BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 4 tygodni temu #944590 przez Karlinka
Ada to pyszny miałaś obiadek :)
Karolincia i spodnie i spódnice jeansowe :) także jeszcze ze dwie pary leginsów sobie zamówię i do końca ciąży jestem ubrana :) Mam tylko dylemat ze świętami ,bo wiadomo jak nie goście u nas to my w gościach i trzebaby się jakoś ubrać...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 tygodni temu #944591 przez Karolincia
Karlinka - To fajnie :):) Kurcze mam ten sam dylemat...ale myslałam już tochę nad tym i wymyśliłam tunike i legginsy, albo sukienkę i rajstopki ciążowe grubsze do tego :)

10 lata 4 tygodni temu #944592 przez Karolincia
nowa stroonaaa...!!!

10 lata 4 tygodni temu #944593 przez Karolincia
lalalala....:D

10 lata 4 tygodni temu #944594 przez Karlinka
Ehhhhh znowu nowa strona ;/
karolincia ja nie kupuję sterylizatora- mam zamiar karmić piersia to tą jedna asekuracyjną butelkę sobie sama wyparzę a jak się okaże że muszę na mm przejść to wtedy będę się zastanawiać ale raczej nie uważam tego za niezbędny sprzęt/

10 lata 4 tygodni temu #944595 przez Karolincia
Karlinka - też chcę karmić piersią :) Jak najdłużej :) :)
Tak tylko pytam, bo własnie się zastanawiam nad nim ;)

10 lata 4 tygodni temu #944597 przez Dżasta86
Ja chyba jednak dziewczyny zainwestuje w steliryzator, stawiasz wygodnie butelke i gotowe, przyda sie i w szpitalu jak nie bede miała od razu pokarmu i pozniej jak odstawie od cyca a nie zamierzam dłuzej karmić jak 6 miesiecy ;)

Kornel juz troche oblatane, dlatego pewnie zapiszę się Orest w akcie :)

10 lata 4 tygodni temu #944598 przez monia89
Karolincia 2 tyg.
Ja lezalam bo odeszły mi te niby wody zle zbadała mnie lekarka na ip niby miałam 4 cm przeszłam wszystko byłam na porodówce 5 g po czym okazało sie że mam pół cm... potem leżałam na ptaologi bo nie kazali mi wychodzić bo potem za poród całej kasy by nie zapłacili i to była taka dobra rada ich zaczeły sie skurcze co 5 min i tak póltora tyg chodziłam raz miałam cewnik założony na szyjke na 2 dzień przygotowania porodówka oxy i nic to był pt i jak nic miało sie nie ruszyć to cc miałam miec umawiane w pon bo kręgosłup odpadał mi i byłam 3 dni po terminie a szyja twarda. Ale w sobote i ndz było cudownie ciepło więc spacerki do mc na lody :-D i w poniedziałek o 5 same wody mi odeszły rodziłam prawie 11 godz ale bylo warto!!!
Co do biedry kupiłam raz rajtki były super pitem skusiłam sie ponownie na nie i na body i okazały sie mega szmatami.

10 lata 4 tygodni temu #944599 przez Karolincia
Dżasta - To Oresl skoro Kornel oblatane :) :) Widzisz i masz problem rozwiązany :) :) Imie wybrane :) Bardzo ładne imie Orest i oryginalne :)

Monia - WOW !!! To miałaś poród pełen przygód :ohmy: :huh: :dry: :whistle: Dobrze, że wszystko szczęśliwie się skończyło :) 11 godzin to jeszcze nie tak długo :) A jak bardzo bolały skurcze?
Hehehe...no to przyejmne z pożytecznym łączyłaś w szpitalu hihih :) :)
Widać, że raz sie trafi na coś dobrego gatunkowo a raz na jakiś szajs....

10 lata 4 tygodni temu #944614 przez Karolincia
Idę się położyć moje Kochane :) :)

Dobranoc Maminki !! :)
Śpijcie dobrze, kolorowych snów :*

10 lata 4 tygodni temu #944620 przez malina219
Dobranoc Wam wszystkim :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 4 tygodni temu #944621 przez MlecznaMama
ooooh KAolinciu uwierz mi 11 godzin to bardzo dużo.... ja rodziłam 15 godzin i myślałam że wykituję... i nie żartuję... nie śpieszyło się synkowi- musieli go wypychać :P
a co do mleka mm to ja używałam Bebiko i teraz też tak będzie. Karmiłam do 4 miesiąca później mm i nie miałam sterylizatora... nawet się nie orientowałam co to jest.
Dżasta ależ oryginalnie!!!!! ale są mocne imiona!!
ja mam dylemat między Marleną, Nataszą, może Laurą...... i nie mam pojęcia co wybrać!!!
buziakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

10 lata 4 tygodni temu #944627 przez syza24
Hej mamunie :kiss:
Ja dziś leniwy dzień zaliczyłam, mąż miał mega kaca po wczorajszej imprezie więc nigdzie nie chciał się ruszać :blink: więc sama wyskoczyłam na zakupy bo tylko światło w lodówce, a ja lubię zakupy w niedzielę bo nie ma tyle ludzi i można wszystko spokojnie ogarnąć no i takim cudem w Tesco udało mi się wyszperać 2 czapeczki różowe w przecenie z 17zł na całe 1,6 zł :woohoo: no i koleżanka schowała mi 2 kompleciki (sukieneczka z bluzeczką) żeby bardziej się przeceniły ;)
Jak zwykle odwiedziłam cukiernie i kupiłam cztery różne ciastka ale nie zdążyłam ich dzisiaj skonsumować bo po obiedzie zasnęłam i spalam do 18 więc tylko kolacje zjadłam B) no i moja dzidzia dzisiaj pierwszy raz od bardzo dawna była coś mało aktywna ale może też zmęczona no bo ja nie pamiętam kiedy ostatnio spałam tyle w dzień ;)

10 lata 4 tygodni temu #944630 przez monia89
Karolincia powiem tak o mnie od siebie bo dla każdej z nas poród będzie inny każda z nas ma inną wytrzymałość na ból itp itd
u mnie problemem było brak rozwarcia skurcze miałam wody odeszły do 7/8 cm skurcze są znośnie potem bolało tak że miejsca nie mogłam sobie znaleź ukojeniem był kibelek nie piłka nie prysznic tam siedziałam 30 min do momentu kiedy poczułam że coś wychodzi mimo ze poĺozna powiedziała ze za 3/4 skurcze mam sie położyć a one okazały sie tymi które sprowadziły Antośka do nas. Byłam tak zmęczona że nie miałam siły przeć i to mąź mnie motywował ze musze itp rodziłam bez znieczulenia bo wydłuża poród i Ja nie wierze że nie ma wpływu na dziecko miałam masaż szyjki 2 razy robiony i gaz który gówno daje byłam nacinana i szyta godzine bolało mnie to strasznie ale mimo wszystko gdybym mogła cofnac czas nie zdecydowałabym sie na cc bo chwila położenia Antosia na mnie była najpiękniejsza w moim życiu mam nadzieje że tym razem też tak bedzie choćbym miała to wszystko powtórzyć.

10 lata 4 tygodni temu #944632 przez anioleczek208
witam mamusie ;) Dawno nie pisalam alw czytam w wolnej chwili poniewaz remint remont i malo czasu jeet i troche weny brak ;/
jutro juz wizyta i zobacze mojego Skarba Kochanego ;) a przed wizyta jeszcze spotkanie pierwsze z polozna dzis do mnie dzwonila ;) ciekawe ile znow przytylam hehe i w koncu mysle ze usg bede miala w 4d bo ostatnio wspominal ze przelaczy ;) wiec juz sie doczekac nie moge ;)
co do pościeli i przescieradel w biedrze to u Nas tez widzialam i ogladalam ale wydawaly mi sie tez cienkie i szajsowate i nie wzielam nic ;/
niedziela minęła spokojnie bracia przyjechali do mamci na imieninki wiec troszku posiedzielismy ;)
co do lezaczkow-bujaczkow to juz mam bo kolezanka ktora mieszka w anglii kupila Nam w prezencie i przywiozla ostatnio ;) super jest naprawde ;)
milych snow zycze ;)
dobranoc ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia