BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #963126 przez Karolincia
Karola - W sumie racja... :whistle:

Agula - Yhym, no tak zgadzam się z Tobą :) W jednym szpitalu biorą pod uwage plan porodu, a w drugim nie.... Ja tam napiszę, ale nie wiem czy go w szpitalu przekażę, ewentualnie wymienie niektóre punkty - czego wymagam i co bym chciała, czego oczekuję :) Jeśli położna będzie mi zadawała pytania :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #963130 przez monia89
Kochane powiem tak u mnie nie ma planu ale dawali takie formularze z opcjami co byśmy chciały np w jakiej pozycji rodzić czy zgadzamy sie na obecność studentów ile badań ginek. Czy ograniczyć ilość osób na sali czy majà wypraszać osobe towarzyszacą podczas badań czy zabiegów porodowych. I ja zaznaczyłam ilość badań gin 3 a było więcej no i żeby te osoby były ograniczone do min a suma sumarum było ich dużo.... więc nie wiem na ile to jest brane pod uwage.

10 lata 2 miesiąc temu #963138 przez Karolincia
Monia - Widać co szpital to inaczej :) ;)

10 lata 2 miesiąc temu #963144 przez *Beata*
Jak byłam przeziębiona to ginekolog przepisał mi CalciumC, Prenalen syrop (ma same naturalne składniki), na katar też jest spray Prenalen dla kobiet w i na gardło Tantum Verde, ale ja na gardło kupiłam sobie cukierki szałwiowe (bo one najbardziej mi pomagają).

10 lata 2 miesiąc temu #963151 przez Karolincia
Beata - Stosowałam w I trymestrze ten syrop prenalen i tabletki na gardło prenalen :) Bardzo skuteczne i tak jak mowisz same naturalne składniki :)

Właśnie był kurier :) Zamawiałam pampersy, chusteczki nawilżające i podkłady na przewijak dla Lilci :)

Mam 8 paczek każda paczka - 42 sztuki . Starczy jak na początek ? Czy lepiej dokupić? :) :whistle: :whistle: Tak właśnie się zastanawiam i nie wiem :blush:

10 lata 2 miesiąc temu #963152 przez *Beata*
No na początek chyba wystarczy:) Poza tym teraz nie ma żadnego problemu z dokupieniem w każdej chwili:)

10 lata 2 miesiąc temu #963174 przez kristi*
karola1322 Julianek - mały JJ :), śliczne imię, mój kolega tak by chciał nazwać swojego syna, ale jeszcze nie wiedzą kto w brzuszku siedzi.

Co do planu porodu - to chyba jeszcze się dobrze nie przyjął - czytałam kilka wersji, i każdy się czymś różni, ja to bym wybrała trochę z jednego, trochę z drugiego, coś tam usunęła..... Pewnych rzeczy wolałabym ominąć, w innych jest mi obojętnie, tylko właśnie nie wiadomo jak to w praktyce wygląda, bo jak położna mówiła to starają się w miarę możliwości dostosować do takiego planu - o ile jest.

10 lata 2 miesiąc temu #963188 przez Karlinka
Syza-spoznione życzenia urodzinowe :-) żeby ta końcówka ciąży zleciala jak najlepiej,poród był jak najlżejszy a Malenstwo zdrowe;-)
Karola- śliczny siostrzeniec ;-)
Malina odpoczywaj jak najwięcej!!!
Kristi ja właśnie dzisisj z Położna pisalam plan porodu-tzn zaznaczalam punkty. I choćby mieli się du tego niezbyt stosować to jednak ja sobie wszystko przemyślalam i jakoś tak chyba lepiej będzie mi się szlo do porodu ze sprecyzowanym tym czego chce a czego nie ;-)

Pochłania mnie pranie u prasowanie-istna masakra.... i stwierdzam ze te tanie tetry to sa nic nie warte i lepiej wydac dwa,trzy razy wiecej a mieć kilka ale porządnych.

10 lata 2 miesiąc temu #963217 przez kristi*
Już mam wyniki :laugh: , trochę lepsze niż w zeszłym miesiącu, ale mam liczne bakterie w moczu :(
We wtorek wizyta,

10 lata 2 miesiąc temu #963234 przez karola1322
Ja dopiero za tydzien bede robic badania ciekawe jak mi wyjda

10 lata 2 miesiąc temu #963266 przez monia89
Hej ja po usg Olek waży 1900 co do płci pewna już na 100 :-) Tak więc kolejnego faceta będę miała do Kochania :-) z usg ciąża o 6 dni starsza. Wsio ok. Tylko szyjka już 2.2 ...

10 lata 2 miesiąc temu #963284 przez kristi*
monia89 tylu facetów w domu hehehe,
U mnie mężuś, synek, teść .....i kocur :laugh:

Na wizytę z NFZ nie będę robić badań u nich - nie chce mi się tam jeździć i czekać w kolejce 2-3 godziny to już nie dla mnie

10 lata 2 miesiąc temu #963285 przez monia89
Pyza :-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #963292 przez Anabelle
Moni już pisałam na kwietniówkach ;*

ale 2 razy czytałam ile paczek masz Karola tych pampersów bo ja mam 1 :P

u mnie plan porodu wypelnia sie przy przyjęciu do szpitala

10 lata 2 miesiąc temu #963365 przez Karolincia
Witajcie :)

Wróciłam wczoraj z rodzicami, bo przyjechali do Nas , do domu rodziców. Dziś rano musiałam iść na badania (morfologia) i w weekend mam 4 egzaminy :/ A w poniedzialek wizyta u ginekolog oby wszystko było w porządku :( , więc musiałam przyjechac :( tak Nam się z Mężusiem nie chciało rozstawac, ale to już ostatnia rozłąka :) :)
Byłam dziś w lidlu kupiłam mojej Myszce troche rzeczy w większych rozmiarach 74/80 i 86/90 :) Śliczne te ciuszki !!! :) Później zrobię zdjęcia i wrzucę :)

Anabelle - Ja kupiłam 8 paczek, w jednej paczce 42 sztuki, pieluchy newborn :)

Monia - Jaki Pyzuś Słodziutki :) :) Oluś już ładnie na wadze przybrał :) :) Kurcze znów się szyjka skróciła?? :( Co lekarz mówi na to ?? :(

Karola - Oby badania Ci wszystkie wyszły dobrze :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia