BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #923757 przez monia89
Hej.
dobrze że po wizytach wszystko ok :-)
Lalka ja mam tez wizyte 30 :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #923758 przez Agula89
Pomozcie jeszcze w jednej sprawie. 3 dzien boli mnie glowa! Juz nie moge tego zniesc ! Co moge zrobic zeby sobie ulzyc :(

10 lata 3 miesiąc temu #923766 przez monia89
Zimne kompresy apap gdy nie dajesz rady. Ja stosuje ten w platrach.

10 lata 3 miesiąc temu #923768 przez Nikaa
Podobno kawa z cytryną pomaga na migrenę - może zrób sobie taką słabszą?

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 3 miesiąc temu #923774 przez Dżasta86
Ewawawa nikt nas z pracy nie wywali o ile sobie skrocimy etat, no przynajmniej przez rok bo tylko tyle jestesmy pod ochroną :) Tylko trzeba o tym pamietać pierwszego dnia ;]
Kristi moim zdaniem biorąc pod uwage szkolenia na ktore ja wydałam kase to tak powiem Ci że troche żałuje,nie wiem czy nie lepiej wbic sie do dobrej firmy i szczeblami do gory;). Ze szkoleniami to jest tak ze szybko zapominasz , a firmy jak szukaja to ludzi z doświadczeniem to sie tyczy przede wszystkim tych specjalistycznych stanowisk.
Agula ja tez mam migrene od dwoch dni :( dzisiaj tez wstałam z bolem ... masakraaa
Nika kawy z cytryna chyba nie jestem w stanie wypic nawet nie bedąc w ciazy
Justi jak tylko slysze szczepienie na grype to mi sie nóż w kieszeni otwiera :P powiem ci ze sie NIE OPYLA , wirus grypy non stop się mutuje, po drugie często gęsto reakcja na szczepionke jest wywołanie tej choroby. Ja tak miałam wlasnie chorowałam ponad tydzien i wylądowalamw szpitalu z wysoką goroczką i odwodnieniem. Namówiła mnie pięlegniarka w szpitalu, raczej nie choruje a jak choruje to na zatoki, zresztą nawet gdybym chorowała to i tak bym tego nie wzięła.
Brrrr odradzam odradzam i odradzam pamiętaj że wirus grypy sie szybko mutują i jak masz zachorować to zachorujesz , ja jestem zwolenniczką częstego mycia rąk i hartowania organizmu dzieki temu żadnego dziadostwo mnie nie lapie :)

10 lata 3 miesiąc temu #923806 przez ewawawa

Agula89 napisał: Pomozcie jeszcze w jednej sprawie. 3 dzien boli mnie glowa! Juz nie moge tego zniesc ! Co moge zrobic zeby sobie ulzyc :(

wielu osobą pomaga duża dawka cytryny, np kwasek cytrynowy ale ja osobiście nigdy nie próbowałam.
czasami mi pomaga gorąca kąpiel trochę rozluźnia i ból też trochę ustępuje

10 lata 3 miesiąc temu #923832 przez karola1322
hej ja ostatnio na bóle głowy te co nie da się znieść apap poszłam do pokoju gdzie cisza pokój wywietrzony zaciogłam roletę i leżałam

10 lata 3 miesiąc temu #923875 przez ewawawa
bóle głowy są strasznie uciążliwe, mnie jak złapie migrena to parę dni trzyma i prawie nic nie pomaga, sama musi sobie iść. Chyba najlepiej przespać cały dzień, bo w ciąży to nawet tabletek nie za bardzo można brać.

Także kąpiel, kompres, ciemny pokój, cisza i drzemka

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #923901 przez Anabelle
Mi na silne bóle głowy a mam codziennie od 4 dni wieczorami pomaga wyłącznie kąpiel i sen. Leków nie biorę. Wczoraj głowa bolała od 14 ale się nie dałam żadnemu paracetamolowi :P

Lalka, też bym chciała być już po porodzie <3

Dziewczyny podawajcie dane do uzupełnienia:
docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Asl...EE&usp=sharing#gid=0

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #923915 przez Dżasta86
dzisiaj moja fasolka pokazała siusiaka :cheer: :)

Mi pomogł basen na migrene , ale to dzisiaj tylko :)

Aha i przybył mi kolejny kilogram w dwa tygodnie :P ale póki co nie jest zle od pocztaku ciązy przytylam 2 kg . A jak u was wygląda waga ?

10 lata 3 miesiąc temu #923933 przez ewawawa
u mnie na razie spokojnie tylko 1,5 kg do przodu , ale staram się nie ulegać pokusom :D

poza tym zgaga mnie skutecznie hamuję w spożywaniu czegokolwiek ponad normę ...

10 lata 3 miesiąc temu #923946 przez kristi*
Anabelle Ja ide na wizytę we wtorek 16 września, potem mam na 8 października na nfz.

Właśnie się dowiedziałam że kase za sierpień dostanę dopiero w październiku i wszystko to przez mojego głupiego szefa, nabazgrał coś na odwrocie zwolnienia flamastrem i pieczątke postawił - tak że wyblakła data do kiedy zwolnienie obowiązuje, ok 20 sierpnia zus mi je odesłał do poprawy, potem szef miał na nowo złożyć - to już był prawie koniec sierpnia. No to teraz sobie poczekam.
Jak na złość jadąc dzisiaj do szpitala do siostry, bo siostrzeniec znowu chory, w busie trafiłam na kanarów i się okazało, że mój bilet ważny był do wczoraj i wlepił mi mój pierwszy mandat :angry:, mąż wkurzony.
Jakiś pechowy miesiąc mam. :angry: :(

10 lata 3 miesiąc temu #923949 przez ewawawa
kristi - złe dobrego początki :) no i nieszczęścia chodzą parami więc już wyczerpałaś limit :P

10 lata 3 miesiąc temu #923964 przez bujanka
Anabell u mniie 17 października wizyta.
Ja narazie kilogramów na wadze jeszcze nie widzę, ale coś czuje, że przez to ciągłe leżenie ( czyt. ciągłe jedzenie) trochę mi przybędzie :P ;)
Dziewczyny coś mi się obiło o u uszy że w ciąży nie można spać na plecach i prawym boku? To chyba jakieś głupie zabobony, bo co zostaje tylko lewy bok? :lol:

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #923970 przez monique1983
Bujanka - to nie są zabobony :) Leżenie na lewym boku jest zalecane ze względu na profilaktykę zapobiegania powstawaniu żylaków, zakrzepów oraz zespołowi ucisku żyły głównej dolnej. Choć w prawidłowo przebiegającej ciąży spanie na prawym boku nie jest zakazane, to zaleca się odpoczywanie na lewym. Ma to znaczenie z kilku względów. Gdy leżymy na plecach lub na prawym boku, istnieje ryzyko ucisku żyły głównej dolnej, która przebiega po prawej stronie kręgosłupa. Pozycja na plecach lub na prawym boku utrudnia krążenie, krew w mniejszym stopniu dociera do serca, macicy, czy mózgu, koncentrując się na dolnych partiach ciała, co może skutkować nawet omdleniem przyszłej mamy i niedotlenieniem płodu. Jeśli przyszła mama w zaawansowanej ciąży odpoczywa na prawym boku, to przy chęci wstania, może dojść do nagłego spadku ciśnienia tętniczego i zasłabnięcia. W ciąży ponadto znacznie wzrasta ryzyko powstania zakrzepów oraz żylaków. Odpoczynek na lewym boku jest bezpieczniejszy nie tylko dla układu krążenia, ale również dla nerek, które mogą łatwiej usuwać nadmiar wody i produktów przemiany materii. Poza tym pozwala przeciwdziałać uczuciu ciężkości nóg, skurczom łydek czy słabości mięśni nóg. Wypoczywając na lewym boku w ciąży, również łatwiej się oddycha.

Informacja dla dziewczyn ze śląskiego :)

20 września CH Real Mysłowice (akcja bezpłatnych USG 4D)

4 października CH Plejada Sosnowiec (akcja bezpłatnych USG 4D)

15 listopada Megastore Smyk CH Silesia Katowice (akcja bezpłatnych USG 4D)

brzuchatki.pl/forum/index.php?topic=619.0

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia