BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #923036 przez Kalinka90
Hej, dawno nie pisałam, tyle tu się działo, że ciężko było się włączyć, ale regularnie czytałam, teraz się trochę poluźniło.

Słuchajcie też mam problem z wypryskami na twarzy którego nigdy wcześniej nie miałam, teraz praktycznie od początku ciąży mnie tak wysypało i zaczęły mi ostatnio wypadać włosy. W piątek idę na badanie genetyczne, to może lekarz zamieni kwas foliowy na jakiś preparat witaminowy, bo masakra jakaś. Dalej mam mdłości rano do południa, i wciąż nie mam ochoty na słodkości :blink: - to mi się bardzo podoba :).

Aha kupiłam sobie jeszcze Inka z 43% błonnika, polecam jeśli ktoś ma problem z wypróżnianiem :).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #923046 przez lalka
dzień dobry!!!!

ja tam inki nie mogę przełknąć..aż się boję co ja będę piła jak urodzę
kupiłam sobie z Ziaji krem przeciw rozstępom...zapobiegający rozstępom,bo zapachu oliwki mój organizm nie toleruje w tej ciaży!!!!

muszę sobie jakoś zaplanować dzisiejszy dzień,bo do wizyty na łeb dostanę!!!

miłego dnai dziewczynki

10 lata 3 miesiąc temu #923049 przez ewawawa
Cześć dziewczyny :)

Ja stosowałam krem z Ziaji na rozstępy, nie wiem czy akurat ten co ty ale tak całkiem całkiem działał, rozstępy się znacząco rozjaśniły :)

10 lata 3 miesiąc temu #923073 przez kristi*
Hej
też mnie wcześniej wysypało na twarzy, używam 2-3 razy w tygodniu peeling i krem od siostry na takie krostki - szybko schodzi już ich nie widać. Ale początek ciąży to była masakra.

Wczoraj byłam u okulisty na badaniu dna oka. Wpuścił mi krople 3 razy co 5min, potem poświecił mi w oczy, że bardziej oślepłam, Później powiedział że włoży mi do oka jakiś kieliszek, ale już nic nie widziałam, no i tylko prawe oko sprawdził do lewego już nie zaglądał później bo mi się słabo zrobiło, no to na leżankę poleżeć, a potem wysłał mnie do zabiegowego na ekg i pomiar ciśnienia - wyszło wszystko dobrze, ja po prostu tak mam nawet u dentysty czasem się zdarzało.
Powiedział, że mam zwyrodnienie ślad ślimaka oka prawego - czyli odwarstwianie siatkówki - i mam iść na laser siatkówki, żeby się nie pogarszało. O ile znowu mi się słabo nie zrobi bo nie będą mogli przeprowadzić zabiegu, na ten czas nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego :P,

10 lata 3 miesiąc temu #923093 przez nesQa
To jak ma się jakąś wadę mogą być przeciwskazania do porodu naturalnego? Czy tylko przy jakiejś konkretnej wadzie? Sama mam -1,75 i astygmatyzm w prawym oku, juz od kilku lat nosze soczewki, ale nie wiedziałam. :blink:

10 lata 3 miesiąc temu #923098 przez kristi*
nesQa przy większych wadach przy porodzie może się zdarzyć, że odklei się siatkówka. U mnie dr skierował na laser, aby stan się nie pogarszał bo jak powiedział po porodzie mamy sporo dźwigania i to też może być zagrożeniem, więc trzeba zapobiegać.
Moja wada się nie zmieniła, ale od ok 2 tyg. gorzej widzę, więc byłam u oklisty i stwierdził astygmatyzm - powiedział że prawdopodobnie jest to m.in. objaw ciąży i powinien minąć po ciąży. Muszę na ten czas zrezygnować z soczewek i nosić okulary - szkła ustawione pod innym kątem - jakoś tak.

10 lata 3 miesiąc temu #923104 przez bujanka
Też kupiłam sobie ten krem Ziaji na rozstępy, ale jeszcze trochę czekam bo to od 4 miesiąca.
Karola wychodzisz za mąż? Opowiedz coś więcej kiedy uroczystość, weselisko czy przyjęcie? Suknia już jest? :)
Dziewczyny o raaany mam dosyć już tego leżenia, wszystko mnie boli :unsure:

10 lata 3 miesiąc temu #923105 przez Ada2424
Witajcie :)

Mi się dzisiaj capuccino zachciało, zrobiłam sobie w małej filiżance zobacze czy mnie nie zemdli po niej czasem. No i od dziś wchodzimy w drugi trymestr :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 3 miesiąc temu #923106 przez bujanka
Ada nooo II trymestr, mnie nawet bardziej cieszy 4 miesiąc, już niedługo :woohoo:

10 lata 3 miesiąc temu #923108 przez Ada2424
Właśnie Bujanka od którego tygodnia 4 miesiąc się zaczyna bo ja się już pogubiłam :P

[/url] [/url]

10 lata 3 miesiąc temu #923112 przez kristi*
Ada2424 w necie znalazłam że miesiąc ciążowy to 4 tygodnie. Więc od 13 tygodnia zaczyna się 4 miesiąc, ale trymestr II od 14 tygodnia.
Tutaj nawet jest podział: www.zapytajpolozna.pl/ciaza-tydzien-po-tygodniu

10 lata 3 miesiąc temu #923117 przez karola1322
no wychodzę za mąż 25 października .... planowaliśmy na drugi rok w czerwcu ale wyszło prędzej :lol: przyjecie mam na sali takie skromne .... suknie będę mieć szyta .. będzie razem z gorsetem na wiązanie w razie czego jak brzuszek jeszcze urośnie .... Na razie stresu nie mam ale wolałam być już po kościele .... jak wy liczycie miesiące ciąży od 1-4 1 miesiąc i tak dalej ??/

10 lata 3 miesiąc temu #923130 przez Ada2424
Kristi to ja już nie wiem jak to się liczy wszędzie inaczej podaja... :huh: tam gdzie czytam o tygodniach ciąży na kilku stronach pisze, że drugi trymestr rozpoczyna sie od 13 tygodnia, w poradniku też tak piszą. Kurcze zgłupiałam znów B) może inne Dziewczyny podpowiedzą jak to właściwie jest?

[/url] [/url]

10 lata 3 miesiąc temu #923134 przez bujanka
tak własnie róznie to jest liczone, ale ja też zakładam, że od 13 tyg. 4 miesiac, Ada więc Ty już zaliczyłaś :whistle:
17-go mam wizytę u mojej lekarki więc zapytam ją o te witaminy, czy moze powinnam wymienić w aptece prenatal classic na ten z dha no i czy odstawić kwas foliowy. Mam nadzieję, ze krwiak się zmniejszył albo że w ogóle się wchłonął. Marzenie B)
Karola to już niedługo, powiem ci że umnie w czerwcu minął rok od slubu, a najbardziej stresujący był kościół i pierwszy taniec. A potem lajcik :lol: A sukienką koniecznie się pochwal jak już będzie :) Karola a Ty który to tydzień? Załóż suwaczek :)
tak I miesiąc to od 1-4 tyg., 2mies. od 4-8 tyg., 3 mies. od 8-12 tyg., 4 mies. od 12-16tyg.
czy I mies. od 1-4 tyg., 2 mies. od 5-9tyg., 3 mies. od 10-14tyg., 4 mies. od 15-19 tyg.

Hehe chyba ta 1 opcja :) Ale to by wychodziło że Ada jesteśmy już od tygodnia w 4 miesiącu :whistle:

10 lata 3 miesiąc temu #923137 przez Ada2424
Bujanka kurcze ja już sama nie wiem jak jest prawdą :whistle: wiem tylko, że mi położna mówiła jak byłam w 9tc że na kolejnym usg będę już w 2 trymestrze, więc chyba faktycznie drugi liczy się od 13 tygodnia jak minie na suwaku ja to tak zrozumiałam ale nie wiem czy dobrze...

[/url] [/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia