BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 miesiąc temu #948838 przez Karolincia
Madlen - Jak jak na początek to kupie z łóżeczkiem cały zestaw posciel + przybornik + ochraniacze na szczebelki :) Kołderkę zwykłą dla alergików i może z jeszcze jeden komplet poscieli :) No i oczywiscie przescieradełka które juz mam kupione na gumke zakłądane ;)
Łóżeczko w lutym zamawiam z całym wyposażeniem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #948839 przez Karolincia
nowa strona....

10 lata 1 miesiąc temu #948840 przez Karolincia

10 lata 1 miesiąc temu #948841 przez karola1322
Ja ochraniacze mam dostac ale nie byda zakladac ich oh ani usnoc nie idzie co chwila ktos dzwoni

10 lata 1 miesiąc temu #948842 przez Karolincia

10 lata 1 miesiąc temu #948843 przez kristi*
Ada dałaś rade, oby wynik był ok, mi na szczęście nie kazali powtarzać choć gin nie była zbyt zadowolona.

Zarejestrowałam się internetowo w ZUSie, jak pisałyście wcześniej, i jeszcze spacerek do nich - i juz wszystko wiem, drugą rate pensji dostanę 18.12. - dobrze że przed świętami.
U mężulka trochę kiepsko - nie mają roboty do odwołania, podobno tak u nich bywa w okresie przedświątecznym. To i z kasą w styczniu będzie słabo. :angry:

Z listy wyprawkowej niewiele zostało, siostra jeszcze kolejną paczke rzeczy w przyszłym tygodniu przekaże. A my jutro jedziemy do sklepu po materiały na ściankę, żeby zdążyć przed świętami.

10 lata 1 miesiąc temu #948865 przez Alesandra
najgorsze że ja nawet jak się zaloguje na tym portalu to i tak nie widze kiedy dostane pieniądze

10 lata 1 miesiąc temu #948867 przez madlen_m
Może zadzwoń do ZUSu, ja tez pieniedzy nie dostawałam i zadzwonilam do nich, powiedzieli, że została wysłana korespondencja do zakładu pracy, bo nie mają pełnych informacji od pracodawcy i jak to zostanie wyjasnione beda miec 30 dni na wypłacenie. Okazało się, że miałam też umowę zlecenie i pracodawca przy oddawaniu zwolnienia i informacji nie podał tego, że miałam drugą umowę.

10 lata 1 miesiąc temu #948875 przez Alesandra
ja już dostałam pierwsza wypłatę a kristi pisała że ma tam informację o tym kiedy dostanie kolejne pieniądze tylko nie mogę znaleźć u siebie tej informacji

10 lata 1 miesiąc temu #948883 przez Karolincia
Wróciłam :) Oddałam buty do reklamacji i weszłam do sklepu z ciuszkami i oczywiscie nie moglam sie oprzeć :P

Ja niee dostałam jeszcze za pierwsze zwolnienie czyli za listopad...a moje zwolnienie w zusie zawiesili i maja mi przysłać list o co chodzi albo do mojego pracodawcy...dzwoniłam do nich w tej sprawie w zeszłym tygodinu zobaczymy kiedy łaskawie wysla ten list... :/ Juz mi sie nawet nie chce denerwować, bo nie mam na to sił....
Dobrze ze mam troche oszczędności to jeszcze jest za co żyć i za co kupić Małej wyprawkę....ale jak dalej tak pójdzie to nie wiem....
Masakra jakaś.... :///

Kristi - To widzę, że u Ciebie też nieciekawie :*

Alesandra - A na jakiej stronie zakładałaś profil w zusie ?? na tej epuap.gov.pl ?
Bo ja tam i nie mam nic zero dokumentów i powiadomień tyle ze konto mam i swój profil :/

10 lata 1 miesiąc temu #948885 przez Karolincia

10 lata 1 miesiąc temu #948886 przez Karolincia

10 lata 1 miesiąc temu #948889 przez kristi*
Alesandra po zalogowaniu na stronie ZUSu, po lewej stronie są zakładki – kliknij na „zasiłki” tam jest wykaz zwolnień z całego roku od góry ostatnie – jak klikniesz na plusik „+” to otworzy ci się szczegółowo ile kasy za jaki okres zwolnienia.
Ja mam wgląd od początku, po rejestracji internetowej trzeba po prostu się przejść do ZUSu żeby potwierdzić rejestrację (jak to oni nazwali: zufać profil)
strona: pue.zus.pl/portal/logowanie.npi#KSW0004

Karolincia no nie zaciekawie u nas, ale prawie cały rok mamy taki, jak nie u mnie to u męża i dopłaty do rachunków były, ale zawsze jakoś damy radę, zawsze trafia nam się jakaś dodatkowa gotówka, jak roboty nie ma to mąż dorabiać próbuje.

Szalejecie dziewczyny z ciuszkami :laugh:

10 lata 1 miesiąc temu #948900 przez kristi*
Wrzucam zdjęcie tej tabeli :

Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #948901 przez Anabelle

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia