- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Kalinka90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Słuchajcie też mam problem z wypryskami na twarzy którego nigdy wcześniej nie miałam, teraz praktycznie od początku ciąży mnie tak wysypało i zaczęły mi ostatnio wypadać włosy. W piątek idę na badanie genetyczne, to może lekarz zamieni kwas foliowy na jakiś preparat witaminowy, bo masakra jakaś. Dalej mam mdłości rano do południa, i wciąż nie mam ochoty na słodkości - to mi się bardzo podoba .
Aha kupiłam sobie jeszcze Inka z 43% błonnika, polecam jeśli ktoś ma problem z wypróżnianiem .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
ja tam inki nie mogę przełknąć..aż się boję co ja będę piła jak urodzę
kupiłam sobie z Ziaji krem przeciw rozstępom...zapobiegający rozstępom,bo zapachu oliwki mój organizm nie toleruje w tej ciaży!!!!
muszę sobie jakoś zaplanować dzisiejszy dzień,bo do wizyty na łeb dostanę!!!
miłego dnai dziewczynki
- ewawawa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja stosowałam krem z Ziaji na rozstępy, nie wiem czy akurat ten co ty ale tak całkiem całkiem działał, rozstępy się znacząco rozjaśniły
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
też mnie wcześniej wysypało na twarzy, używam 2-3 razy w tygodniu peeling i krem od siostry na takie krostki - szybko schodzi już ich nie widać. Ale początek ciąży to była masakra.
Wczoraj byłam u okulisty na badaniu dna oka. Wpuścił mi krople 3 razy co 5min, potem poświecił mi w oczy, że bardziej oślepłam, Później powiedział że włoży mi do oka jakiś kieliszek, ale już nic nie widziałam, no i tylko prawe oko sprawdził do lewego już nie zaglądał później bo mi się słabo zrobiło, no to na leżankę poleżeć, a potem wysłał mnie do zabiegowego na ekg i pomiar ciśnienia - wyszło wszystko dobrze, ja po prostu tak mam nawet u dentysty czasem się zdarzało.
Powiedział, że mam zwyrodnienie ślad ślimaka oka prawego - czyli odwarstwianie siatkówki - i mam iść na laser siatkówki, żeby się nie pogarszało. O ile znowu mi się słabo nie zrobi bo nie będą mogli przeprowadzić zabiegu, na ten czas nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego ,
- nesQa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
Moja wada się nie zmieniła, ale od ok 2 tyg. gorzej widzę, więc byłam u oklisty i stwierdził astygmatyzm - powiedział że prawdopodobnie jest to m.in. objaw ciąży i powinien minąć po ciąży. Muszę na ten czas zrezygnować z soczewek i nosić okulary - szkła ustawione pod innym kątem - jakoś tak.
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Karola wychodzisz za mąż? Opowiedz coś więcej kiedy uroczystość, weselisko czy przyjęcie? Suknia już jest?
Dziewczyny o raaany mam dosyć już tego leżenia, wszystko mnie boli
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
Mi się dzisiaj capuccino zachciało, zrobiłam sobie w małej filiżance zobacze czy mnie nie zemdli po niej czasem. No i od dziś wchodzimy w drugi trymestr
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
Tutaj nawet jest podział: www.zapytajpolozna.pl/ciaza-tydzien-po-tygodniu
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
17-go mam wizytę u mojej lekarki więc zapytam ją o te witaminy, czy moze powinnam wymienić w aptece prenatal classic na ten z dha no i czy odstawić kwas foliowy. Mam nadzieję, ze krwiak się zmniejszył albo że w ogóle się wchłonął. Marzenie
Karola to już niedługo, powiem ci że umnie w czerwcu minął rok od slubu, a najbardziej stresujący był kościół i pierwszy taniec. A potem lajcik A sukienką koniecznie się pochwal jak już będzie Karola a Ty który to tydzień? Załóż suwaczek
tak I miesiąc to od 1-4 tyg., 2mies. od 4-8 tyg., 3 mies. od 8-12 tyg., 4 mies. od 12-16tyg.
czy I mies. od 1-4 tyg., 2 mies. od 5-9tyg., 3 mies. od 10-14tyg., 4 mies. od 15-19 tyg.
Hehe chyba ta 1 opcja Ale to by wychodziło że Ada jesteśmy już od tygodnia w 4 miesiącu
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa