BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #933628 przez Anabelle
monique wspaniałe wiadomości, zdrowe dziecko to skarb :kiss: :kiss:

kristi to normalka że co usg to inny termin, a synek wyjdzie jeszcze w innym zapewne :) :)

syza - najważniejsze, że wszystko dobrze na usg, choć ciekawość płci jest ogromna - wierzę ci ;) też byłam ciekawa :)

nesQa mnie czasem szyjka kłuje, a raczej ciągnie jakby miała wypaść, ale to zazwyczaj jak się przemęczę, czy antka ponoszę

Pulmunolog

Okazało się, że mam początek zapalenia oskrzeli plus zapalenie gardła i już zaczynającą się infekcje uszu. Tym oto sposobem mam całą siatkę leków, w tym antybiotyk duomox i wziewy z pulmicortu. Wspaniale. Mam nadzieje, że przy okazji zejdzie katar z zatok. Najbardziej się boję, żeby Antka nie zarazić, bo mam niby leżeć w łóżku i nie wychodzić z domu.
A Antek to taki tuliś, że bedzie wesoło. Na dokladkę szanowny małżonek dzisiaj rano wyjechał na słowację. Nice!
Podziękowania: monique1983

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #933635 przez kristi*
Karlinka nie no po przemyśleniu jednak zrobie w danym tygodniu np. poniedziałek i czwartek.
Po prosu i tu i tu chcą żeby było w systemie. Przeprowadzka poszła szybko, na drugi dzień jeszcze rzeczy układałam. Zostało nam tylko przenieść dwie pół, ale to w weekend jakiś, no i ściankę działową postawić i drzwi bo to pokój otwarty, dużo roboty nie będzie bo mała ścianka.
Ja też znowu obolała chodzę w krzyżu ciągnie, śpi mi się nie wygodnie, jak siadam czy wstaje to najbardziej boli, czuje się jakbym jakaś połamana była.

Ada2424 Powodzenia na wizycie

syza24 na pewno się dowiesz następnym razem, ja coś słyszałam że dopiero od 20tyg jest pewność o ile odpowiednio się ułoży, bo wcześniej może być różnie. U mnie też był odwrócony, ogądał sobie i zdjęcia w przekroju robił i złapał go jakoś od dołu cudnie było widać, dwie nóżki i siusior :P

nesQa ja miałam coś podobnego i dostałam tabletki na infekcjie grzybiczną, skończyłam je brać i dzisiaj na wizycie nawet nie sprawdzała czy już przeszło.

Na warsztatach było super, ciekawe wykłady mnóstwo prezentów, próbki kosmeyków dla dzidzi i mamy, kawa dla mam, śliniaczek i smoczek…. Jestem zadowolona, a najbardziej to mi się podobały pokazy kąpieli noworadka :P

10 lata 5 miesiąc temu #933649 przez kristi*
Hej mamuśki,
Ale mnie tragiczne zaczęło mdlić z samego rana :sick: :sick: :sick:
Jadę zaraz do siostry mam dzień z siostrzeńcem :laugh:

10 lata 5 miesiąc temu #933660 przez karola1322
Anabelle wracaj szybko do zdrowia ... ja nie mam ochoty dziś na nic jeszcze dziś wizyta mnie czeka kurcze jak ten czas leci następny tydzień nie biedzie aż tak spokojny

10 lata 5 miesiąc temu #933667 przez eve29
Hej i witam wszystkie mamusie :-) Spać nie potrafię i weszlam z ciekawości , termin mam na 24.03.2015 to nasze pierwsze dzieciątko :-) :-) :-) bardzo się cieszymy z mężem :-) następna wizytę mam 6.10 ostatnio na wizycie miałam robione ktg , przytylam kilo od poczatku ciąży to jest 19tydz ciąży , w niedziele pierwszy raz poczulam ruchy dziecka :-)

10 lata 5 miesiąc temu #933706 przez Kasia81
Hej,
Ja wizytę miałam 08.10 ale dopiero dzisiaj mam chwilę żeby coś skrobnąć :) Wg pomiarów z dzidzią wszystko ok tylko jest jakby tydzień mniejsza. W zwiazku z tym, że mam kartę Medicoveru a u nas jest jedna przychodnia z podpisaną z nimi umową i moja gin raz w tygodniu tam przyjmuje to umówiłam sie tam. I to był mój błąd ... Fakt nie zapłaciłam ani złotówki ale okazało się, że sprzęt jakim dysponują do usg to jakaś prehistoria i nie dość że nic prawie nie widziałam, to jeszcze moja gin. też mi przyznała że jakość i dokładność tego sprzętu jest fatalna. Co do poznania płci to nawet nie było mowy :angry: Ale wg niej, wyników, badania jest wszystko ok. W każdym razie na następną umówiłam się już do jej gabinetu, gdzie zresztą zawsze chodziła, tyle że dopiero 06.11.
NesQa ja takie skurcze mam czasami, nawet miałam przed ciążą. Ale przyjemne to nie jest :( Jak mnie czasami złapie na spacerze to prez chwilę kroku zrobić nie mogę.
eve29 Witaj serdecznie :)

Ja u siebie tez zauważyłam, że mimo mega zmęczenia po całym dniu mam problem z tym, że jak się obudzę w nocy to później nie mogę zasnąć :(

[/url]

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #933709 przez Kasia81
A i wklejam fotkę, taką jaką mam z 17 tc

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

coś nie mogę wkleić :(( pokombinuję jeszcze..
O jest.. łoo matko jakie wielkie się wkleiło :unsure:

[/url]
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #933740 przez Ada2424
Kasiu piękna fotka i brzusio :)

Eve witaj :)

Denerwuje się troche dzisiejszą wizytą mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze i że pokaże kim jest ;) trzymajcie kciuki

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #933741 przez karola1322
ada trzymam kciuki zęby ci się dzidzia pokazała .. ciekawe co mi dziś powie lekarz

10 lata 5 miesiąc temu #933755 przez anioleczek208
hej ;)
eve witaj ;)
Kochane 3mam kciuki za Wasze wizyty :)
ja dzis tez mam na 16 dopiero i moj mezulek wchodzi ze mna po raz pierwszy ;) juz nie moge sie doczekac mam nadzieje ze wszystko ok ;)
milego dnia ;)

10 lata 5 miesiąc temu #933770 przez Amorfivell
kochane trzymam kciuki za wizyty i czekamy na info.

Anabelle wracaj szybko do zdrowia , szkoda ze akurat teraz meza wywialo przydalaby sie jego pomoc przy Antku zebys mogla szybciej do zdrowia wrocic. 3maj sie biedulko nasza ;*

u mnie cudownie wczoraj moj brzylozyl reke do brzucha i po raz pierwszy dostal kopa od malenstwa byl mega szczesliwy i dumny hehe az smiac mi sie chcialo.czuje sie dobrze jednak coraz czesciej doskwiera mi mega bol krzyza czasem tak promieniuje po tylku i prawym udzie ze ledwo chodze na szczescie takie przypadki mam na wieczor wiec szybko wskakuje do lozk i rana jestem jak nowo narodzona .

aaa witam nowa mamusie. moze wstawisz na zdjecie z usg albo zdjecie brzuszka.

kasia81 slicznie wygladasz i masz cudny brzusio.

10 lata 5 miesiąc temu #933778 przez Karlinka
Dobry :)
tyle naskrobałyście , że nie wiem czy każdemu odpiszę
Anabelle dużo dużo zdrówka !!! szkoda, że mąż wybył ;(
Ada, Aniołeczek, Karola powodzenia na wizycie :) ja jeszcze niecałe 2 tygo do połówkowego....
Eve witamy :)
Kasia ale pięknie już brzuszek u Ciebie widać :)
Amorfivell super, że i tatusiek poczuł Maleństwo :) U mnie wczoraj była ta sama sytuacja - tak Małe kopało że zawołałam Małża i faktycznie powiedział, że coś delikatnie poczuł :)

Nie pamiętam którą pisałam o jarmużu -jak co to jest w biedronce ( www.biedronka.pl/pl/product,id,3332,name...z-myty-krojony-200-g ) . Szkoda że najpierw wysłałam Małża do sklepu a później siostra mi powiedziała, że jermuż mają...Na dzisiaj obiad już mam (ryż z kurczakiem i warzywami -taki chińczyk ;p) ale może na jutro jakaś zupka z jarmużem ....

10 lata 5 miesiąc temu #933811 przez LoveMami
Witam Was przyszłe no i te doszłe Mamusie :)

Ja mam termin mniej więcej na 20 marca.
Jestem w 17tyg ciąży..
Co do płci - nie znam jeszcze mojego lokatora ;/
W piątek mam kolejną wizytę także liczę że się co nie co dowiem :P

10 lata 5 miesiąc temu #933825 przez lalka
Witam nowe mamusie.....

Anabelle wracaj do zdrówka...a Antka możesz mi podrzucić chętnie się nim zajmę...mam już do ogarnięcia trójkę dzieci więc i z Antkiem dam sobie radę!!!!
Pobuszowałam dzisiaj trochę w lumpkach i mam niezłą reklamówę ciuchów oczywiście dla siebie!!!i rewelka to spodnie z H&M nówka sztuka za 3zł!!!!

ale ten czas zapierdziela.....uświadomiła mi to położna właśnie...mówiąc,że od 21 tyg będziemy się widywały częściej....czyli niedługo!!!

10 lata 5 miesiąc temu #933842 przez Anabelle
Lalka hehe gdybym miała bliżej do Poznania, to Antek stałby dzisiaj z plecakiem w ręku na twojej wycieraczce :D

Karlinka nigdy jarmużu nie jadłam :)

Amorfivell u mnie mąż jeszcze nie miał okazji poczuć, ale ja dzisiaj sie bardzo ciesze bo od 2 dni nie czułam ruchów, a dzisiaj jak usypiałam Antka na drzemkę to brykał i fikał mój drugi synalek :P Sama przez brzuch czułam :)

Witam nowe mamusie ;)
Napiszcie skąd jesteście, kiedy urodziły się wasze starsze pociechy, na kiedy macie termin z OM - dopiszę do tabelki :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia