- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
lalka napisał: dzień dobry!!!
u mnie panuje"im mniej robię tym mniej mi się chce"
czekałam na kuriera i przed chwileczką się doczekałam...przywiózł mi rogala w kształcie litery C..teraz to mąż do niczego mi nie jest potrzebny...hi..hi..hi..no może do wypłaty!!!!
monique bardzo dobre wiadomości
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Witam po weekendzie ! Mnie dziś naszła ochota na żeberka z kapusta kiszona ! g geslerowej się na oglądalam ostatnio i szykuje sie na jutro obiadek.
Też "wpadłam" kiedys na stronke www.srokao.pl/2011/03/analiza.html
chwalą tam ten balsam i oliwke z rossmana. Ja zakupiłam sobie na początek z mustella olejek i Palmers Cocoa.Rano balsamem sie smaruje a wieczorem oliwka. Oliwka jest fajna bo szybko sie wchłania, a ja na ogół nie przepadam za oliwkami.. Wedle analizy na stronce najlepsze nie są ale jak już mam to zużyje a nastepnym razem zakupie sobie sobie z rossmana.
Dziś szefostwu oznajmiłam radosna pieśń no szef sie Bardzo ucieszył że znowu musi kogoś szukać.. koleżanka w lipcu na L4 zwolnienie ciążowe poszła
Ale co mi tam
Lalka z jakiej firmy kupiłas poduche ?? sama sie rozgladam na przyszłość za jakąś.
Ja brzuszka jeszcze nie mam, nic a nic jedynie oponka z tłuszczyku i nazbieranje wody sie zebrała..
i zniecierpiwością czekam na tel od lekaza z wynikami genetycznymi.... musi być dobrze bo jak nie to amniopunkcja...
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Agula najważniejsze , że już szefostwo poinformowałaś a teraz to niech oni się martwią. A na l4 idziesz?
3mam kciuki za te genetyczne ! kiedy mniej więcej mają być wyniki?
Za mną dzisiaj chodzi jakaś pikantna węgierska zupka, muszę tylko jakiś przepis znaleźć
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
Agula89 - ja mam poduchę z Mothercare, zdaje się Anabell wrzucała jej zdjęcie, fajnie się na niej śpi
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Chcialabym do konca listopada zeby miec jeszcze wiecej kaski na swieta... bo niestety czesc wyplaty dostaje do reki...ehh
Ale to tez jak bombel na to pozwoli
Genetyczne wyniki maja byc w tym tyg wiec czekam..
monique1983 dzieki za info to juz dwie dobre opinie bede musiala sobie u kogos zamowic na prezent
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Tylko ten blog sroki o kosmetykach to tak patrzcie z przymróżeniem oka, bo mnie sporo wypowiedzi bawiło. Wszędzie biadoli, że jakiś konserwant, o substancjach pisze tak, jakby jedynie z wykazu, spisu zczytwała. Nie wiem czy wiecie ile kosmetyk np krem wytrzyma jeśli nie ma substancji konserwujących? 7 dni i to w lodówce! Każdy kosmetyk ma konserwant. Każda emulsja musi zawierać związki powierzchniowo czynne oraz stabilizujące emulsje, a sroka wszystkie takie rzeczy podkreśla, jakby dodano coś z kosmosu. Dla mnie to coś w stylu "batonik z czekoladą - skład: kakao, cukier - o nie, kakao to alergen - nie wolno!, a cukier to biała śmierć! nie wolno" itd a z czego ma się składać batonik z czekoladą? omg -_- robiłam na studiach kremy, szampony... więc po przeczytaniu ze 3 artykułów u sroki wyłączyłam tego bloga bo tylko się wkurzałam, że bzdury popisane.
PEG nie jest niczym złym, są po prostu różne rodzaje... ehh Gdyby nie PEGi to substancja byłaby mało stabilna, przykładowo krem przeciwsłoneczny by się rozwarstwiał w cieple, filtry by się rozłożyły i można by sobie ten krem do toalety wylać. Szampony by się nie pieniły albo krem natłuszczający mógłby się lepić jak miód. Na dodatek produkty dostępne na rynku europejskim nie mogą przekroczyć dopuszczalnej normy na PEG. Nie występują więc w stężeniach szkodliwych. PEGi zresztą też moga mieć działanie rozpulchniające dzieki czemu składniki preparatu lepiej się wchłaniają.
whatever.
świata nie uratuję
- MlecznaMama
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
ooo Anabella! ja bardzo lubię ten blog sroki i znam go już jakiś czas. Cenię sobie to co jest tam napisane i w zakupach kieruję się tamtymi rekomendacjami. Niemniej jednak dobrze poznać Twój punkt widzenia jako też chyba specjalisty w tej dziedzinie! Chwalą tam kosmetyki z Hippa które cenię sobie bardzo i ceniłam zanim poznałam ten blog. Prawda jest też taka ,że kosmetyk bez konserwantów na pewno nie wytrzyma tyle ile kosmetyk z konserwantami.. Ja natomiast jeśli mam wybór staram się nie wybierać kosmetyków nafaszerowanych dziadostwem...
zupa węgierska?????? marzenie!!! piszę się na te pyszności!!!
Monika gatuluję udanej wizyty! jak się czujesz ogólnie? ja myślę,że będzie dziewczynka, chociaż wszystko jest jeszcze możliwe
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Ja też czytałam tego bloga:) Moim zdaniem, kosmetyki jednak powinny zawierać śladowe ilości pebu, parabenów, czy innych sztucznych pachnideł.
Lepiej kupować produkty często z krótką data przydatności.Ale to moje Eko podejście.
Chemii nigdy nie lubiłam. W spożywce też mamy dopuszczalne dawki składników rakotwórczych, jedni to kupują drudzy nie.
Wszystko jest teraz naginane żeby robić standardy europejskie i światowe, nawet banan nie może być prosty
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
Dzisiaj mialam dzień lenia a czuję sie zmeczona jak rzadko kiedy. Lenistwo mi nie służy;-)
Dobranoc Mamuśki
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Jednak najnowsze dane wskazują na to, iż parabeny mogą zaburzać gospodarkę hormonalną. Szczególnie niepokojąco jawi się estrogenne działanie butyloparabenu, które może prowadzić do zwiększenia ryzyka zapadalności na raka piersi. Parabeny mogą niekorzystnie wpływać na rozwój zarodka i płodu. Ponadto często działają drażniąco na skórę, wywołują reakcje alergiczne, zaczerwienienie, pokrzywkę czy świąd[2], szczególnie u osób o skórze wrażliwej czy alergicznej./b]
link : dziecisawazne.pl/czy-parabeny-sa-szkodliwe/
Bardzo fajnie napisali dalej o parabenie, iż jest do substancja ,,potencjalnie szkodliwa" , i chodzi przede wszytskim o to żeby obudzić w ludziach świadomość potencjalnych zagrożeń
- nesQa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Mowię wam nie wiem jak my w domu jeszcze długo tak pociągniemy, nerwy mam takie na niego a z drugiej strony szkoda mi go bo widzę że się męczy
Też czytałam ten blog, zastanawia mnie tylko jedna rzecz autorka bloga chwali najbardziej 2 kosmetyki i obydwa z rossmana. Ale ja i tak uważam, że warto przemyśleć swoje zakupy pod względem chemii w nich zawartej, ale znowu bez przesady bo w dzisiejszych czasach gdzie tej chemii nie ma.
Monique gratuluje wstępnie córci, mój mąż też tak nastawia się na corke że muszę go co chwilę stopować. Więc u nas pewnie będzie chłopak
Agula dobrze, że już po rozmowie z szefem. Masz już to za sobą, jednak szef może też okazać się nie taki zly, skoro reakcja w miarę ok A o co chodzi u Ciebie z tymi genetycznymi, bo chyba coś przegapiłam, źle coś wyszło z usg, czy po prostu chciałaś zrobić te z krwi, bo rozumiem że czekasz właśnie na ten wynik z krwi?
U mnie już w środę wizyta i wam powiem, że zauważyłam, że na kilka dni przed wizytą coś zaczyna mnie boleć. Np. od wczoraj czuje takie lekkie pobolewanie w podbrzuszu i dolnej części ciała ale myślę że po prostu sobie wkręcam
- Agula89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wczoraj natchnełam się jeszcze na artykuł w gazetce mamusiowej o amniopunkcji i przynjamniej wiem co to jest ale mam nadzieje ze nie bede musiała tego wykonywac !!
a co do opinii kosmetyków z różnych stron, forum to zawsze sobie przeczytam a i tak swoje wnioski wyciagam ale dobrze ze tu wszystkie dzielicie się swoimi opiniami bo to potrzebne
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
Straszną nockę miałam , spać nie mogłam , co chwilę do kibelka latałam ;/ Do tego dzisiaj od rana hormony dają się we znaki i sama dla siebie jestem nie do wytrzymania...
Mam nadzieję, że chociaż u Was trochę lepiej
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1