BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 8 miesiąc temu #907959 przez Ada2424
Ja tam winogron uwielbiam i będe go wcinac chociaz jedno co przechodzi mi przez gardło ;)

[/url] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #907963 przez Marza
MlecznaMama czemu się nie pochwaliłaś u nas na pażdziernikówkach, że będzie dzidzia?! :D Ostatnio o Tobie myślałam i patrz jakie pozytywne zaskoczenie ! Wielkie gratulacje Kochana! Oby cała ciąża przebiegła pomyślnie i Tobie i wszystkim Marcowym Mamusiom :D

10 lata 8 miesiąc temu #907983 przez MlecznaMama
No co za BZDURA z tymi winogronami!!!!!!!!! to chyba jakaś legenda miejska bo nie wierzę,że ktoś mógł tak powiedzieć.....hahahahaha ..... a kefir np ma w sobie alkohol wiecie o tym. Natomiast są to takie ilości,że ja bym sobie go nie odmówiła gdybym go tylko lubiła,
Ale bym zjadła winogrona.... ma ktoś na zbyciu?
a wiecie że nieketórzy nie chcą jeść majonezu w ciąży bo jest z surowych jajek? co o tym sądzicie?
Anabella no dziękuje,za słowa otuchy oby było ok!
nesqa gratuluję serduszka! cudowne uczucia prawda?

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #907990 przez Anabelle
Saga i dobrze ze piszesz przynajmniej kazda moze sie odnieść :-)

Ja na razie konam.
W Gdansku upał. Bylismy w oliwie i okolicach a popołudniu znowu Śródmieście. Jutro wyjeżdżamy. Zwiedzimy Sopot a pozniej drugi hotel w ustce

Nesqua my w śródmieściu sie hotelujemy

Ledwo do domu doszlam bo krzyz mi caly pulsowal. Dobrze ze jest maz to za antkiem lata bo ja szybko wymiekam

Majonez uwielbiam i jadlam w iazy z antkiem
Ser pleśniowy tez mozna o ile jest z mleka pasteryzowanego
Nie powinno sie surowych mies. Ryb. Szynki typu szwandzwaldzka jak i wedzonych z uwagi na zagrożenie toxoplasmozA

10 lata 8 miesiąc temu #907998 przez Nikaa
Dziękuje Dziewczyny :)

Mleczna wyobraź sobie, że lipcóweczki powoli zaczynają działać nad rodzeństwem dla naszych bąbli :D

co do mdłości nie pomogę nie miałam w poprzedniej ciąży i nie mam w tej ( oby tak zostało :P) - wiem, że dziewczyny stosowały różne metody - np. migdały lub codziennie rano zanim wstawały herbatniczki by nie wstawać na głodniaka
Ja sama zauważyłam, że najlepiej funkcjonuje jeśli co ok. 2 godziny coś sobie zjem np. owoc

Co do winogron i jabłek uważam to za przesadę - rozumiem surowe mięso ale to... dziwne :D

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 8 miesiąc temu #908001 przez Dave
Lalka - :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Dziś mam jedyna okazję. No mąż w domu a mam (teoretycznie) dni płodne. No ale on po kawalerskim a ja sobie Martini juz 2 drinka skończyłam. Więc hmmm.....

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 8 miesiąc temu #908006 przez MlecznaMama
no na surowe mięso bym się nie porwała, bałabym się,,,,, nie ma co szaleć za bardzo, zresztą każda mama wie co dla niej samej najlepsze. Ja się gdzieś dowiedziałam,że nie powinno się pić zielonej herbaty bo blokuje przyswajanie kwasu foliowego. Nie wiem ile w tym prawdy, wiem,że ktoś dodał jakąś publikację z książki na ten temat i wlepił na forum. I jakoś od tamtej pory zielona herbata tak, ale bardzo okazyjnie. No takie ot ciekawostki.
Nikaa no Ty się pięknie postarałaś! i jako pierwsza z Lipcówek mi gratulowałaś. A co a co....... jak to Lipcówki działają? jest jeszcze jakaś zafasolkowana ? będziesz mieć niusy to daj znaka :)
Ja mdłości miałam i w tamtej ciąży i w tej..... nie wymiotuję ale naciąga mnie zdrowo...... migdały mi nie pomogły..... w pierwszej ciąży świetnie pomagała coca cola, w tej nie próbowałam bo odrzuciło mnie od słodkich napojów.

10 lata 8 miesiąc temu #908012 przez Nikaa
Mleczna z tego co mi po fb wiadomo to poza mną już 3 lipcóweczki ogłosiły dobrą nowinę no ale to one same niech się w razie czego pochwalą także na forum :P może zapiszą się na kolejne wątki na forum ;) pierwsza mama będzię rodzić w lutym :D

10 lata 8 miesiąc temu #908015 przez MlecznaMama
no co Ty nikaa..... kurde fix musisz powiedzieć!!!!!!!!!!!!!! lipcówki już na fb siedzą a mnie tam nie ma.... zaraz jak wpadnę na lipcowe forum!!!! i ja nic nie wiem.... wiem o agniesi. I myślałam że ja jestem następna :P a tu nie :) ktoś będzie szybszy! :D
Dziewczynyyyyyyyyyyyyyy bo ja tu się nie odnajduję po tych zmianach i.... nie umiem założyć suwaczka a chciałabym.... podpowiecie jak?

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #908019 przez Ada2424
Mleczna o herbacie zielonej też słyszałam ale ja jej nie pije bo nie lubie i nie wiem ile w tym prawdy jest. A suwak wstawiasz w swoim profilu w podpisie ;) wystarczy że klikniesz na którys suwak u nas i Cie pokieruje na strone gdzie utworzysz swój suwaczek :)

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #908021 przez Nikaa
Mleczna nawet nie wiem jak wymienić nicki dziewczyn bo odkąd lipcóweczki siedzą na fb to operuje się głównie imionami i nazwiskami więc nawet za bardzo nie jestem w stanie podac nicki - ale fakt poza mną jeszcze 3 lipcówki :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #908026 przez Saga0304
Hej dziewczyny...ja juz siedzę cicho...i nic nie pisze, bo widzę ze burze zrobiłam... :laugh:

Jestem po wizycie....serduszko suuuuuper bije :) termin na 7 marca... :laugh: JUPI :)

10 lata 8 miesiąc temu #908027 przez Nikaa
Saga super :) troszkę zazdroszczę - też już chciałabym zobaczyć serduszko - no ale muszę jeszcze te dwa tygodnie odczekać ;)

10 lata 8 miesiąc temu #908029 przez Ada2424
Dziewczyny zakładać suwaki bo ciężko się połapać która w jakim tygodniu jest ;)

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #908039 przez nesQa
Mleczna no pewnie, że jest to świetne uczucie :P jak wstalam to az mi sie kolana ugiely z wrażenia :P

Saga0304 to masz termin jeden dzien po mnie :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia