BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 10 miesiąc temu #965165 przez karola1322
hej ja nie po przespanej nocy na pół godziny usłam mój mi mówi ze zaczynam sie przejmować ze za niedługo a ja do niego nie wiem a on ja wiem ..
Torba juz spakowana dla męża naszykowane jak by musiał dowieść za chało mi sie przemebelki ciekawe co mój na to powie jak on che malować pokój i dziś jakaś bez humoru

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #965173 przez syza24
Hej
Ja czekam wciąż na wiadomości od koleżanki. napisała wczoraj przed północą, że mają jej jakoś nad ranem robić cesarkę ale do tej pory nie dała jeszcze znać więc cały czas siedzę jak na szpilkach czy wszystko poszło dobrze :(
No i dzwoniła do mnie dzisiaj koleżanka która mieszka w tej samej miejscowości co ja urodziła niecałe 2 tyg. temu i mówi że czuje się super i żebym wpadła do niej to powie mi co i jak bo będę rodzić w tym samym szpitalu co ona a mówi że ogólnie forma jej wraca a dziecko je i śpi więc jest rewelacyjnie. No to ja już jej zazdroszczę i też bym tak chciała :blink:

9 lata 10 miesiąc temu #965176 przez syza24
Monia fajne te promocje ale ja już kompletnie nie nadaje się na jakiekolwiek zakupy w marketach bo tak strasznie mnie ciągnie brzuch a męża jak wyśle to i tak nie kupi tego co potrzeba bo kompletnie się na tym nie zna :( i tylko zastanawiam się jak mam się jutro wybrać na zakupy spożywcze bo chcieliśmy zrobić lekkie zapasy przed porodem, żeby potem nie musieć ciągle po coś jeździć :silly: ale dziś zaczynam się lepiej czuć więc mam nadzieję, że jutro już całkiem będzie lepiej :)

9 lata 10 miesiąc temu #965178 przez kristi*
No i ZUS w końcu mi zapłacił, niestety za każdym razem coraz mniej :( , tak spojrzałam i w porównaniu do pierwszej wpłaty to już po 500zł kradną, a to sporo - ciekawe jak na macierzyńskim płacą?

Ja już po prasowaniu, idę do sklepu, a potem za obiad muszę się wziąść

9 lata 10 miesiąc temu #965180 przez karola1322
Mi normalnie placa i wyplate mam w dniu co zawsze dostalm tez jestem ciekawa jak placa macierzynskie jeszcze mi net sie stracil z tel musze korzystac

9 lata 10 miesiąc temu #965184 przez *Beata*
Malina - też mam problem z tarczycą, ale prawie już od początku ciąży, ważne, żebyś umówiła się jak najszybciej z jakimś sensownym endokrynologiem. Mi na początku po badaniach wyszła nadczynność tarczycy, ale 4 tygodnie później TSH wskazywało na nadczynność, a FT4 i FT3 na niedoczynność, ogólnie u mnie są to zaburzenia tarczycy. Od paru miesięcy biorę leki na niedoczynność do dnia porodu, mimo, że mam nadczynność, ale z tego co mówi endokrynolog to ważne jest, żeby utrzymać FT$ i FT3 w normie, bo to jest potrzebne dla prawidłowego rozwoju dziecka, a TSH, który u mnie 3 tygodnie temu wynosił 0,0005, czyli praktycznie go nie ma, może tylko na mnie wpływać, póki objawy nie są na tyle uciążliwe to skupiamy się tylko na dziecku.
Także głowa do góry, umów się jak najszybciej z endokrynologiem i zobaczysz co powie, jeżeli uzna, że jest to konieczne to na pewno coś Ci odpowiedniego przepisze i będzie ok... Jakie badania robiłaś?

9 lata 10 miesiąc temu #965199 przez malina219
Beata ja się wgl nie znam, więc Ci nie powiem, po prostu lekarz rodzinny zalecił badania krwi i tam kazała też sprawdzić tarczyce, więc dziś byłam po wyniki i sprawdzenie ich :) Od kilku lat jestem pod kontrolą endokrynologa, neurologa i neurochirurga że względu na zespół na który choruje innymi słowy niedoczynność przysadki mózgowej. Przy tym często pojawiają się problemy z tarczyca, natomiast ja nigdy ich nie miałam więc może już przyszedł czas. Ciekawe czy przepisze mi jakieś leki. Pewnie zleci usg tarczycy bo miałam rok temu ostatnie. Nie przejmuje się jakoś bardzo, bo powiedziała, że nie powinno tp wpływać na maluszka. Ale okaże się po wizycie u endokrynologa co i jak :)

9 lata 10 miesiąc temu #965201 przez monia89
Syza pokaż mu w gazetce co chcesz :-) ja tak robie.
i ja tate wysyłam bo bardzo źle sie czuje...

9 lata 10 miesiąc temu #965226 przez syza24
Monia jakbym miała papierową gazetkę to pewnie bym tak zrobiła ale chyba poproszę mamę bo ona bardziej zorientowana a widzę Jelp też w promocji a on akurat mi się przyda ;)
Mój mąż właśnie zadzwonił do mnie z pracy,\ dzwonił do niego jego chrzestny i powiedział że na wiosnę kupuje nowe auto i będzie chciał sprzedać swoje i czy my go nie chcemy kupić bo wspominaliśmy że przydałoby się nowsze, większe auto. No i mój mąż już podniecony oczywiście wstępnie się zgodził :evil: oczywiście niby zapytał co ja o tym myślę ale to pytanie retoryczne było :whistle: niby fajne i duże auto a przy tym w bardzo dobrym stanie ale będę musiała się rozstać z moją Meganką, która była tylko moja kupiona za moje pierwsze zaoszczędzone pieniądze a ten już będzie NASZ :blink: a taak zawsze mogłam się podrażnić z mężem że jak będzie pyskować to rowerem będzie jeździł :laugh:
No i oczywiście całe nasze oszczędności pójdą na te auto zamiast na wakacje :unsure:

9 lata 10 miesiąc temu #965228 przez Karlinka
Dobry Mamuśki
Ja się nie odzwyałąm bo od soboty choruje ;/ Jakieś wstrętne przeziębienie. Masakra...
W poniedziałek miałam usg i już 1,5cm rozwarcia. Młody ma 2650 g :D Kawał chłopa :) No i pewnie urodzę trochę wczesniej bo brzuch się spina mimo że cały czas ostatnio leże.
A zaczęły się porody marcowe zaczęły- szwagierka miała termin na 5marca i wczoraj urodziła córeczkę :D

9 lata 10 miesiąc temu #965235 przez kristi*
Karlinka to odpoczywaj i zdrowiej.
Mały widać rośnie :laugh:

Mi gin na wczorajszej wizycie powiedziała, jak słuchała serduszka, że mi brzuch twardnieje przy zmianie pozycji - i wciąż mam wrażenie, że jak tak będę dużo chodzić jak ostatnio to chyba też wcześniej urodzę. :unsure:

9 lata 10 miesiąc temu #965302 przez Kalinka90
Ja jak na razie nie mam łóżeczka rozłożonego, myślałam,że zrobimy to w niedzielę. Na razie pościeli nie wyciągam, popiorę pochowam, jak będe w szpitalu to męża poproszę żeby zaścelil albo zrobię jak wrócimy.Mi też coś podbrzusze od wczoraj twardnieje.

9 lata 10 miesiąc temu #965309 przez *Beata*
Malina dokładnie pójdziesz do endokrynologa to Ci powie czy cos musisz brać czy nie... Może być tak, że po urodzeniu Ci się unormuje...

9 lata 10 miesiąc temu #965353 przez *Beata*
Cześć Dziewczyny :)
Jak u Was dzisiaj samopoczucie? Kolejny dzień się zaczął, ten czas tak szybko leci... Kupiłam sobie wczoraj ziarenka siemienia lnianego na zgagę, bo męczy mnie wieczorami i w nocy, położyłam sobie na szafce przy łóżku i co? Pierwsza noc bez zgagi...Samo kupno wystarczyło :laugh: he he. Wcześniej poczytałam jeszcze jak to z nim jest w ciąży, czy można jeść i w ogóle, no i znalazłam takie informacje:

Tak samo jak herbata z liści malin, siemię lniane wpływa korzystnie na przygotowanie organizmu do porodu oraz samopoczucie i komfort ciężarnej.
•Siemię lniane działa dobrze na błony śluzowe pochwy, powodując tym samym zwiększenie ilości śluzu szyjkowego. To skraca i ułatwia przede wszystkim parcie podczas porodu.
•U kobiet w ciąży często występują zaparcia. Siemię lniane działa pobudzająco na perystaltykę jelit i układ trawienny.
•Siemię lniane pobudzając jelita, działa także na macicę. Regularne spożywanie siemienia lnianego może wywołać akcję skurczową, która przyspieszy poród, dlatego w celu uniknięcia przedwczesnego wywołania porodu zaleca się picie sięmienia lnianego dopiero po 34 tygodniu ciąży.

Kolejną metodą jest spożywanie siemienia lnianego. Siemię lniane działa pobudzająco na układ trawienny i na jelita, a tym samym na macicę. Dodawaj około dwóch łyżek mielonego siemienia lnianego do codziennych posiłków, np.: do jogurtu czy musli. Pamiętaj jednak, że włączając do diety siemię lniane należy dużo pić, aby nie doprowadzić do zaparć. Siemię lniane w niewielkich ilościach nie ma działania przeczyszczającego, a reguluje pracę jelit.

Także dziewczyny bliżej porodu można stosować siemię lniane może będzie pomocne:)
Życzę Wam miłego dnia, no i słodkiego, bo w końcu tłusty czwartek dzisiaj, więc będzie pączkowo :cheer:

9 lata 10 miesiąc temu #965358 przez Karolincia
Hej Kobietki :) !!

Dziś jadę napaść na pepco :D Własnie sobie uświadomiłam, że nie mam ani jednego kaftanika dla mojej Księżniczki :woohoo:

Wczoraj pojechałam do dziekanatu złożyć podanie o dziekankę -semestr letni, oddac książkę do biblioteki i wyruszyłam do centrum :) Odwiedziłam h&m kupiłam w nim Liluni czapczeki dwie, sobie spodnie na gumkę w pasie ze ściągaczami przy kostkach luźniejsze, po porodzie żebym miała wygodę , dwie koszulki już tez po porodzie rozmiar większy żeby mi było wygodnie :)
Do tego legginsy ciążowe i koszulke z krótkim rękawkiem ciążową i z długim rękawkiem również ciążową :) :) Aaa...i buty :P :P Lordsy w paski biało-granatowe :) :) Śliczne są a jakie wygodne !! :) :)

Malina - Właśnie pójdziesz do endokrynologa i wszystko Ci powie, nie martw sie na zapas Kochana :* a tak poza tym jak się czujesz? Choróbsko mija?? Mam nadzieje, że Ci odpuszcza!!! :* :)

Beata - Ooo..z ta herbatką to słyszałam, ale szczerze....boje się ją pić...bo jeszcze mi wywoła poród przedwcześnie... :whistle:

Kalinka - Nospa i do łóżka !!! Duużo musisz leżeć !! :(

Kristi - No to ładnie, więc musisz się oszczędzac więcej !! :(

Karlinka - Już rozwarcie !!! O rany !!! :D To faktycznie się szykuje Młody już do wyjścia na świat !!!! :) Moja w 30 tygodniu już waży 1750 g tez obstawiam kawał baby :D heheh :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia