BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 4 tygodni temu #944492 przez Karolincia
Malinka - Zazdroszczę Ci, że nic nie przytyłaś :) Ja ostatnio na wizycie miałam 400 gram na plusie :D hehe :) a jeszcze byłam po śniadaniu i nie wypróżniałam się przed wizytą :D :D ...

Dżasta - hehhe sama sobie limit wagowy ustawiłaś?? :) :) Ojj..8 tygodni już zostało do rozwiązania?? Jak ten czas zasuwa !!!! :) Bardzo ładny ta kurteczka :) Taka kobieca :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 tygodni temu #944493 przez Ada2424
Dżasta dzisiaj miałam taką noc że całą przespałam, ale ogólnie cały tydzień mało co spałam, bo maluszek mnie ciągle budził i w sumie spałam z przerwami co jakiś czas.

Malina nie jesteś sama :cheer: ja jutro zaczynam 24tc i na plusie u mnie 0 B) :cheer: dopiero niedawno udało mi się nadrobić te 4 kg stracone na początku ciąży. Wagą nie ma co się martwić, jak maluszek dobrze się rozwija i wyniki są w normach to wszystko jest ok i nie ma powodu do niepokoju :) pomyśl sobie, że po porodzie raz dwa wrócimy do swojej wagi skoro malusio przytyjemy przez całą ciąże, głowa do góry! :) ja też się tym martwiłam ale położna i gin mnie uspokoili ;)

[/url] [/url]

10 lata 4 tygodni temu #944494 przez Alesandra
kochane każda z nas w innym tempie przybiera na wadze i jedne już są 10 inne wcale. ja jak na razie z 4 kg będę na plusie a jeszcze cały trzeci trymestr został. Niby założyłam sobie, że chciałabym do 12 kg przybrać. natury jednak nie oszukamy i co ma być to i tak będzie. sądzę jednak, że nam wszystkim zależy tylko i wyłącznie na tym aby nasze Skarby zdrowe były. z wagą zawsze można walczyć i w natłoku codziennych obowiązków zrzucić te zbędne :)

10 lata 4 tygodni temu #944495 przez Karolincia
Ja w swoją starą kurtkę jeszcze się mieszcze :) Kupiłam sobie w bon prix płaszcz zimowy :) Jak do ślubu będe szła w styczniu to właśnie w nim :) Musze jeszcze bolerko dokupic i bezowe buty :blink: Coraz bardziej się stresuje , już za 1,5 miesiąca!!! :)

10 lata 4 tygodni temu #944496 przez Dżasta86
Lewatywa nie nalezy do przyjemnych i ja bym sobie nie dała tak czy siak.

Karolincia , zdania są podzielone przy naturalnym tez może dojść do np przyduszenia dziecka bo lekarz bedzie cieciem ;/ jedni dobrze wspominaja cc a drudzu naturalny bo rodzą w 5 min beż bólu i wrednego personelu szpitalnego ... na kogo trafi tego bęc :P ja to sobie myśle co ma być to będzie na większość spraw już nie mam wpływu ;]

10 lata 4 tygodni temu - 10 lata 4 tygodni temu #944497 przez Alesandra
ja jak narazie w swoja sie mieszcze zobaczymy jak bedzie potem

10 lata 4 tygodni temu #944498 przez Ada2424
Malina a co do kurtki to mi mama swój płaszcz pożycza na czas ciąży, nówka bo jeszcze w nim nie chodziła :) mamcia nosi rozmiar większy ode mnie także jeszcze spokojnie go dopinam, do końca ciąży to na pewno będzie za mały, ale myśle że do stycznia może nawet do lutego powinnam w niego wchodzić spokojnie bo ma na pasie gumke naciąganą ;)

Zmykam, szykować się do kuzynki :) do później :kiss:

[/url] [/url]

10 lata 4 tygodni temu #944500 przez malina219
Haha, wcale nie! :P Po prostu dziwnie się czuję nic nie tyjąc! Pewnie i tak jak zacznę tyć to bardzo dużo :( Ja na dietach być nie potrafię, więc podziękuję haha, trudno co ma być to będzie najwyżej będę się katować po porodzie Chodakowską!
Kurtka świetna, ale kurcze jak mierzyłam tego typu parki w H&M i zarze to wyglądałam w nich strasznie :/. Znalazłam wczoraj w croppie taką :
www.cropp.com/pl/pl/dziewczyna/kolekcja/...76-99x/hooded-jacket 149,99 w sklepie więc mało, a jest cieplutka i za pupe przede wszystkim. Tylko nie do końca mi się podoba ta kratka i kolory, ale chyba ją wezmę, bo nie wyglądam w niej jak w worku a chyba w niej nie zamarzne :D

10 lata 4 tygodni temu #944501 przez Karolincia
Alesandra - Święte słowa!!! :) Bardzo dobrze napisałaś!! :) Poza tym, nie znaczy, że jeśli mało przytyje sie w ciąży to ciało po porodzie będzie jak przed porodem dlatego, że skóra się rozciągnęła i straciła swoją jędrność :) Czasem te co więcej przytyły szybciej się pozbywają kilogramów po ciąży i mają jędrniejsze ciało niż te co malusio przytyły, lub prawie nic :)
Sprawa jest indywidualna każdej z nas, zalezy tez od jędrności skóry sprzed ciąży, od jej elastyczności, od masy mięsniowej którą każda miała, od przemiany materii oraz od genów ....:)

10 lata 4 tygodni temu - 10 lata 4 tygodni temu #944502 przez Karolincia
Malina - Kurtka bardzo ładna !! :) Te skórzane rękawy są śliczne :) Bardzo mi się podobają takie połączenia :) Ważne abyś się dobrze w niej czuła i aby była ciepła, żebyś nie zmarzła :)
Ja po połogu wracam do swojej pasji czyli biegania :) Nie robiłam długich dystansów bo max to 10 km :) Kocham biegać i już nie moge się doczekać pierwszej przebieżki, gdzie sie pewnie zmachaam i będe dyszec jak parowóz :D hahaha :) :)

Dżasta - Tak masz rację :) nie mamy wpływu na pewne rzeczy :)Los sam wie co nam jest pisane :)

10 lata 4 tygodni temu #944504 przez malina219
Wybrałam imie dla małej! Kalina :woohoo: :woohoo: Strasznie mi się podoba i teraz do brzuszka mogę już mówić po imieniu! :laugh:

10 lata 4 tygodni temu #944506 przez malina219
Karolcia - ja już marzę o siłowni i porządnym wycisku!

10 lata 4 tygodni temu - 10 lata 4 tygodni temu #944507 przez Karolincia
Malina - Bardzo ładne imię :) Kalincia :) :) Słodko brzmi :) :) heheh mów mów dzidzia Cie słucha i rozpoznaje głos mamy :)

Ojj...siłoooowniaaa...!!!!!!!! Kiedy ja na niej ostatni raz byłam ... :ohmy: Też bardzo lubię na nią chodzić....

10 lata 4 tygodni temu #944508 przez Alesandra
z tymi genami to podobno będziemy na finiszu jak nasze mamy...
u mnie w rodzinie kobiety rodziły bardzo duże dzieci.szwagierka 4800 a koleżanka 5500
ja sie urodziłam troszke ponad 3000 kg dlatego mam nadzieje ze moja córcia podobnie i nie będę musiała mieć cc

10 lata 4 tygodni temu #944509 przez Karolincia
Alesandra - Jakie wielkie dzieci się rodziły u Ciebie w rodzinie !! :) :woohoo: :woohoo:
O rany....5500 to juz Klocuch !!! :) :)

Moja mama miała cesarkę , bo ja ważyłam 4000 :D :) :) Ciekawe ile moj Maluszek będzie ważył jak się urodzi.... :whistle: :whistle:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia