- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
Torba juz spakowana dla męża naszykowane jak by musiał dowieść za chało mi sie przemebelki ciekawe co mój na to powie jak on che malować pokój i dziś jakaś bez humoru
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja czekam wciąż na wiadomości od koleżanki. napisała wczoraj przed północą, że mają jej jakoś nad ranem robić cesarkę ale do tej pory nie dała jeszcze znać więc cały czas siedzę jak na szpilkach czy wszystko poszło dobrze
No i dzwoniła do mnie dzisiaj koleżanka która mieszka w tej samej miejscowości co ja urodziła niecałe 2 tyg. temu i mówi że czuje się super i żebym wpadła do niej to powie mi co i jak bo będę rodzić w tym samym szpitalu co ona a mówi że ogólnie forma jej wraca a dziecko je i śpi więc jest rewelacyjnie. No to ja już jej zazdroszczę i też bym tak chciała
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Ja już po prasowaniu, idę do sklepu, a potem za obiad muszę się wziąść
- karola1322
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 2
Także głowa do góry, umów się jak najszybciej z endokrynologiem i zobaczysz co powie, jeżeli uzna, że jest to konieczne to na pewno coś Ci odpowiedniego przepisze i będzie ok... Jakie badania robiłaś?
- malina219
- Wylogowany
- rozmowna
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- syza24
- Wylogowany
- rozmowna
Mój mąż właśnie zadzwonił do mnie z pracy,\ dzwonił do niego jego chrzestny i powiedział że na wiosnę kupuje nowe auto i będzie chciał sprzedać swoje i czy my go nie chcemy kupić bo wspominaliśmy że przydałoby się nowsze, większe auto. No i mój mąż już podniecony oczywiście wstępnie się zgodził oczywiście niby zapytał co ja o tym myślę ale to pytanie retoryczne było niby fajne i duże auto a przy tym w bardzo dobrym stanie ale będę musiała się rozstać z moją Meganką, która była tylko moja kupiona za moje pierwsze zaoszczędzone pieniądze a ten już będzie NASZ a taak zawsze mogłam się podrażnić z mężem że jak będzie pyskować to rowerem będzie jeździł
No i oczywiście całe nasze oszczędności pójdą na te auto zamiast na wakacje
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Ja się nie odzwyałąm bo od soboty choruje ;/ Jakieś wstrętne przeziębienie. Masakra...
W poniedziałek miałam usg i już 1,5cm rozwarcia. Młody ma 2650 g Kawał chłopa No i pewnie urodzę trochę wczesniej bo brzuch się spina mimo że cały czas ostatnio leże.
A zaczęły się porody marcowe zaczęły- szwagierka miała termin na 5marca i wczoraj urodziła córeczkę
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Mały widać rośnie
Mi gin na wczorajszej wizycie powiedziała, jak słuchała serduszka, że mi brzuch twardnieje przy zmianie pozycji - i wciąż mam wrażenie, że jak tak będę dużo chodzić jak ostatnio to chyba też wcześniej urodzę.
- Kalinka90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
- *Beata*
- Wylogowany
- rozmowna
Jak u Was dzisiaj samopoczucie? Kolejny dzień się zaczął, ten czas tak szybko leci... Kupiłam sobie wczoraj ziarenka siemienia lnianego na zgagę, bo męczy mnie wieczorami i w nocy, położyłam sobie na szafce przy łóżku i co? Pierwsza noc bez zgagi...Samo kupno wystarczyło he he. Wcześniej poczytałam jeszcze jak to z nim jest w ciąży, czy można jeść i w ogóle, no i znalazłam takie informacje:
Tak samo jak herbata z liści malin, siemię lniane wpływa korzystnie na przygotowanie organizmu do porodu oraz samopoczucie i komfort ciężarnej.
•Siemię lniane działa dobrze na błony śluzowe pochwy, powodując tym samym zwiększenie ilości śluzu szyjkowego. To skraca i ułatwia przede wszystkim parcie podczas porodu.
•U kobiet w ciąży często występują zaparcia. Siemię lniane działa pobudzająco na perystaltykę jelit i układ trawienny.
•Siemię lniane pobudzając jelita, działa także na macicę. Regularne spożywanie siemienia lnianego może wywołać akcję skurczową, która przyspieszy poród, dlatego w celu uniknięcia przedwczesnego wywołania porodu zaleca się picie sięmienia lnianego dopiero po 34 tygodniu ciąży.
Kolejną metodą jest spożywanie siemienia lnianego. Siemię lniane działa pobudzająco na układ trawienny i na jelita, a tym samym na macicę. Dodawaj około dwóch łyżek mielonego siemienia lnianego do codziennych posiłków, np.: do jogurtu czy musli. Pamiętaj jednak, że włączając do diety siemię lniane należy dużo pić, aby nie doprowadzić do zaparć. Siemię lniane w niewielkich ilościach nie ma działania przeczyszczającego, a reguluje pracę jelit.
Także dziewczyny bliżej porodu można stosować siemię lniane może będzie pomocne:)
Życzę Wam miłego dnia, no i słodkiego, bo w końcu tłusty czwartek dzisiaj, więc będzie pączkowo
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Dziś jadę napaść na pepco Własnie sobie uświadomiłam, że nie mam ani jednego kaftanika dla mojej Księżniczki
Wczoraj pojechałam do dziekanatu złożyć podanie o dziekankę -semestr letni, oddac książkę do biblioteki i wyruszyłam do centrum Odwiedziłam h&m kupiłam w nim Liluni czapczeki dwie, sobie spodnie na gumkę w pasie ze ściągaczami przy kostkach luźniejsze, po porodzie żebym miała wygodę , dwie koszulki już tez po porodzie rozmiar większy żeby mi było wygodnie
Do tego legginsy ciążowe i koszulke z krótkim rękawkiem ciążową i z długim rękawkiem również ciążową Aaa...i buty Lordsy w paski biało-granatowe Śliczne są a jakie wygodne !!
Malina - Właśnie pójdziesz do endokrynologa i wszystko Ci powie, nie martw sie na zapas Kochana :* a tak poza tym jak się czujesz? Choróbsko mija?? Mam nadzieje, że Ci odpuszcza!!! :*
Beata - Ooo..z ta herbatką to słyszałam, ale szczerze....boje się ją pić...bo jeszcze mi wywoła poród przedwcześnie...
Kalinka - Nospa i do łóżka !!! Duużo musisz leżeć !!
Kristi - No to ładnie, więc musisz się oszczędzac więcej !!
Karlinka - Już rozwarcie !!! O rany !!! To faktycznie się szykuje Młody już do wyjścia na świat !!!! Moja w 30 tygodniu już waży 1750 g tez obstawiam kawał baby heheh