- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
A kristi dobrze mówi, dziecko i tak samo zdecyduje kiedy wyjdzie jedynie przy przenoszeniu ciąży trzeba bedzie robić ktg, usg żeby ocenić wydolność łożyska jak i rozmiary dziecka.
Na usg to podobno chodzi o wypustke w sensie zakonczenie kregosłupa oraz miednice dziecka. Po nich można określić z duzym prawdopodobienstwem płeć, ale lekarze wolą czekać na widoczne narządy płciowe.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Mi się wczoraj w kościele wydawało , że poczułam Maleństwo, ale niestety tylko się wydawało już się nie powtórzyło.
Dzisiaj niestety trzeba odpokutować wczorajsze szaleństwa...
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Ehh.... jak ja wam zazdroszczę tych spacerów, ja zjadłam rosół i nadal leżę, koleżanka ma mnie odwiedzić więc dobre chociaż to
Dziewczyny czy któraś może mi obiecać że 15-go na wizycie krwiaczka już nie będzie? Chciałabym iść nakupować sobie ciuchów ciążowych, chodzić chwalić się tą ciążą a tak to taka zaniedbana leżę
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
Jeszcze trochę i jeszcze sobie pochodzisz na spacerki, zakupy...bedzie dobrze !!
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
Piękny dzień u nas, od rana na dworze siedze z Mężem pięknie słoneczko przygrzewa obiad podszykowany tylko ziemniaki ugotować a później na spacerek dziś odwiedzają nas teście, a wczoraj była u nas moja kuzynka z mężem, strasznie jej się podobał mój brzuszek, mówiła że taka fajna kuleczka już się pokazała
Bujanka ja też będę trzymać kciuki!!!! no i prawdopodobnie też 15 będę mieć wizyte u gina
Miłej niedzieli
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas też przepięknie. Czekamy aż Antek wstanie z drzemki, jedziemy do knajpki, później na spacer nad rzeką.......
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Anabell ja to wszystko wiem tylko tak czasem świruje
A tak z innej beczki strasznie swędzą mnie cycochy a szczególnie prawy sutek I on właśnie tak jakby się otworzył, widać taką dziurkę, no i taka sucha siara jakby, znaczy w sensie że nie płynna W lewym też ale nie tak bardzo. A jak tam u was z górnymi częściami ciała?
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz mam spokój, ale okropnie bolą mnie sutki.
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
Edit. Gilgoty zaczynają przekształcać się w lekkie kopniaki niedawno poczułam dwa razy puknięcie z prawej strony brzucha pod pępkiem, a przed chwilą dwa razy z lewej strony
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- iska
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Annabel jeśli mam patrzec na daty porodu wyliczane przez kalkulatory internetowe (ktore dla mnie osobiscie nie sa zadnym wyznacznikiem) zakładając czysto teoretycznie, że mój cykl trwa 28 dni ( co tez nie jest prawda) to data porodu wyznaczona powinna być na 7 marca. Badania USg i na poziom bety miałam - i data porodu z tych dwoch badan sie pokrywala....
Ada ale super ja sie nie moge doczekac juz takich konkretnych puknięć.. i bardzo jestem ciekawa jak Szymek zareaguje..... dzis sie go pytalam czy pojdzie ze mna na USG za miesiac.... a jak Wasze dzieciaczki reagują na wiesci o rodzenstwie... moze juz o tym pisalyscie ale chyba nie bede w stanie przebrnac przez te ponad 100 stron (przynajmniej dopoki na chodorbowe nie pojde )
Karola masz racje wpisy pojawiaja sie z opoznieniem
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Bujanka trzymam kciuki
My dzisiaj mamy pierwszą rocznice ślubu, rodzinka nam zorganizowała małe przyjęcie, i otworzyliśmy ostatniego weselnego szampana, brat zrobił prezentację zdjęć od ślubu do teraz z muzyką z naszego pierwszego tańca. Cudnie było.
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
Wczoraj Małż mnie wzruszył tekstem - przedstawiał mnie znajomemu i mówi,że to jest moja żona po czym położył mi rękę na brzuchu i mówi a tu jest moje dziecko
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
My jeszcze nie wszystkim znajomym powiedzieliśmy, za dwa tygodnie jak poznamy płeć to powiemy.
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Karlinka to rzeczywiście dumny tatuś
Iska życzę szybkiego rozwiązania tej sprawy
Ja zaraz lecę na badania tego hpa, ciekawe czy w ogóle będą babki wiedziały o co chodzi