BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 8 miesiąc temu #907320 przez Ada2424
Matko jakby mi ktoś powiedział, że tak fatalnie będę się czuła w ciąży to chyba bym się na nia nie zdecydowała, męczy mnie okropnie. Jak nie ciągły brak apetytu, uczucie mocnego ssania a jak coś chce zjeść to odruch wymiotny od razu, nic mi nie smakuje wszystko jest niedobre, wszystkie zapachy mi przeszkadzają, słabo mi i kręci mi się w głowie chce mi się spać a zasnąć nie mogę i tym oto sposobem stwierdzam, że moje dziecko będzie jedynakiem, nie zdecyduje się na kolejne jak da mi tak w kość to samopoczucie. Jak tak dalej będzie to schudne na wiór, nie dość że chudzielec ze mnie to już 2kg na minusie eh. Zabiezrcie ode mnie te wszystkie wstrętne objawy bo oszaleje!!! :angry: Czy któraś z Was tez się tak męczy jak ja?

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #907334 przez Justi1166
Witam się i ja;)

bardzo chętnie dołączę do waszego grona.

prawdopodobnie jestem w 6 tyg. ciąży, a termin według OM to 29.03

jeszcze nie byłam u gin, czekam na wizytę.

miłego dnia:)

10 lata 8 miesiąc temu #907335 przez Ada2424
Justi witamy i zapraszamy do nas :) napisz coś o sobie, jak się czujesz?

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #907339 przez Karlinka
Justi gratulację :) to rzutem na taśmę zaliczasz się do marcówek :) ani się obejrzeć jak kwietniówki zaczną się pojawiać :)
Jak się czujesz? kiedy się wybierasz do lekarza?

Ada przykro mi z powodu Twojego samopoczucia. Oby z końcem pierwszego trymestru Ci przeszło , albo i wcześniej :)
Mi też dokuczają mdłości, wymioty, niekiedy drażnią niektóre zapachy. Najgorsze , że nigdy nie przewidzę od czego mnie odrzuci. Apatyt na szczęście mam, jem często ale nie za dużo. W dużej mierze owoce. Szybko się męczę , dokucza mi upał, ale w sumie da sie to wszystko przeżyć i ja się swoim stanem staram cieszyć :))) a kilka kg jak chcesz to chętnie Ci oddam ;)

10 lata 8 miesiąc temu #907342 przez Justi1166
w piątek zrobiłam test, gdyby nie spóźniający się okres, nie podejrzewałabym ciąży. póki co czuję się dobrze, może troszkę zmęczona - tłumaczę to upałami;)

a tak poza tym to jestem już mamą rocznego synka, ma na imię Tymek.

w poprzedniej ciąży też nie miałam mdłości - więc Ada ciężko doradzić co mogłoby przynieść ulgę. miejmy nadzieję, że szybko miną i nie będą się nasilały.

10 lata 8 miesiąc temu #907343 przez Justi1166
a wizytę u lekarza mam na 18.08, nie było u tej gin wcześniejszych terminów, ale zastanawiam się nad zmianą lekarza i szukam jeszcze w necie. dzisiaj będę dzwonić do poleconego lekarza - może będzie wcześniej.

10 lata 8 miesiąc temu #907345 przez Karlinka
No fajnie by było gdyby udało Ci się wcześniej zapisać, bo pewnie jak każda z nas nie możesz się doczekać żeby zobaczyć że wszystko jest ok :) ja też 18go mam wizytę , ale to już kolejna :)
A skąd jesteś?

10 lata 8 miesiąc temu #907349 przez Justi1166
z łodzi,

właśnie mam obawy do tej mojej gin bo ona na dzień dobry wszystkim luteinę wypisuje, poprzednią ciążę bardzo długo ją brałam. i do tej pory do końca nie wiem czy była mi potrzebna.

dzisiaj spróbuję się umówić z innym lekarzem i może będzie wizyta wcześniej. no nie mogę się doczekać;) a najbardziej usg;)

w ogóle ta ciąża dla mnie to trochę niespodzianka bo planowaliśmy później mieć drugie dziecko i trochę się obawiam, że nie dam sobie rady. zobaczymy jak to będzie;)

10 lata 8 miesiąc temu #907372 przez Anabelle
Dziewczyny pozmieniałybyście sobie avatary bo mi się mylicie jak każda ma taki sam :P
No i suwaczków nie macie :( nie wiem kto ma dzidziusia, kto w którym tygodniu - babuszki nie bądźcie takie :P

My zaraz wychodzimy do rynku w Gdansku :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #907379 przez Saga0304
Justi gratuluje :)
Karlinko, juz sie jej nie mogę doczekać, a zarazem sie troszkę stresuje...wręcz STRESUJE sie BARDZO :( dziś padam, jeszcze sie dzien nie skończył...a ja juz ledwo żywa...dzien wolny, a zalatwien od piernika :blink:
Ada podobno na mdłości bardzo dobre sa migdały :)
Anabelle suwaczka nie zakładam dopóki serduszka nie uslysze...jutro wizyta, wiec jutro suwaczek :)
Dziś jadąc samochodem, zwykła dziura w drodze mnie tak zezloscila ze szok...maz tylko na mnie spojrzał i mowi " ale masz humorki" :)

10 lata 8 miesiąc temu #907397 przez annaj
Justi witamy :)
Ja właśnie siedzę i pożeram czekoladę. Dziś trochę mocniej mnie mdliło ale dało się znieść. A ten upał mnie wykańcza. Siedzę w domu a dokładniej leżę i nic nie robię.Czekam do wieczora.

10 lata 8 miesiąc temu #907402 przez Karlinka
My właśnie objechaliśmy rodzinkę Małżona i powiedzieliśmy :) radość wielka , tym bardziej że szwagierka ma termin na ten sam miesiąc zaledwie parę dni wcześniej ;)

10 lata 8 miesiąc temu #907404 przez Ada2424
Dziewczyny czy któraś z Was ma grupe krwi minusową? jeśli tak to w którym tygodniu robiłyście przeciwciała?

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #907431 przez nesQa
Anabelle to Ty z Gdanska jesteś? :P

Ja mam Brh- a o co chodzi z tymi przeciwcialami? :P

Juz jutro mam wizytę i się jakoś zaczynam bać. :pinch:

10 lata 8 miesiąc temu #907433 przez Ada2424
A twój mąż ma plusową grupe czy tez minusową. Chodzi mi o konflikt serologiczny.

[/url] [/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia