- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
mąż co prawda wyjechał z samego rana, ale jeszcze Antek mi został
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Dzisiaj mam wizytę jeszcze tylko 2,5h...
Dziewczyny czy któraś z was przyjmuje letrox50na tarczyce? Mam wrażenie ze to od tego codziennie boli mnie glowa...
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
ja bym bombla chciała codzinnie ogladać więc trzymam kciuki za wizyty wasze.
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- ewawawa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Nikaa napisał: HA ha Dziewczyny Księżna Kate jest w ciąży śmieje się po Mikołaja rodziłam chwilę przed royal baby a teraz znowu podobne terminy
To czeka cie kolejny poród w podobnym czasie co Kate, jak księżniczka
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Czytajac wasze posty, stwierdzam ze straszna ostroznosc tu panuje. Ja mam bardziej luzne podejcie i 50 mg w tą czy tą roznicy nie robi, tak samo jak przyjmowanie ich tydzien wczesniej jak napisali na pudelku. Ja dubluje np kwas 400 mg i 100 w witaminach i nic sie nie dzieje nikt nie ma zastrzezen.
Ja wam zycze ciut wiekszego luzu bo to witaminy. Co innego gdyby dublowac skladniki witaminowe o wysokim stezeniu, ale to chyba kazdy rozumie. Przyjmowanie jodu jest obowiazkowe zwlaszcza wtedy kiedy mamy problemy z tarczyca. Patrzac sie w sklad codziennego menu jak na moje oko nie znajdzie sie go az tyle, wiec przyjmowac go trzeba tak czy siak.
O reszcie ja sie dowiaduje z kalendarza ciazy i wam tez polecam, np. od kiedy proponuje sie kwas DHA, czy zwiekszenie wapnia.
Karlinka przewaznie bierze sie euthyrox jak tu kolezanka napisala. Zapewne lykasz tabletke naczczo rano, dla odmiany lyknij raz w nocy i zobacz czy fsktycznie tego dnia bedzie cie bolala glowa. Duzo dziewuch ma migrene ciazowa, ja od euthyroxu mialam skoki cisnienia i dusznosci, zmniejszono mi dawke
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Dzasta dzieki za odp. No wlasnie wiem,ze większość eutyrox łyka . Spróbuje lyknac w nocy tak jak radzisz o ile uda mi sir wstać bo nocki cale przesypiam.
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
Karlinka napisał: Ada jesli chodzi o poprawe po 12tyg to faktycznie minęły mi wymioty;-) czasem odrzuci mnie od lodowki,czasem nam odruch wymiotny ale to nie jest to co wcześniej jest dużo dużo
No to się cieszę, mam nadzieję, że i u mnie to co było już nie wróci z taką siłą
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nikaa napisał: HA ha Dziewczyny Księżna Kate jest w ciąży śmieje się po Mikołaja rodziłam chwilę przed royal baby a teraz znowu podobne terminy
U mnie dokładnie taka sama sytuacja
Karlinka ja mam na tarczycę eutyrox
U mnie samopoczucie coraz gorsze. Zmęczona jestem nieziemsko. CHęci do czegokolwiek brak. Antek nie chce siedzieć w wózku od kilku dni. Chce tylko sam chodzić, musze wiec na spacery jeździć do miasta 15 lub 30 km i ... już mi sie nie chce. Spałam dzisiaj z nim godzine w ciagu dnia i nadal jakby ze mnie powietrze spuścili. Duszno mi, niedobrze, spać mi sie chce. Wczoraj 2 h nie mogłam zasnąć, mdłości miałam, ból głowy, samoloty jakieś mi latały. Coraz gorzej
Poza tym zgadzam się z dżastą. To czy przyjmiemy 150 jednostek jodu czy 200 to wiekszej różnicy nie robi. Podobnie czy łykniemy 2x2 magnez czy 3x2 magnez. To nie są leki przeciwkrzepliwe, heparyna czy leki hormonalne. Bez przesady.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
zgłodniałam ..własnie odgzrewam sobie barszczyk..taki do picia i zawijane..o i 1 gołąbek mi został!!!!
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
Ty moze euthyroxu masz za duzo, tak pisze o nim duzo ale mi zmniejszona dawka pomogla.
Mi to sie nudzi juz , jestem bez laptopa nie mozna pracowac na tablecie, basen i rower.... ilez mozna... mozecie mi dzieci podsylac bo przynajmniej wy nie narzekacie na nude.
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1