BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 10 miesiąc temu #962868 przez malina219
Mamuśki właśnie wróciłam. A więc od wczoraj mocno napinał mi się brzuch przy JAKIEJKOLWIEK AKTYWNOŚCI nawet przy przejściu do toalety.... I tak samo dziś od rana. Lekarz kazał mi dziś leżeć zażyć dwa magneb6 i dwie nospy jeśli dalej będzie się napinał jutro mam jechać do szpitala.... Mam nadzieje, że przejdzie, bo musiałabym jechać do innego szpitala nie do tego w którym mój gin jest ordynatorem :( Bo nie ma patologii noworodka i dopiero od 33 tygodnia ciąży (a mi się zacznie w niedziele) u niego moge rodzic. Wiec trzymajcie kciuki zeby chociaz do niedzieli mi to napinanie popuscilo :( . Termin cesarki ustalony mam juz na 13 marca, a mialam miec 25. Ale lekarz mowi ze on nie wierzy w to, ze do 13 "wytrzymam". Całe szczęście Kalinka z maluszka, który ważył ciągle za mało WAŻY 2 KG!!!!! :D Więc jakiś plus jest! Ale uprzedził mnie, że może usg troszkę "oszukiwać" i waga może się trochę różnić.

Syza sto lat!!!! Ale bym zjadła gofry!!! :DD

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #962906 przez kristi*
malina219 trzymamy kciuki, a ty leż i odpoczywaj

W sumie to już nic nie wiem, mi też się nieraz tak dziwnie brzuch napina, ale zawsze myślałam że to mały jakoś się obraca i dlatego jest taki napięty (?????)

Która z was jest księgową????????? Potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań

9 lata 10 miesiąc temu #962907 przez Alesandra
13 marca to super Malina !!! oby tylko brzuch troche odpuścił i się nie napinał. ja bardzo bym chciała by moja ważyła chociaż 2kg na następnej wizycie

9 lata 10 miesiąc temu #962912 przez malina219
Aleksandra ja na początku tak miałam, że jak na wizytę jechałam to myślałam tylko o tym, żeby mała troszkę przytyła, a dziś przychodzę a tu 2166!!! Bardzo mnie to cieszy. 13 marca to 13 PIĄTEK :laugh:
Kristi to jest inne uczucie niż jak maluch się wypina przynajmniej ja to inaczej odczuwam. Lekarz powiedział, że jeśli tylko się napina i nie ma bólu to nie jest groźne, a u mnie strasznie to ciąży i nie mogę się nawet zgiąć, bo boli. Z tego co pamiętam to chyba Ada księgowa, ale nie odzywa się już.

9 lata 10 miesiąc temu #962917 przez kristi*
malina219 dzięki za wyjaśnienie, w takim razie jest ok :laugh:

13 marca - piątek - :woohoo: moje imieniny :woohoo:

Spróbuję się odezwać do Ady

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #962918 przez MlecznaMama
Malina dla dziewczynki jest szczęśliwie urodzić się 13 dnia miesiąca! świetnie!
a Dżasta jest kadrową . Dżasta jeśli mogę a znajdziesz czas też mam do Ciebie pytanko. odezwij się
Syza sto latek i szczęśliwego rozwiązania!

9 lata 10 miesiąc temu #962923 przez karola1322
heh ja jestesm urodzona 13 :P ciekawe kiedy mi wysla pity

9 lata 10 miesiąc temu #962950 przez monia89
Syza Sto Lat!
Malinka trzymam kciuki zebyś do tej ndz a najlepiej do 13 wytrzymała!

9 lata 10 miesiąc temu #962955 przez syza24
dziękuje dziewczyny za życzenia :) ;D
Mój dzień udany fryzura zrobiona, brwi i paznokcie też jutro mogę iść na porodówkę hihihih :laugh:
ale powiem wam że już nawet u fryzjera ciężko mi było usiedzieć :unsure: strasznie zaczynam się już czuć i mam strasznie dość tych wszystkich pytań jak się czuje?? :sick: dzisiaj już tego nie mogłam znieść i odpowiadałam LEPIEJ NIE PYTAĆ :evil:
Malina trzymam kciuki żeby było dobrze ;)

9 lata 10 miesiąc temu #962961 przez *Beata*
Syza wszystkiego najlepszego :)

9 lata 10 miesiąc temu #962964 przez *Beata*
Czy macie jakiś domowy sposób na zgage? Wiem, że siemię lniane pomaga, ale skończył mi się i jakoś zapominam kupić...

9 lata 10 miesiąc temu #962976 przez Agula89
malina to leż kobito ! ;) co do niedzieli dadz rade ! Nawet palcami nie kiwaj :) rozumiem cie ze zawsze lepiej rodzic/ leżeć w szpitalu tam gdzie nasz lekarz bądź kogoś znamy.

beata zgaga... To zmora mojej ciąży.. Podobno migdały, mleko działają. Położna ostatnio mówiła ze łyżkę majeraneku można zjeść ale ja sobie tego nie wyobrazam :blink:

Ja to mam chyba bardziej refluks.. I jak mnie mocno bierze to tabl gaviscon biorę... Ale ostatnio słabo działają, spalam przed wczoraj prawie na siedząco tak mnie brało.. łee

syza świetnie ze dzien się udał :) mnie się tez pytali jak się czuje u fryzjera i pytalam czy chcą znać prawdę czy usłyszeć ze "świetnie" ;) odp nie uzyskiwalam tylko uśmiech juz :laugh:

Ja się jeszcze zapisalam na 17.03 na farbowanie :silly: :laugh: :laugh:
Nie chodze tak często nigdy zawsze co 2 miesiące ale moze zdaze do porodu taka naiwna jestem ;) bo potem to nie wiem kiedy bede mogła wyjść na 3 godziny :whistle:

9 lata 10 miesiąc temu #962989 przez kristi*
Beata na zgagę też rumianek dobry.

Lecę zaraz na badania, akurat dzisiaj strasznie głodna jestem, już nie mogę się doczekać śniadania

9 lata 10 miesiąc temu #962996 przez Alesandra
Hej mamusie,
jak tam wasze nocki bo moja dzisiaj nad zwyczaj spokojna. nie mogę w to uwierzyć ale wyspałam się pierwszy raz od bardzo dawna.
dziś przyjeżdża do mnie kumpela i jedziemy na miasto poszukać jakichś pierdołek do pokoju dla malutkiej aby wyglądał bardziej ciepło i dziewczęco.
Wcześniej mieszkali tam chłopcy więc na ścianie są samochody dlatego muszę wystrój ściany zmienić pierwszorzędnie:P:P

9 lata 10 miesiąc temu #962997 przez karola1322
Mi nocka jakoś minęła średniawo do wc to norma ze idę ale jakoś nogi mnie bolały .. potem ten zapach nowego mebla ale jakoś sie dało usnoć

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia