to dwa torbiele i krwiak więc od razu l4 i teoretycznie leżenie ale głównie jestem sama z 3 latkiem więc o leżeniu mogę zapomnieć :) Tak czy siak witam Was wszystkie :) Zanim postanowiłam dołączyć trochę Was poczytałam żebym nie była bardzo do tyłu.
Kolejną wizytę mam dopiero 11.09. więc chyba osiwieję do tego czasu. Jakiś niepokój mnie nie chce opuścić... Może dlatego że pierwsza ciąża była taka "wzorcowa" a tu pojawiły się problemy od początku a starliśmy się o dzidzię blisko 9 m-cy. No i te ostatnie wieści od Annaj....
A zawsze byłam taką optymistką .. Ostatnie usg miałam 13.08 i był to 6/7 tc i serduszko było widać tylko jeszcze słabo, ale widziałąm że bije i to daje mi nadzieję że będzie dobrze.
ps i też tak marznę ostatnio :))) co będzie w zimie???!!! Wszyscy chodzą w domu na krótki rękawek a ja poubierana jak w zimie i jeszcze się telepię. A na dworze 22 stopnie :)

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #916106 przez Nikaa
Witaj Kasia81 :) :) fajnie, że dołączyłaś:)
Dziewczyny no własnie czy Wam też jest tak zimno ? ja leże pod kocykiem z herbatką

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #916108 przez Ada2424
Kasia witaj zapraszamy :) jak się czujesz?

Dziewczyny z tym marznieciem też tak mam, przeważnie wieczorami mi zimno jakby mróz na dworze był ;) rano leżałam pod kocem a teraz rozgrzałam się sprzątaniem :)

Wysprzątałam całe mieszkanie :) za godzine sobie pyzy z mięsem na obiad ugotuje bo mam jeszcze mrożone i reszte dnia odpoczywam, wyjde sobie na ogród na słoneczko posiedzieć troche.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #916111 przez kristi*
Ja to cały czas z kocykiem, i herbatka ciepła.
Aż mi się jeszcze bardziej zimno robi jak ludzie chodzą tak rozebrani. Rano wychodziłam opatulona po szyje a babka na przystanku w letniej kiecce, brrr :S

Witaj Kasia81

10 lata 7 miesiąc temu #916113 przez Nikaa
Ja niedawno wróciłam z 2 godzinnego spacerku z synkiem Trochę posiedziałam pod kocykiem i czas zabrać się za obiad - mielone zapiekane w papryce :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 7 miesiąc temu #916130 przez Kasia81
Ogólnie czuje się bardzo dobrze. Na poczatku bardzo bolalo mnie podbrzusze i miałam zawroty głowy ale jest juz ok. Czasami mnie tylko mdli ale jest to takie rzadkie... No i co kilka godzin strasznie mnie ssie

[/url]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #916133 przez Ada2424
Kasia oj tak z tym ssaniem to prawda, ja nawet budze się codziennie w nocy i tak mnie ssie że ciężko wytrzymać.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #916143 przez lalka
witajcie.....ja też cały czas marznę..leżę pod kocem mam dwa rękawy i mnie telepie!!!!

witaj Kasiu..rozgość się...Kasiu 81 to twój rocznik????to jesteś młodsza ode mnie.......

miałam napisać,że schudłam 2kg..dzięki diecie
ja wczoraj posprzątałam chatę a dzisiaj mi się nie chce...i głowa mnie boli

Bella dopisz mi następny termin wizyty na 9 września

10 lata 7 miesiąc temu #916148 przez Kalinka90
Witaj Kasia81.
Powiem Wam dziewczyny, że to co się stało z annaj i mnie mocno zmartwiło, wizytę mam dopiero w przyszły piątek, nie mogę się już doczekać. Od czytania aż mnie się zimno zrobiło brr....

10 lata 7 miesiąc temu #916159 przez nesQa
Ja również się chyba przeziębilam :P lato się kończy to i przeziebienia sie lapie. Bylam na pobieraniu krwi 176zl zaplacilam, ale powiedzieli mi ze badania na hiv nie robią, dziwne. Będę musiała isc gdzies dodatkowo. :dry:

10 lata 7 miesiąc temu #916172 przez Kasia81
Nikaa - jesteśmy prawie na tym samym etapie ciąży :)
Ja muszę uważać z tym ssaniem bo w pierwszej ciąży przytyłam 21 kg :) Zrzuciłam bez żadnych diet jak wróciłam do pracy ale mam stresującą to dlatego ... No i pewnie dlatego tyle przytyłam że wciąż żarłabym frytki wtedy :) Aktualnie nie mam zachcianek ale z tym tyciem chyba tak po prostu mam bo teraz startowała z 65,5 kg przy 171 cm i już mam +1,5kg

lalka - tak 81 to mój rocznik :) widocznie gdzieś przeoczyłam w postach twój wiek bo jak czytałam to tak poniżej 30 prawie wszystkie ciężaróweczki :))
A tak z ciekawostek to w temacie wieku to sobie przypomniałam że moja ciotka w wieku 36 lat została babcią :))) serio - tyle że i ona i jej córka szybko zaczęła bo w wieku 16 lat obie miały dzieci... ale ja siebie jako 36 letniej babci jakoś nie wyobrażam :))) No i na szczęście realnej szansy na to brak ;))

[/url]

10 lata 7 miesiąc temu #916185 przez lalka
Kasia ja w listopadzie skończę 37 lat...a babcią mam szanse,bo męża syn z pierwszego małżeństwa ma 26 lat!!!!
ja w pierwszej ciąży przytyłam 30 kg taki miałam apetyt na słodkie w drugiej 8 ale dlatego,że miałam cukrzycę

10 lata 7 miesiąc temu #916188 przez monia89
Witaj kasia!
Teraz to bedzie pira na przeziebienia niestety :-(
Trzymajcie sie Mamusie.

10 lata 7 miesiąc temu #916197 przez Karlinka
Witaj Kasia :)
No mi tak od dwóch dni zimno strasznie, dzisiaj jakoś kiepsko się czuje szczytem mobilizacji było odgrzanie obiadu i ogarnięcie w pokoju ;/ niby teraz na zwolnieniu powinnam mieć mnóstwo czasu, żeby nadrobić zzaległości ale jak na złość nic mi się nie chce. Dzisiaj robie sobie dzień lenia a od jutra trochę aktywniej zacznę spędzać czas ,bo inaczej zwariuje do końca ciąży ;)

10 lata 7 miesiąc temu #916199 przez Dżasta86
Mi wlasnie mija przeziebionko :) jest zimno ale jak dla mnie pogoda cod miod! Zreszta idzie wrzesienni seriale :p moj parnter powiedzial ze jux sie przyzwyczail do moich nocnych rajdow. Faktycznie jak zjem vos lekkiego na klacje np wczoraj o 22 salatke to po 2 wstaje ze skretem zoladka i musze wcosnac kanapeczke mala. Nie mowie o toalecie bo ja nie wiem jak wy ale co dwie godziny wstaje i ide :/ przez to mysle ze jux cierpie na jaka bezsennosc.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia