BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 10 miesiąc temu #962576 przez *Beata*
anioleczek208 - super, że po wizycie wszystko ok, tylko to ciśnienie masz trochę za wysokie...no ale najważniejsze, żeby kontrolować. Musisz dodatkowo płacić za USG na wizycie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #962581 przez Agula89
OOo mam cos dla Was :)
Slyszalyscie/czytalyscie na temat jak widza dzieci na poczatku. Koleżanką jakiś czas temu podeslala mi linki gdzie można pobrać obrazki wydrukować sobie i w pokoju/wózku powiesić/ulokowac obrazki.

Ja sobie juz dawno po drukowałam jak jeszcze pracowałam w drukarni. Może którąś z Was skorzysta :)
www.oczamimaluszka.pl

wnetrzadladzieci.blogspot.com/2013/10/ja...widzi-noworodek.html

www.brillkids.com/free-download/infant-stimulation-cards.php

kiddie.blox.pl/2010/08/DIY-Obrazki-stymu...aka-do-pobrania.html

9 lata 10 miesiąc temu #962584 przez anioleczek208
popycham strone:)

9 lata 10 miesiąc temu #962586 przez anioleczek208
Beatka ja co wizyte place 150 zl badanie i usg z nagranym filmikiem na plycie w 2d i 4 d mam w to wliczone nie place wiecej :) ale jak np nie robie usg to place 100 zl w sumie moglam zrobic bo nie chodzi o 50 zl ale nie wiem czemu nie zrobilam hehe pewnie jak uslyszalam ze nie ma potrzebyu to z marszu odpowiedzialam ze ok :)
no wysokie wysokie zaznaczyl na czerwono w karcie ciazy mierzeylam juz 2 razy w domu i mialam 133/80 a drugi raz 149/80 skacze mi ;/ zobaczymy jak bedzie dalej...

9 lata 10 miesiąc temu #962587 przez *Beata*
Agula89 - ciekawe te obrazki:) Dzięki:)

9 lata 10 miesiąc temu #962591 przez *Beata*
Zakręciłaś się - następnym razem sobie zrobisz :) Faktycznie skacze, ale tak czasami bywa...

9 lata 10 miesiąc temu #962594 przez anioleczek208
NO na nastepnej tu juz napewno bo sam lekarz mowil ze 36 tyg juz bedzie musial zrobic;)

9 lata 10 miesiąc temu #962607 przez Karlinka
Jestem jestem dziewczyny :-)
Karola -gratulacje zostania ciocia. Jak sie siostra i malenstwo czuja?
Karolincia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :-) piękne wyglądaliscie;-)
Mleczna oj Biedna jestes z ta noga ale mam nadzieje ze juz lepiej. .?

U nas jest ok chociaz dzisiaj trochę gorszy mam dzień ale jutro na bank będzie lepiej. Młody jest Łobuz i dokazuje w brzuchu :-) walcze od wczoraj z praniem. Torba spakowana ale co chwile coś dokladam. Kurcze tylko 5 tyg zostało....
Ale zadowolona jestem bo przyznali w naszej gminie becikowe dla wszystkich dzieci urodzonych w 2015r :-D także dodatkiwe 1200 zl będzie :-)

Piękne macie brzuszki:-D ja też wrzucę swój

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu #962610 przez karola1322
Karlinka dzienki. Jeszcze sa w szpitalu bo maly ma zółtaczke jak wyjdzie o siosta mi wysle zdjecie to wstawie

9 lata 10 miesiąc temu #962611 przez Alesandra
a ja zjadłam jogurt i młoda znów się rozszalała... wywieźliśmy część rzeczy do nowego mieszkania, niedługo powinny być dodatkowe ręce do pomocy więc mam nadzieję że do końca tygodnia już się wyprowadzimy

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #962676 przez Agula89
A ja się z rana zamelduje bo juz spać nie moge, mąż obudził jak się zbierał do pracy :angry:

karlinka
Dobrze cie widzieć (czytać:) )
Brzuszek ładny uśmiechnięty :cheer:
Łee kochana to masz szczęście ze u Was w gminach tak becikowe przyznają.
Ja się pewnie z mężem na te Państwowe nie załapie...bo przecież człowiek miliony zarabia ! :angry:
Ja na umowie najniższa krajowa, mąż ma więcej i po sumowaniu to pewnie bogaczami będziemy dla Państwa. .chore... a ciekawe z czego ludzie kredyty maja spłacać... Aj tam juz się zdenerwowałam..

Dzis dzien relaksu :cheer: ide się farbnac do fryzjera :silly: chciałabym jeszcze w marcu przed porodem zdążyć :whistle: ale nie wiem czy trafie haha ale zapisze się w razie czego :D

Dobrego dzionka Wam życzę, za melduje się wieczorem, obym tylko 10 stron do nad robienia nie miała :laugh:

9 lata 10 miesiąc temu #962690 przez Alesandra
Witajcie mamusie
U nas kolejna noc w kratkę, Chwilę pospałam ale więcej się kręciłam bo to wyjść do toalety trzeba było wyjść a to mała się wierciła i nie mogłam zasnąć. mąż rano do pracy wyszedł to zasnęłam na chwilę. myślałam, że już troszkę pospałam a jak wstałam i spojrzałam na zegarek to była 7.40. Widocznie takie są uroki końca ciąży, że wszystko boli, mdli, zgagi i nieprzespane noce. Pociesza mnie jedynie fakt, że już prawie 8 miesięcy za nami i metę widać. Już zaczynam sobie powoli wyobrażać jak będą wyglądały nasze pierwsze chwile z maleństwem, jak wyjdziemy ze szpitala a potem pójdziemy na pierwszy spacer i uśmiecham się sama do siebie.

Dziś od rana mam zachciankę na francuski rożek z kremem ale jeszcze do piekarni nie pójdę bo je przywiozą dopiero koło 10.00 więc jeszcze troszkę poczekam.

Agula super, że masz ochotę i czas aby zrobić coś dla siebie. ja na zmianę koloru włosów pozwolę sobie dopiero po narodzinach małej bo teraz nie wysiedzę na fotelu dłużej ni 15minut bo zaraz mi się robi duszno i oddechu złapać nie mogę.

9 lata 10 miesiąc temu #962692 przez karola1322
Hej ja prucz wstawania do wc to od 5 nie spie czekam na kuriera łóżeczko ma mi przywiesc

9 lata 10 miesiąc temu #962696 przez *Beata*
Widzę, że nie tylko moje noce tak wyglądają...widocznie tak to już musi być...Co dwie godziny siku, a później leżenie bo nie można zasnąć...ale jeszcze trochę i się zmieni...będzie inny powód niespania:):)

9 lata 10 miesiąc temu #962697 przez *Beata*
Co do "becikowego" to dochód netto na osobę w rodzinie nie może przekroczyć 1922 zł.

Tak wcześnie kurier jeździ?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia