BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 10 miesiąc temu #963640 przez monique1983
malina219 - my będziemy używać Pampers Premium Care. Podobnie jak Mleczna Mama nie zauważyłam, żeby pampersy śmierdziały, no i Dady są zdecydowanie bardziej sztywne, chociaż wiem, że wiele osób też sobie je chwali.

Paula 28 - do kąpieli mam zamiar używać Emolium, ale co do emolientów zdania są podzielone.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #963653 przez kristi*
Karolincia to jabłuszkowy dzień masz :laugh: :laugh: :laugh:

Paula 28 smoczuś i wanienka śliczne, i ładniusi brzusio :laugh:

9 lata 10 miesiąc temu #963654 przez monia89
Hej. Beata oddaj mi troche mocy :-) ja ledwo kuchnie ogarnełam i padam dziś mam jakiś gorszy dzień kręgosłup boli i promieniuje na nogę....
Paula śluczne zakupy. Póki co u mnie Tosik cieszy sie zakupami dzidziusiowymi... Brzuszek fajniutki.
karolincia dobrze że Ci przeszło!
Kristi to wreszcie macie spokój :-)
Ja musze zebrać dupsko i jechać ubezpieczyć samochód termin był 2 dni temu.... i jakieś zakupy bo gril w lodówce....

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #963657 przez Agula89
Część i czołem mamuśki :)

Ja ostatnio jakieś kiepskie dni mam.. :dry:
Ledwo wstane i brzuch się spina..Ide robić tylko cos do picia i to samo...wiec leże...
Wczoraj jedynie spacer sobie zrobiłam.. Normalnie ta trasa zajełaby mi z 15 min a tak szlam z 40 min.. Gorzej niż żółw :)

Młody ma też dziwne dni potrafi caly dzień mnie z 3 raz szturnac.. Potem długo długo nic a wieczorem dyskoteka... Ale cały dzien taki na pol aktywny jest...
Zadzwonie dzis do gina i spytam czy mam magnez zwiększyć czy jak ? Bo ja nic zrobić nie mogę !!
A jutro i w niedziele jesteśmy w gda z mężem na zakupach i juz się zastanawiam jak ja tego dokonam..
Oo pomarudzilam sobie trochę :)

Co do pampkow ja mam 2 paczki 2 pampersow zielonych i kupie tylko 1 paczkę new born ale to bliżej terminu bo ten mój dziec się większy zapowiada

Do kąpieli bede używać Emolium. Tak jak Monique mówi zdania podzielone czy używać od razu emolientow. Ale mnie przekonała opinia koleżanek ze juz niczym po kąpieli nie smaruje, im mniej tym lepiej podobno. No ale jak bedzie mały miał mocno sucha skore to do kupie cos,.
Bądź mu emolium nie przypasuje to się zmieni..czas pokaże

My juz pokoik tez kończymy..
Łóżeczko dostalismy od znajomych tylko jest do przemalowania bo dawny właściciel ostrzyl ząbki sobie na nim :) no i materac do łóżeczka nowy kupie. Chociaż mój mąż nie rozumie dlaczego musi być nowy !
To kazalam mu spać na używanym i osikanym.
Cala reszta wyprawki i wózek jutro do kupienia.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu #963661 przez monia89
Agula piękny pokój!

9 lata 10 miesiąc temu #963674 przez Paula 28
Agula śliczny pokoik taki stonowany, przytulny bardzo mi się podoba :)
Chyba każda już marudzi i narzeka na końcówkę ciąży :) ja jak pochodzę dłuższą chwilę to między nogami czuję niesamowity ból, brzuch twardy i muszę się położyć, bo wytrzymać nie mogę. Poleżę z 15 min i mogę dalej kursować i tak całe dnie :)

9 lata 10 miesiąc temu #963675 przez Karolincia
Agula - Pokój cudo !!! :) Az mi szczęka opadła jak zobaczyłam zdjęcia :) :) :blush:
Własnie zdania są podzielone co do emolientów :) Ja będe używać Oilatum :)

Monia - Oj tak !! Całe szczęście, że przeszło, ale dziś i w weekend dieta lekkostrawna :) Nie chce ryzykowac :)

Paula - Brzuś śliczny !!! Nie wiem gdzie te 14 kg na plusie :):) Ja tam bym powiedziała, że tylko brzusze Ci dokleili :) :) A zakupki słodkie :) Może Małej przejdzie :)

9 lata 10 miesiąc temu #963681 przez Agula89
Mam jeszcze dylemat :p bo łóżeczko ma stać miedzy szafa a komoda bo na ścianie bezowej kanapa jeszcze bedzie stać dla mnie.. No i kurde malo miejsca się tam miedzy tymi szafami a łóżeczkiem robi ... :dry: na komodzie miał być przewijak ale nie bedzie juz miejsca na "akcesoria" do małego...nie jest to funkcjonalne a wiadomo na poczatku to trzeba mieć wszystko pod ręką... Chciałam kupić w IKEA taki zwykły prosty przewijak ale nie mam juz miejsca w pokoju a miał być taki duży... Chyba ze na środku pokoju postawie ! :p
Ehhh dylematy ciężarnej :)

Nabralam psychicznie siły aby chociaż odkurzyc w domu... Ide póki mam chceci :laugh:

9 lata 10 miesiąc temu #963684 przez syza24
Agula piękny pokoik a jaki piękny widok za oknem ;) może kup przewijak na łóżeczko wtedy zostanie ci miejsce na komodzie na akcesoria albo na odwrót na komodzie przewijak a na łóżeczko takie koszyki na akcesoria widziałam właśnie w Ikei :)
Ja dziś już zaczynam odczuwam brak leków czuje się jakby mnie czołg przejechał i co jakis czas brzuch mi się napina. Więc już wiem że na pewno kończy się czas że robiłam wszystko w domu teraz wszystko spada na męża B)
Dziś na obiad robie racuchy z jabłkiem bo tak strasznie mi się ich zachciało że szok.

9 lata 10 miesiąc temu #963701 przez Anabelle
Nie wiem co wam napisać bo leżę przy antku - przytyka mu sie nosek.

Emolienty zdecydowanie i u nas. Mam zapasy oilatum i lepszego mediderm.

Miałam dziś badania z krwi przez to Dzień taki długi. Jedziemy popołudniu oglądać i zamawiać meble

9 lata 10 miesiąc temu #963702 przez Karolincia
Agula - Marudz Kobitko ile chcesz :) :) Końcówka ciąży do lekkich nie należy :) :) Powodzenia w odkurzaniu :)

Syza - Odpoczywać musisz więcej i leżec :) Ooo..racuchy z jabłkiem :) Ja dziś mam ryż z jabłkiem zapiekany :D :)

9 lata 10 miesiąc temu #963727 przez *Beata*
Ja już po sprzątaniu, teraz sobie odpoczywam:) O dziwo dzisiaj jakoś mam więcej energii:) Ale pewnie jak już teraz odpoczywam to zaraz mnie opuści... Chciałam przygotować obiad, ale mąż nie chce mnie do kuchni wpuścić, więc czekam aż poda:) Też bym chętnie zjadla racuchy z jabłkami, ale nie będzie dzisiaj na słodko - ja mam zapiekankę makaronową z brokułami i pieczarkami...

Agula - pokój śliczny:)

Ja do kąpieli będę używać Oilatum, kupiłam jeszcze parę kosmetyków z nivea, ale siostra poleciła mi Oilatum i mówi, że już niczym więcej nie trzeba smarować.

9 lata 10 miesiąc temu #963739 przez Karolincia
Beata - No prosze :) I słusznie masz teraz odpoczywać, dość się napracowałas sprzątaniem :) Tez będe używać Oilatum do kąpieli emulsji, kremu do twarzy, szamponu do włosów :) Kuzyna Żona mi poleciła :) Stosowała je przy moim chrześniaku i była bardzo z nich zadowolona :)
Kupiłam na wszelki wypadek mleczko do ciała hipp - jakby np kolanka, albo łokcie miała Niunia moja suche to bede smarowac :)
Pyszna taka makaronowa zapiekanka, ja niestety paćka z ryżu zapiekana z jabłkiem ze względu na wczorajsze sensacje żołądkowe :(

9 lata 10 miesiąc temu #963741 przez Alesandra
cześć mamusie

ostatnio rozmawiałyście o pampersach więc new borny mam z pampersa. kupiłam jedno opakowanie być może starczy jeżeli nie to wtedy dokupimy z mężem . Wczoraj na promocji w Kauflandzie dorwałam pampersy rozmiar 2 108 sztuk za 50parę złotych i na razie więcej nie biorę jak na razie. Biorę pod uwagę możliwość, że każdy gość odwiedzający może taką paczkę przynieść więc później nie dam rady wszystkiego zużyć ale w razie gdybyśmy nawet pampków nie dostali to dokupię na bieżąco :)
Co do kąpieli maluszka ja posiadam już emolium. kupiłam w aptece 2 butelki 400ml za 28 zł (za sztukę oczywiście). Wydaje mi się, że to w miarę niska cena. Tym bardziej, że w innych aptekach widziałam, że kosztuje koło 40 zł za sztukę. Miła pani aptekarka powiedziała, że u nich te 28 złotych to będzie cena regularna więc bardzo mnie to cieszy i będę ich stałą klientką :) Od szwagierki dostałam Olium więc mam mały zapas na sam początek.

My już praktycznie przeprowadzeni od poniedziałku już powinniśmy być na nowej stancji więc zabiorę się za pranie i prasowanie oraz meblowanie pokoiku dla Alusi. Wymyśliłam, że motywem przewodnim będą sowy. mam już zasłony w sowy, naklejki na ścianę a i na dniach zamawiam poszewki na pościel również w sowy. Ścian nie przemaluję ale pokój będzie utrzymany w kolorach czerwieni i fioletu więc mam nadzieję, że będzie przytulnie.

Te ostatnie tygodnie są dla mnie coraz cięższe. Nic już nie daję rady robić: sprzątać, schylać się i ból kręgosłupa jest już czasami nie do zniesienia. Moim głównym zajęciem jest teraz odpoczywanie i tuczenie córeczki. Już coraz mniej czasu do porodu a ja dla siebie jeszcze muszę szlafrok kupić kapcie i klapki do szpitala. na całe szczęście nie muszę już latać po sklepach bo nie byłabym w stanie,,,

Karolincia dasz radę przetrzymać dietę. Ja osobiście bardzo lubię mus jabłkowy. Ja odgrzewam dziś wczorajszy obiad. kurczaka w sosie śmietanowo ziołowym.
Ktoś pytał o prezenty walentynkowe dla partnerów. My z mężem myślimy aby zrobić sobie sesję z brzuszkiem będziemy mieć pamiątkę:)

9 lata 10 miesiąc temu #963763 przez *Beata*
Karolincia - ryż z musem jabłkowym też dobry:) Tyle, że zazwyczaj bardziej wszystko wtedy smakuje kiedy nie ma przymusu jedzenia tego...:) Ale lepiej chwilę się przemęczyć i już będzie tylko lepiej:)

Aleksandra - co do pampersów to się w 100% zgadzam, teraz nie ma żadnego problemu z kupieniem tego na bieżąco, nie trzeba robić ogromnych zapasów, ja też mam 1 paczkę jedynek i ze 3 paczki dwójek i więcej póki co nie będę kupować...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia