BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #928578 przez kristi*
karola ładne łóżeczko, moje będzie białe, z szufladą, ale w całości jeszcze nie widziałam, tylko rozłożone.

ewa też myślałam o jakiś ruchu, ale jedna gin nie pozwala, druga w sumie nic nie mówiła o przeciwwsazaniach, dostałam książkę o jodze w ciąży od siostry może sie przekonam do jakiejś lekkiej gimnastyki,

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #928586 przez Karlinka
Małż właśnie odebrał mój wynik tsh 2,358 czyli troszkę lepiej ,ale po miesiącu łykania leków myślałam , że będzie niższy wynik. Zobaczymy jak ft4 i co na to endo....

10 lata 2 miesiąc temu #928592 przez Anabelle

kristi* napisał: Ciuszki jakieś mamy dostać od siostry i od mamy, więc na razie i tak nie kupujemy, raczej rzeczy typu pościel i kosmetyki i do torby do szpitala, bo łóżeczko z materacem i wózek już mamy załatwione przez mojego ojca.

Zaczynam się zastanawiać od wczorajszego wieczora czuje coś dziwnego w brzuchu :huh: , czy to może ruchy maluszka czuje - delikatnie dziwnie smyra, ale pewna nie jestem.

kristi początkowo to takie smyranie, pulsowanie, u ciebie macica na wysokości pępka, może ciut wyżej, więc jak coś smyra i pulsuje, plumka jak rybka miedzy wzgórkiem łonowym a właśnie pępkiem to ruchy maluszka.

Ja poczułam przed chwilą po słodkiej herbacie z sokiem. :)

ewa oj nie nastawiaj się na jakiś super łatwy poród po ćwiczeniach ;) ja też chodziłam, ale gin mi powiedział wprost - łatwiejszy poród mają kobiety, które latami ćwiczą np jogę, pilates, generalnie ćwiczenia ze strechingiem i kontynuują ćwiczenia w okresie ciąży. Jak ktoś zacznie ćwiczyć raz w tygodniu w ciąży to cudów nie będzie. To bardziej dla własnego, lepszego samopoczucia i rozruszania mięśni, żeby się nie zastały przed wysiłkiem w postaci porodu.

10 lata 2 miesiąc temu #928597 przez kristi*
Anabelle z tego co piszesz, wychodzi na to że już czuje ruchy :laugh: , zobaczę w następnych dniach.

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #928598 przez Ada2424
Karlinka dobrze, że poprawa w tsh jest ;)

Kristi ja na początku jak poczułam to też nie byłam pewna czy to ruchy, ale teraz jak czuje praktycznie codziennie to samo to jestem pewna w 100% że to maluszek w brzuszku buszuje ;)

A ja pojadłam cały talerz barszczu białego z jajkiem, tak mi się zachciało, że musiałam zrobić i chyba dzidzi smakowało bo gilgoty czułam :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 2 miesiąc temu #928599 przez bujanka
To dziewczyny chyba w takim razie ja też coś czuje, takie właśnie pulsowanie :woohoo:

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #928608 przez Anabelle
Jak pulsowanie jest między wzgórkiem łonowym a pępkiem i nie jest regularne jak np tętno czyli przepływająca krew matki o zwiększonej objętości to dzidzia ;)
Później jak 3 kg bobo przywali kopytem w pęcherz moczowy to można się posikać ;)

10 lata 2 miesiąc temu #928624 przez Karlinka
Im dłużej czytam o tych Waszych ruchach tym bardziej mi się wydaje, że też czuje ale to chyba bardziej wmawianie sobie ;) poczekam na konkretniejsze ruchy, tak że będę już miała pewność ;)

10 lata 2 miesiąc temu #928667 przez nesQa
Ja póki co ruchów nie czuje :P tak mi sie wydaje.

Co do wyników tsh to ja miałam niskie, a mi gin powiedziała, ze na początku ciąży tak bywa i ze później się wyniki ponowi zeby się nie martwić.

Ma ktoś może pomysł jaką zabawkę kupić na roczek? Kupiłam bluzę, rowerek i chcę jakaś zabawkę, ale nie mam pojecia jaką :dry:

10 lata 2 miesiąc temu #928669 przez Aneczka84
Byłam u endo i mam przepisany lek na obniżenie, jednak uspokoił mnie trochę i powiedział, żebym była spokojna. Tego będę się trzymać ... nie chcę się denerwować bo tym dziecku nie pomogę.
A Wy widzę już wszystko kupujecie ... my to pewnie zaczniemy w grudniu może listopadzie :)

10 lata 2 miesiąc temu #928686 przez Karlinka
Sorki za prywate ;-) ale tak się cieszę-udalo mi sie skonczyc kolczyki ;-) kurcze ponad pol roku nie miałam igły w rękach praca na etat zabiła we mnie wszelką twórczość...
Może w ciąży odzyje trochę;-)
A oto co zrobilam

Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #928709 przez Anabelle
Z zabawkami dla roczniaka ciężka sprawa, zależy od zainteresowan dziecka i twojego budżetu. Znam rewelacyjny rowerek na roczek, biegowy startowy. Przed rowerem biegowym 2 kołowym, ale jesli chodzi o zabawke to wazne sa dziecka zainteresowania. Mój Antek uwielbia coś wciskać, wyciągać, zakłada i kupowałam mu taką wieżę jak pajacyka do nakładania kółek-klocków, albo ma kupiony plecaczek ze smyczą, który uwielbia - on chodzi w plecaku nawet po domu, a na spacerach można doczepić smycz żeby dziecko nie uciekało. Podobno rewelacyjny jest też "odkrywczy domek" albo "garnuszek klocuszek". Można też coś do pchania dla dziecka, dzieci uwielbiają coś pchać np zabawkę kosiarkę, wózek zakupowy dla dzieci czy dla dziewczynek wózek dla lalek. To jest szał. Ewentualnie dziecku rocznemu oczy powinny wyjść na orbity na widok żółwia cloud b - projektor konstelacji gwiazd na suficie - służy też jako lampka noca i gaśnie samo po chyba godzinie... nie wiem co tam jeszcze.

10 lata 2 miesiąc temu #928712 przez MlecznaMama
KAlinka śliczne kolczyki. Świetnie takie coś tworzyć... a jeszcze jakby móc na tym zarabiać to by było.! masz talent
Mój Syn uwielbia się bawić wszystkim co z założenia nie jest zabawką. Czyli ganki kuchenne, to jego ulubione, butelki plastikowe, pilot od telewizora, książki wszelkiego rodzaju. Uwielbia także wkładać i wyciągać jakieś rzeczy....
ja dziś byłam na wizycie i wszystko świetnie. Płeć - na pewno dziewuszka :)
pozdrawiam!

10 lata 2 miesiąc temu #928715 przez kristi*
MlecznaMama o to gratuluje dziewczynki, - pierwszej u nas hehe:P

10 lata 2 miesiąc temu #928717 przez MlecznaMama
Dziękuje Kisti!!!! cieszę się ,że będzie dziewczynka. Ciekawa jestem jak to jest z cóeczką :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia