BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 6 miesiąc temu #929365 przez Anabelle
iska z każdego usg wyznaczą ci inny termin. Naprawdę. Każde usg, nowe pomiary, nowy termin. Nigdy mi się terminy z usg nie pokryły, bo dziecko rośnie w swoim tempie. Natomiast jak wyniki bety pokrywały się z pierwszym usg (a robiłaś krzywą bety? tzn 3 pomiary co 48 h?) to gin sie raczej nie pomylił. Może maluszek przyśpieszył z rozwojem :) Jak poszłam w 5 tc, to ginka mi powiedziała że z usg to tak bardziej 4 tydzień. Owu miałam później, ale zagnieżdżenia mi nie przewidzą, norma to niby 6-12 dni. Na kolejnym usg było, że dzidzia starsza o 3 dni, niż termin z miesiączki, a na genetycznym starsza o tydzień. Pójdę w środe na usg to znowu system wyliczy inny termin. Generalnie jak w ciąży odchyły nie są wieksze niż 2 tygodnie do przodu czy do tyłu to uznaje się to za normalny, indywidualny wzrost dziecka. Nie martw się tak bardzo tym terminem. Dziecko i tak samo wyjdzie jak uzna to za stosowne. Głowa do góry :) Nie denerwuj się niepotrzebnie. USG genetyczne jak i test pappa dają prawdopodobieństwo wystąpienia wad. Pewność daje aminopunkcja ale to już inwazyjna sprawa. Uwierz w swojego dzidziusia - będzie dobrze ;)

U nas Antek nie chce spać z pluszakami, tylko z rodzicami ;P ale pluszaki się walają po pokojach, w jego namiocie itd. Wozi je w taczkach np. Ale co jakiś czas trzeba wyprać. Powinno się je prać jak pościel czyli co 2 tygodnie, ale ja aż tak to ich nie piorę ;)

właśnie co do sutków, to mnie bolą tragicznie -.-
aż mi się przypomniały poranione sutki po porodzie.
jak nacisne cały cycek to nawet nie tak źle, ale jak uszczypne sie w sutek lub Antek wbije mi łokieć to ból nie do wytrzymania.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #929366 przez Anabelle

10 lata 6 miesiąc temu #929371 przez Anabelle

10 lata 6 miesiąc temu #929378 przez kristi*
Tak.. coś forum się psuje. ostatnio napisałam posta i go nie było, pojawił się na drugiej stronie dopiero gdy następna mamcia napisała....

Kupiliśmy z mężulkiem laktator z podgrzewaczem, było w dobrej cenie, w dwa dni powinno dojść, i torbę do wózka bo dostaniemy sam wózek bez torby.
Zastanawiamy się nad pościelą musimy kupić kołderkę i poszewki, standard to chyba 120x90, tego jest najwięcej, ale nie orientuje się w tym, zapytam o wymiary łóżeczka najpierw.

Super są takie zakupy co miesiąc coś, aż buźka mi się cieszy.

10 lata 6 miesiąc temu #929384 przez Anabelle
Kristi polecam pościel z włókien bambusowych :) Rewelka :)

A forum dziewczyny na testach owu rozkminiły, że jak jest nowa strona to widać posty dopiero po dodaniu 3 ;)

10 lata 6 miesiąc temu #929398 przez iska
kristii u mnie laktator sie przy Szymku nie sprawdzil.. uzywalam hmm ręki ;P ale podgrzewacz ekstra sprawa

10 lata 6 miesiąc temu #929418 przez Karlinka
Dobry Mamuśki :)
Kristi no to szalejecie z zakupami :) ja laktator zostawiam sobie do kupienia na po porodzie. Tzn wybrany będzie a jak potrzebny będzie to wtedy kupię :) Torbę wybrałam, chociaż chyba jakąś mam po siostrze ,ale chyba i tak kupię bo tamta zniszczona jest.
Wczoraj moja Mama przyniosła nam naklejki na ścianę dla Maluszka ;)

Miłego dnia :)

10 lata 6 miesiąc temu #929437 przez lalka
dzień dobry :) :) :) :) :) :) :) :)

wczoraj tak bolała mnie głowa,że nie miałam siły na nic :sick: :sick: :sick: :sick:

a tak to u nas standard.....mąż do pracy pojechał...zdążył podnieść mi ciśnienie :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ...kolacje będzie sobie sam szykował!!!!

podgrzewacz u mnie nie sprawdził się...także tego ......mogę komuś oddać!!!!za to laktator sprawdził się w 100% i jestem bardzo zadowolona z niego!!!!
ja zakupów nie robię..wszystko mam :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: no może wózek,ale to pod koniec ciąży!!!

mam dzisiaj wizytę,ale dopiero na 19 tą...normalnie jakbym na nockę szła!!a stres a nerwy jak co wizytę...ciekawe czy mi gin dzisiaj powie kto mieszka u mnie w brzuszku!!!

miłego dnia laseczki :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

10 lata 6 miesiąc temu #929439 przez kristi*
Ja teraz w co drugi weekend w szkole to laktator się przyda, i mąż się usamodzielni, na początku pewnie z mamą go zostawie.

10 lata 6 miesiąc temu #929457 przez Ada2424
Witajcie Mamuśki :)

Miałam dzisiaj pluszaki poprać to pogoda się popsuła nic słońca i będzie padać bo już się zbiera, ale do końca tygodnia myślę, że uda mi się je wyprać i wysuszyć ;) wczoraj mi Mężu kupił płyn do prania dzidziuś to po wypraniu miśków zostanie dla dzidzi jeszcze na początek. Czekam na kuriera, poduszka do spania ma przyjść :cheer:

Co do podgrzewaczy i laktatorów to ja kupie na pewno i jedno i drugie. Podgrzewacz super sprawa bo miałam z nimi styczność jak pilnowałam kuzynki dzieciaczki a laktator to nie wiem, ale mimo wszystko lepiej mieć w razie czego w pogotowiu ;)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #929458 przez karola1322
hej dziewczyny ja nad laktonem myślę czy kupić dzis jade do znajomej ponoć ma łóżeczko do dziecka i chętnie da ja jutro może sie dowiem kto mieszka u mnie mam nadzieje ze nie obróci sie pupą

10 lata 6 miesiąc temu #929507 przez Anabelle
U mnie laktator był w obrocie 3 msc bo antek krztusił sie pod cisnieniem mleka z piersi i dostawal moje z butelki. Po 3 msc zaczął pić znowu z cycka, a laktator obecnie leży w pudle. Ratował mi jednak życie już w szpitalu, jak nawał spowodował obrzęki i trzeba było rozcinać staniki.

Podgrzewacza nie miałam.

10 lata 6 miesiąc temu #929530 przez ewawawa
kristi - szalejesz z zakupami bardziej niż ja :D

ja się wstrzymam z laktatorem poczekam i zobaczę jak maluch będzie pił z cyca, jak będzie trzeba to kupię coś na szybko :)

10 lata 6 miesiąc temu #929548 przez Karlinka
Dziewczyny szybkie pytanko- któraś się orientuje jakie są normy ft4 dla IItrymestru? Niestety u mnie na wyniku nie ma norm, niby za 3 dni jadę do endokrynologa ,ale wolałabym wiedzieć czy się w normie mieszczę

10 lata 6 miesiąc temu #929568 przez Agula89
Karlinka ja jak robilam ostatnio badania TSH i FT4 to tez nie mialam norm z wzgledu na ciaze. Moj wynik mialam w granicach normy.Ja lecze sie na niedoczynnosc obecnie dawke mam 100 eutyroxu.Nawet TSH mialam 0,9 a przed ciaza 2,5 ale gin mowil ze jest ok. Takze wydaje mi sie zw jest "ogolna" norma. Moj gin mi nawet powiedziala ze FT4 jest lepszym wskaznikiem niz TSH. Ale moze sie myle :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia