BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #905013 przez monique1983
Karlinka, Amorfivell - super wieści, gratuluję :)

Dziewczyny Wy też tak czujecie się ciągle zmęczone? Masakra :pinch: Umówiłam się wczoraj na USG prenatalne na 18.08. Zamierzacie robić test PAPPA? W tym tygodniu muszę się wybrać do laboratorium i porobić wszystkie badania.

Ensueno83 - strasznie mi przykro, trzymaj się :(
Podziękowania: Ensueno83

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #905021 przez Amorfivell
monique dokładnie tak samo sie czuje ... jestem wciaz zmeczona a w nocy mam niespokojny sen wierce sie krece masakra i moje piersi chyba eksploduja sa tak nabrzmiałe i bolą niesamowicie ... juz w kilka bluzek nie moge ich wcisnąć ;/ a test PAPPA zawsze jest wykonywany przynajmniej tutaj na islandii w granicach 11-13 tygodnia , nie wiem jak w polsce :) a cała reszte badań bede miała robiona w 10 tc

10 lata 5 miesiąc temu #905037 przez Ada2424
Amorfivell ciesze się, że wszystko ok, fajna fasoleczka :)

Ensueno przytulam Cię.

Mnie od wczoraj też zaczęły boleć piersi, najbardziej w nocy odczuwałam, do tego ciagle brak apetytu. Ale Wam zazdroszczę, że słyszałyście już serduszko ja w czwartek pewnie jeszcze nie usłysze bo będę wtedy w 6tc.

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #905130 przez Anabelle
Ensu bardzo mi przykro, że nie dany był wam ten marzec, z pewnoscia przyjdziesz do nas jednak ze swietnymi wiadomosciami, jak by bedziemy jeszcze z brzuchami :)

Monique, nie bede robic pappa jesli nie bedzie wskazan medycznych ze strony mojego lekarza - nigdy tego badania nie robilam, masz jakies wskazania?

Ja tez jestem ciagle zmeczona i mam jakies spowolnione ruchy, za to w nocy zle sypiam i jeszcze chodze sikac :O

10 lata 5 miesiąc temu #905188 przez monique1983
Anabelle - nie, nie mam, ale tak po tych klinikach piszą wszędzie, że najlepiej zrobić USG i test Pappa razem, no ale dla nich pewnie też większa kasa ;) Ja na razie zrobię USG, chyba żeby coś wyszło nie tak, czy jakieś wątpliwości to wtedy się chyba zdecyduje.

10 lata 5 miesiąc temu #905204 przez Amorfivell
Ada2424 u mnie podczas usg ginekolog stwierdzila ze jest to 6 tydzien wiec mozliwe ze zobaczysz juz serduszko bijące :)

10 lata 5 miesiąc temu #905223 przez Ada2424

Amorfivell napisał: Ada2424 u mnie podczas usg ginekolog stwierdzila ze jest to 6 tydzien wiec mozliwe ze zobaczysz juz serduszko bijące :)

a Ty w 6 tygodniu widziałaś? kiedy miałaś ostatnią @ i owulke? U mnie 6 tydzień od ostatniej @ wychodzi właśnie w czwartek-w dzień wizyty u gina. Chciałabym zobaczyc już serduszko i być spokojniejsza, ale wydaje mi się, że to za wcześnie jeszcze będzie :whistle:

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #905258 przez Anabelle
Ada to zależy od sprzętu ginekologa, momentu owulacji, momentu zapłodnienia i w końcu zagniezdzenia bo u jednej będzie to 7 dni a u innej 12.

10 lata 5 miesiąc temu #905274 przez Karlinka
Ensu strasznie mi przykro :( ale mocno ściskam i wysyłam buziaki i pozytywne fluidy :kiss: napewno niedługo podzielisz się z nami radosną wiadomością !!!

Zdrzemnę sie bo jestem po 11h w pracy może potem cokolwiek będę w stanie napisać.

10 lata 5 miesiąc temu #905288 przez Amorfivell
Ada2424 - om miałam 2 czerwca mam rowno c 30 dni ow powinnam miec miedzy 19-22 czerwca jednak lekarz mowiła ze owu musiala byc przynajmniej o tydzien przesunieta ... z moich wyliczen wychodzi ze powinnam byc w 7t2d a jestem w 6t1d według usg

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905290 przez Saga0304
Ensu bardzo mi przykro :(

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905291 przez Saga0304
Ensu bardzo mi przykro :(

Dziewczyny dziś po prostu padam...wstałam o 7, a o 10 juz sie zdrzemnelam na jakieś 20 min, po południu o 15 na godzinę...jestem tak śpiąca ze szok...jedynie przebywanie na zewnątrz mnie troche ratuje...dobrze ze mam urlop...bo nie wiem jak bym wytrzymała w pracy... :)
Dziś miałam stresujący dzien, wykonawca w domku, wpadł w " tryb" picia...nie było go wczoraj, dziś, pare dni w zeszłym tyg. Tel. Nie odbiera, wręcz go wyłączył...na pytanie czemu go nie ma w pracy, odpowiedział , ze nie musi sie nam tłumaczyć... :( MASAKRA :( wiem ze to nie jest dobre dla naszej Kruszynki...ale nie dało sie nie denerwować... Nie rozumiem, ludzi dla których alkohol jest ważniejszy niż wszystko inne...no ale tak widocznie musi być... :(
Potwierdziłam wizytę u mojego ginekologa...29 lipca, 20:30!!! Tak wiem, pomyślcie co za pora na wizyty u ginekologa :laugh: ale on tak przyjmuje :)

10 lata 5 miesiąc temu #905327 przez Karlinka
Ufff trochę się ogarnęłam :) ale i tak pewnie za 2h do spania. Niestety mam ciężki czas w pracy i dopiero w sierpniu będę mogła trochę więcej odpocząć. Niestety szybciej sie męczę i źle znoszę upały. Mdłości o dziwo się unormowały ,albo to zasługa częstego jedzenia w małych ilościach i miętusków :)

Saga a nie możecie tego pijącego wykonawcy wymienić na innego? odpadnie Wam trochę stresu o to czy przyjdzie do pracy i czy sobie czegoś nie zrobi ,albo wam czegoś nie popsuje...niestety wielu "fachowców" jest pijących i bardzo trzeba uważać.

Monique jeśli mój lekarz nie zaleci to robić nie będę. Narazie mam całą listę badań do zrobienia i już zapowiedział , że sporo krwi mi utoczą . Ale czekam ze zrobieniem badań do tygodnia przed wizytą , żeby były aktualne. Najbardziej się hormonów tarczycy boje.

Ada na serduszko może być faktycznie wcześnie , ale bądź dobrej myśli. Nawet jeśli serduszka nie będzie to przecież lekarz i tak oceni , czy wszystko jest ok (wiem ,wiem serduszko to taki przełomowy moment i każda chce je zobaczyć). ja była w 6+6 i było.
3mam kciuki , żeby u Ciebie też już było :kiss:

Tak dużo piszecie , że nie nadążam :)

10 lata 5 miesiąc temu #905328 przez Saga0304
Karlinko, wiem ze dużo stresu by odeszło...dziś nawet umowilam sie z innym fachowcem...ale ten "pijacy" zaczął dzwonić itd...robi u nas jego kilku innych chłopaków...i szkoda by mi było ich "wygonić" bo dobrzy sa :) zobaczymy jak będzie daje mu ostatnia szanse :)

10 lata 5 miesiąc temu #905333 przez Anabelle
Padam na twarz :S :S
Zaliczyliśmy z Antkiem 3x plac zabaw, generalnie cały dzień na zewnątrz goniąc małego urwisa,ktory ma gdzieś że mama go wola :P Zasnał łaskawie 30 minut temu :ohmy: Jeszcze żeby agent coś pospał w ciągu dnia, a ten poł godziny drzemki i dawaj, już z butami do mnie idzie :blink: :silly:

Mąż przyjadzie miedzy 22 a 23 z pracy, pewnie będzie wkurzony, że jest bałagan w domu, no ale szczytem moich dzisiejszych umiejętności było wypranie pościeli, założenie jej i zrobienie obiadu - inne czynności wykraczają poza moje możliwości w dniu dzisiejszym :D

Czuje czesto ucisk w podbrzuszu - wy też? Bo nie pamietam jak było w poprzednich ciążach

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia