BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #927883 przez bujanka
Noo Dżasta u Ciebie już porządnie suwaczek pokazuje - cały miesiąc za mną, więc nie dziwię się, że już porządnie kopie. Myślisz że już płeć na następnym usg u mnie będzie widać- to będzie 18 tydzień? Jak to u Ciebie było? Bo Ty już na 100% wiesz że chłopak? Buraki mówisz? Moze pomyślę o jakiś soczkach- gdyby tak zmieszać buraki z marchewką i może jabłkiem?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #927889 przez Anabelle
Dzasta zamień się na tygodnie ciąży :P

U mnie 15 leci, a ty już babo 19ty masz :D

10 lata 3 miesiąc temu #927903 przez Karlinka
Na żelazo to podobno jarmuż dobry ;)
A soczki dobra sprawa właśnie wypiłam marchwiowo-jabłkowy :) Szkoda tylko , że dla trochę soku trzeba wyciągać i myć całą sokowirówkę . No ale przynajmniej dobry i świeży ;) A wczoraj był koktajl malinowo-bananowy na kefirze :) mniam :)
Ciąża ma ten plus , że lepiej jem ;)
Bujanka leżenia nie zazdroszczę ,ale dasz radę :) Co do płci to mój lekarz mówił, że po 16tyg może będzie widać.
Dżasta ja mam femibion natal 2 plus- Anabelle polecała i ja też sobie chwalę- ze 2 tygodnie łykam a paznokcie mam dużo dużo lepsze :) i może trochę mniej włosy lecą , bo na początku to bardzo .
Ach kopniaczki ...:)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927912 przez bujanka
Karlinka to mam nadzieję że już 15 października dowiem się kto u mnie mieszka ;)
Dziewczęta nie dziwota że ciagle nam coś jest jak tak nasze ciało się zmienia w ciąży, popatrzcie tylko :)

Załączniki:

10 lata 3 miesiąc temu #927917 przez kristi*
Z witaminami też nie warto przesadzać, siostra tak brała, potem jej powiedzieli że od nadmiaru dziecko sporo urosło i na cesarke ją skierowali.
Nie wiem czy to prawda. Ale sprawdzali kilka razy i cyrklem ją mierzyli i stwierdzili że nie da rady normalnie rodzić.

Ja jem sporo owoców i warzyw i według badań nie mam żadnych niedoborów, więc nie biorę dodatkowych, lekarze też odradzali.

10 lata 2 miesiąc temu #927933 przez Dżasta86
heheh Anabell ty już byłas w tym samym tyg co ja, jakis czas temu więc nie oddam :P:P

Bujanka ja byłam w 16 u gina bo mi brzuch strasznie rozciagało i tak sprawdziła na moja prosbę czy jest ok, przy okazji powiedziala że jej wychodzi ze to bedzie siusiak ale czasami mozna pomylić z pępowiną ... a ja ciuszki juz kupione w kolorze niebieskim :P

Karlinka jarmuż pierwsze slysze a cóz to :P ??

Witaminy zmieniam koniecznie ja sobie kupiłam omega med kurde za 67 zeta fuck.
A z soczkami to fajna sprawa tylko wlasnie trzeba pozniej myć, ja sobie robie zaraz jabłko z selerem ffuuuu :)

10 lata 2 miesiąc temu #927960 przez Karlinka
Dżasta jarmuż to roślinka z rodziny kapustowatych . Ja też jej nie znałam i szczerze to nigdy nie jadłam ,ale ostatnio tego pełno na blogach kulinarnych i mnie zaciekawiło ;) zwłaszcza jak wypisywali jakie to zdrowe. wg wikipedii "Jarmuż jest uważany za bardzo pożywne warzywo zawierające silne przeciwutleniacze i mające właściwości przeciwzapalne. Jest bogatym źródłem witaminy K, witaminy C, karotenoidów (β-karotenu, luteiny, zeaksantyny), a także wapnia. Podobnie jak brokuły i inne warzywa kapustowate zawiera sulforafan, związek posiadający właściwości przeciwnowotworowe. Jarmuż jest również doskonałym źródłem żelaza."
Można szukać na targowiskach, ryneczkach ale chyba jeszcze trochę na niego za wcześnie. Podobno można na surowo w sałatkach jeść, ale też w zupach, zapiekankach . Jak tylko dostanę to mam zamiar spróbować :)

10 lata 2 miesiąc temu #927965 przez Dżasta86
Karlinka ten jarmux pewnie cholernie ciezko dostepny i pewnie drogi. Ja go jeszcze nie widzialam nigdy :)

10 lata 2 miesiąc temu #927967 przez Saga0304
Mnie dziś troszkę boli raz z lewej , raz z prawej...pózniej dołem brzuszka...dobrze ze jutro wizyta... :)
Bujanka ja tez miałam na poczatku małego krwiaczka...przy kolejnej wizycie juz go nie było...
Dziś pół dnia płakałam...znowu teściowa... :( ale tak to jest jak ktoś uwielbia "bojczyć" i obrabiać wszystkich pupkę... :(

10 lata 2 miesiąc temu #927977 przez Karlinka
Dżasta no podobno nie jakiś bardzo drogi ,ale faktycznie ciężko dostępny bo o ile kiedyś go się dużo jadło ale potem jakoś poppadł w niełaskę i dopiero zaczyna się popyt na niego. Podobno jest łatwy w uprawie więc może się w przyszłym roku skuszę i zasieje ;)
Saga współczuje akcji teściową ;/

10 lata 2 miesiąc temu #927978 przez Nikaa
saga współczuje co teściowa nabroiła? obgadała?

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 2 miesiąc temu #927986 przez Anabelle
My się opiliśmy sokiem marchwiowo-jabłkowo-pomarańczowym. Robilismy w sokowirówce dzisiaj ;)

A z witaminami to już wiele razy udowadniano że nie ma bezpośredniej korelacji miedzy wagą końcową płodu a ilością i rodzajem przyjmowanych witamin. Całą ciąże z Antkiem brałam a urodził się 3360 g wiec wcale duzy nie był ;) Każde dziecko rośnie w swoim, indywidualnym tempie. Nie da się przewidzieć.

10 lata 2 miesiąc temu #927989 przez Agula89
Helloołłł :)
dawno nie pisałam bo czasu jakoś brak :) ale czytałam Was na bierząco :)
Wspaniałe brzuchalce macie, i zazdroszcze ruchów ja jeszcze troche poczekam... ;)
Ja wizytę mam na 6.10. Załatwiłam sprawę z szefem ze do połowy października pracuje a potem z 2 tyg wpadne i ponadrabiam :) i pieniążki dołoży.
aaa i w pon byłam w labolatorium krew na osocze pobrać i znowu czekam za wynikami PAPPA :angry:

ale tyle u mnie :P

współczuje bolów głowy bo to coś strasznego mnie ostatnio co drugi dzień boli... ale jakoś przeżywam to, albo kawy się napije,lub z plasterkiem Apap na czole łaże ( mąż się śmieję ze mam podpaske na czole :lol: )

szalejecie z ubrankami :) ja jeszcze poczekam na płeć.. i boje się tych wyników :ohmy: nawet niechce myśleć że mogą być złe !
ale fajnie ze wstawiacie forki z ubrankami, podpatrzy się to i owo bo jak człowiek zielony w tych sprawach to się po mału uczy :)

na dworzę brrr maskara :S pije od wczoraj znowu syropek Prenalen żeby nie złapać czegoś bo już podziękuję za goraczke po ostatniej akcji.. :)
mężulkowi już rogala pokazałam, ze może żonce sprezentować :D
czy ktoś z Was wie moze czy w Gdańsku w sklepach H&M są stoiska na mamusiek z ubraniami bo wiem ze nie wszedzię są a muszę wybrać się po jakies spodenki z pasem

dobrej nocki Wam życzę. Dla tych co spać nie mogą tym bardziej :)

10 lata 2 miesiąc temu #927995 przez anioleczek208
Czesc Kochane :* no wiec dzis po wizycie wszystko ok ;) dzidzia rosnie prawidlowo i w
wszystko w jak najlepszym porzadku ;) najadlam sie slodkiego wiec dzidzia robila takie fikolki machala raczkami kladla raczke na kolanko i nawet tacie piatke przybijala ;) super widok ;) no i lekarz powiedzial ze prawdopodobnie bedziemy mieli SYNUSIA ;)))) super !!!;) jednak moje przeczucia mnie nie mylily hehe ;) czulam to od samego poczatku ;) ale oczywiscie mowil ze mam tego na 100%nie brac bo.to jeszcze wczesnie ;) ale jaderka bylo widac tzn.cos miedzy nozkami heje super synus ma 114 gram i 7.54 cm ;)
co do usg to ja sobie niewyobrazam nie miec go co wizyte jak ja tylko na to czekam ;) wizyta co 3 tyg i co wizyte mam usg i nagrana plytke ;)

10 lata 2 miesiąc temu #927998 przez lalka
Moniqe aspróbuj na zgagę reni...mi pomogło!!!

Anabella już tak się raczej utarło,że duże dzieci rodzą się po witaminach!!!!!

mi w spaniu rogal pomaga...budzę się w nocy,ale i tak dzień do nocy z tym co było wcześniej!!!

byłam dzisiaj u znajomej,która....czeka na poród ...jak ja jej zazdroszczę!!!i teście kupili jej wózek za 4 tysiaki!!!!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia