BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 7 miesiąc temu #928496 przez Ada2424
Bujanka ja mam codziennie kontakt z tą dziewczyną co u jej syna jest problem z płytkami i pytałam ją wczoraj nawet czy u niej przyczyną był właśnie ten konflikt hpa to pisała mi, że u niej jest jeszcze coś innego niż to, że lekarze sami dojść nie mogą do tego od czego to dokładnie jest :(

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #928501 przez bujanka
Ehh..... przykro mi :(

10 lata 7 miesiąc temu #928512 przez Ada2424
Szkoda mi ich strasznie :( tym bardziej, że nie wiedzą co jest dokładnie przyczyna i od czego to się stało.

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #928515 przez Aneczka84
Idę na konsultację do endokrynologa... mimo, że może powinnam zrobić bardziej szczegółowe badania ale co tam. Wolę od razu iść i to skonsultować. Tak jak napisałyście tarczyca lubi szaleć i można dać nawet najmniejszą dawkę. Zobaczę co mi powie ... bo miesiąc spokojnie nie wysiedzę :) a dokładnie za miesiąc jestem w Polsce. Pozdrawiam i idę na wizytę.

10 lata 7 miesiąc temu #928520 przez Anabelle
Duzo zalezy od gina. U mojego prywatnego pierwsza wizyta trwała godzine, wypytywał mnie nawet o nawyki żywieniowe. Musiałam wypełnić całą ankiete 4 stronnicową odnośnie mojego zdrowia, chorób w rodzinie etc. Gin NFZ do którego trafiłam w ciąży z Antkiem jeszcze, niby vice ordynator jednego ze szpitali a nawet od biurka nie wstawał. Wizyty 5 min. Teraz ta ginka na NFZ tez mało rozmowna ale sporo badan zleca.

10 lata 7 miesiąc temu #928528 przez Ada2424
Oj tak moja pierwsza wizyta też trwała prawie godzine. Najpierw wywiad dotyczący zdrowia mojego i w mojej rodzinie to położna przeprowadzała i pisała sobie wszystko i dopiero później wizyta u gina. I do tej pory tak mam że najpierw wchodze do położnej do gabinetu, ona pogada ze mną, zleci badania jak trzeba, zmierzy ciśnienie, zważy powpisuje wszystko w karte i później wizyta u gina. Ogólnie co wizyte jestem minimum 30min w gabinecie tak to u mnie wygląda :)

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #928542 przez karola1322
hejka to długo miałyście wizytę... 1 moja wizyta u gina u mnie trwała 20 minut pytał o co biega to mu powiedziałam wziął zaraz na fotel a potem na usg i zrobił krótki wywiad trwało to 20 minut i tak teraz jest .... może teraz się przedłuży

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #928544 przez kristi*
Pierwsze nasze małe szaleństwo właśnie doszło :P. prosiłam o neutralne kolory, ale są i takie bardziej dla dziewczynki - hmm może to jakiś znak hehe...
Z ciuszków ograniczyłam się tylko do paru skarpetek, czapeczki i niedrapek, reszte będziemy kupować jak będziemy znać płeć, i dwa smoczki Aventu bo akurat mieli sporo taniej niż np w rossmannie. Dostałam w gratisie 1x niedrapki, 2x skarpetki i naklejke do samochodu.

Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #928548 przez karola1322
kristi* już szalejesz hii... Ja ostatnio już chciałam kupić ale mam powiedziała masz jeszcze czas wolałam bym mieć już coś na razie mam ubranka muszę kupić z rozmiarem większym bo nie wiem jaki długi będzie

10 lata 7 miesiąc temu #928552 przez Ada2424
Kristi super zakupy :) ja już też przeglądam co by tu znów kupić, ale właśnie jak się nie zna płci to ciężej kupić dlatego jeszcze się lekko wstrzymuje. Może na tej wizycie za 3 tyg poznam płeć to będę szaleć :cheer:

Karola ja ostatnio jak byłam na genetycznym to samo usg trwało najdłużej z moich wizyt do tej pory, przeszło pół godziny ale fajnie bo mogłam dłużej na maluszka popatrzeć :cheer: nie moge się doczekać kolejnej wizyty :)

Ooo dzidzia gilgocze :lol: wczoraj o 23.30 mnie smyrało po całym brzuchu jak zjadłam kwaśne żelki :P

[/url] [/url]

10 lata 7 miesiąc temu #928555 przez ewawawa
kristi - to ładnie ci skoczyła waga , bardzo dobrze :) zakupki tez fajne , szczególnie te skarpetki w pudełeczkach wyglądają czadersko :)

ja kupiłam dzisiaj kosmetyki , buteleczki i smoczki fasolowi.
a joga bardzo fajna sprawa, przed ciąża chodziłam , a teraz chodzę na zajęcia aktywna ciąża, które tez się na jodze opierają, świetnie się po nich czuje

10 lata 7 miesiąc temu #928564 przez kristi*
Ciuszki jakieś mamy dostać od siostry i od mamy, więc na razie i tak nie kupujemy, raczej rzeczy typu pościel i kosmetyki i do torby do szpitala, bo łóżeczko z materacem i wózek już mamy załatwione przez mojego ojca.

Zaczynam się zastanawiać od wczorajszego wieczora czuje coś dziwnego w brzuchu :huh: , czy to może ruchy maluszka czuje - delikatnie dziwnie smyra, ale pewna nie jestem.

10 lata 7 miesiąc temu #928567 przez Karlinka
Aneczka dobrze, że idziesz do endo. Zawsze będziesz spokojniejsza. ja na pierwsza wizyte tylko wynik tsh miałam i tylko w gabinecie mi usg tarczycy zrobiła.
Kristi super zakupy :)
Ewa fajnie , że na zajęcia chodzisz. Ja chyba też powinnam zacząć ;)

10 lata 7 miesiąc temu #928569 przez karola1322
ja łóżeczko będę później kupować ale mam wybrane takie mi się podoba allegro.pl/lozeczko-dzieciece-roksi-veng...ory-i4568800011.html
fajnie ze niektóre już czują ruchy ja wczoraj coś poczułam a raz jak się obracałam w łóżku to poczułam coś okrągłego

10 lata 7 miesiąc temu #928576 przez ewawawa
kristi - to fajnie, że parę rzeczy dostaniesz zawsze to lżej :)

karlinka - zajęcia sa rewelacyjne warto rozważyć, ciało się zupełnie inaczej czuje, po rozciąganiu mnie aż tak brzuch nie pobolewa, no i podobno lepiej poród się znosi :)

Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia