BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #962498 przez Alesandra
Ale powiem wam szczerze Kochane że i tak najważniejsze jest zdrowie naszych maleństwa nie nasze obwody czy kilogramy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #962501 przez *Beata*
Wizytę miałam w 33 tyg. 4 dni, wtedy miała 1915 g, ale 3 tygodnie wcześniej miała 1300. Lekarz też mi mówił, że najważniejsze jest, że przybiera, wiec podobnie jak Twoja lekarka.

10 lata 2 miesiąc temu #962503 przez Karolincia
Aneczka - Witaj Kochana dawno Cię nie było ;) Brzuszek sliczny ;) Na pewno przekroczysz magiczną liczbę 100 :D
Dziękuję :*

Alesandra - A Ty się mierzysz na goły brzuch ?? Bo ja się mierzyłam dziś na koszulkę , sweter ;)

Dokładnie nasze maluchy są najważniejsze :) Mój brzuszek jest duży , Teściowa mi mówiła, że mojego Meżusia kuzyna żona która termin ma na marzec to ma mniejszy, ale jej poszło w biodra, bo zrobiły się jej dość szerokie, a mi wiadomo zaokrągliły się jak każdej cieżarnej, ale wszystko idzie w brzuch ;) Uda też się trochę zwiększyły ale po porodzie wrócą do swoich rozmiarów, zacznę spacerować z Lilunią to nabiorą tej jędrności :D :)

10 lata 2 miesiąc temu #962504 przez *Beata*
Karolincia tą jedną koszulę kupiłam z firmy ESOTIQ i z niej jestem najbardziej zadowolona, jak wpiszesz sobie goglach to powinno Ci coś wyskoczyć.

10 lata 2 miesiąc temu #962505 przez Karolincia
Beata - no to zapas koszul masz ;) Dobrze dziękuję Kochana :*

10 lata 2 miesiąc temu #962506 przez *Beata*
No mam:) 3 swoje, a 3 z odzysku:) Niewiem czy będą wszystkie potrzebne... 3 zapakuję do szpitala, myślę, że wystarczy, poza tym zawsze może mi mąż podrzucić jakby co...:) Chciałam się dzisiaj już spakować, ale w moją walizkę się nie mieszczę a druga jest dużo większa... Muszę sobie załatwić chyba jakąś większą torbę...

10 lata 2 miesiąc temu #962540 przez Alesandra
jaki dzisiaj senny dzień ... nic się nie dzieje

10 lata 2 miesiąc temu #962544 przez *Beata*
Ten senny dzień zauważyłam dzisiaj nawet u mojej córeczki :) Jak zazwyczaj jest bardzo aktywna, tak dzisiaj coś mniej...poruszy się chwilkę i znowu cisza...

10 lata 2 miesiąc temu #962547 przez Alesandra
moja z rana była bardziej aktywna teraz śpi a ja zaraz lecę obiad szykować dopóki jeszcze daję radę stać przy kuchni to gotuję chociaż już na raty ;/

10 lata 2 miesiąc temu #962549 przez karola1322
jak jem śniadanie z pomidorami i cebulą to zaczyna kopać później była cisza az do 14 musiała spać sobie .. Jutro łóżeczko kurier przywiezie 2 tygodnie czekam na to a u nich realizacja twa 7 dni maszyna sie popsuła co szczebelki im wysyła do dla małej już będę mieć wszystko co potrzeba

10 lata 2 miesiąc temu #962553 przez Agula89
Hejo, wczoraj zajrzalam wieczorem i was nadrobilam. Wchodze dzis a tu 5 stron :ohmy: :P

Po pierwsze Karolincia miłości, szczęścia i cierpliwości :laugh: do końca waszych wspólnych chwil ! :) pięknie wygladalas :cheer:

Tyle pisalyscie ze nie pamiętam już dokładnie :p

Dostałam pizamy z italian fashion ale jakoś mega dupy nie urywaja... :dry:
No ale juz w duszy z tym zostawiam je sobie :)
Ale fajniejsze jakościowo maja w esotique, na święta od siostry dostałam i porownanie mam.

Torby spakowanej nie mam :) dopiero zamowienie z Gemini bede mieć w sobotę bo odbiore w gdansku. No i jedziemy po cala resztę wyprawki i wózek :woohoo:

Wizytę dopiero 16.02 mam wiec jeszcze trochę czasu.

A ktoś pytał o liczenie ruchów. Mój synuś aktywny jest bardzo ale za pomocą aplikacji po śniadaniu i kolacji liczne. Lekarz mówił ze juz mogę liczyć zrobić sobie taka tabelek i bedzie później porownanie czy intensywność spada czy wzrasta, albo jest taka sama :)

No i mebelki skręcone w pokoju i podłogą położona :) juz dzis umylam, ale mebelki się jeszcze muszą powierzyć. Wiec pranie do przyszłego tyg czeka.

I burzuszki wszystkie macie boskie ! :silly:
Może i ja sobie cos dzis pstrykne :cheer:

Po obiedzie już jestem wiec teraz pol godzinki dla słoninki :)

10 lata 2 miesiąc temu #962561 przez monia89
Brxuszki śliczne dziewczynki :-)
Co do urlopu po porodzie musicie dać pracodawcy bądź księgowej zwolnienie szpitalne od kiedy do kiedy byłyście akt urodzenia i wtedy mówicie jak chcecie mieć rozłożone płatności.
Mi dziś też przyszła koszula i piwiem ze fajna jest jak za takie pieniądze.

10 lata 2 miesiąc temu #962569 przez karola1322
Juz prezet mam na waletynki i wybralam dla siebie

10 lata 2 miesiąc temu #962573 przez *Beata*
Agula89 - ja dostałam od lekarza notesik do liczenia ruchów... codziennie mam zapisywać ilość ruchów wykonanych przez godzinę rano, popołudniu i wieczorem.

10 lata 2 miesiąc temu #962574 przez anioleczek208
czesc mamuski :) co do obwodu w brzuszku to ja ma 115 cm :)
No wiec po wizycie wszystko ok :) szyjka dluga zamknieta lekarz molwil ze mam zdecydowac poniewaz jestem w takim tyg 33+4 a GBS pobiera sie po 34 tygodniu bo jest wazny 6 tygodni wiec jesli bym nie zrobila a czasem urodzila w 36 to nie bedzie wiadomo jaki wynik bo wizte nastepna mam 23 czyli bede w 36+4 a ze ja leczylam sie bo mialam te cholerne bakterie wolalam dmuchac na zimne i zrobilam to:) pobieral z pochwy i z odbytu..ale nie zdziwilo mnie to bo czytalam o tym nic strasznego hehe:) wiec teraz czekamy na wynik:) maly strasznie ruchliwy ale nie robil usg bo stwierdzil ze w tym tyg nie potrzeba i jak nie chce nie musze miec wiec nie zrobilam ale w sumie zaluje wiadomo 50 zl mniej zaplacilam ale nie wiem w sumie czemu nie zrobilam bo nie wiem ile wazy moj Antos;) przytylam przez 3 tyg az 0,8 kg hashah malutko jak nie wiem.. w sumie 12,6 kg na plusie :) no ale mialam wysokie cisnienie 151/90 i kazal mi mierzyc 6 razy dziennie i za 3 dni mam mu zadzwonic jak bedzie wysokie to mam zaczac brac tabletki ktore mi zapisal :/ ciekawe mierzylam spadlo troche ale nadal 144/85 wysokieto drugie...
my tez w tym tygodniu zrobimy zakupe tego co brakuje i bedziemy czekac na synusia;)
Sliczne brzuszki macie Kochane jak bede miala wene zrobie i wstawie moj:)
Lalka nie trzeba do szpitala rzeczy do malenstwa??bo mam zamiar rodzic w Twoim miescie :) i tak sie wlasnie zastanawialm:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia