BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 1 miesiąc temu #965434 przez Karolincia
Malinka - Tez jakoś te kaftaniki mi sie nie widzą, ale w wymaganiach co do ubranek dla Maluszka w szpitalu pisza , że trzeba miec 2-3 kaftaniki i spiochy zapinane na barkach :// Wole bodziaki tak jak Ty :)
Bardzo mnie to cieszy, że wróciłaś do świata żywych :D :D :) :)
No miesiąc i jeden dzień :P hehehe :) :) Ale fakt faktem, czujesz już stres ,co?? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #965435 przez Karolincia
Kristi - To powinni Ci normlanie wypłacić... :whistle: dziwne to... ZUS mnie za każdym razem zadziwia co wyprawia... :whistle:

10 lata 1 miesiąc temu #965443 przez malina219
Karolincia oj jest stresik jeest :D . Ale doczekać się nie mogę :D. Dobrze, że już mam wszystko prawie gotowe, bo brzuch cały czas się napina, dodatkowo to starzejace sie lozysko, więc nie wiem kiedy faktycznie urodze a wg ostatniego usg jestem w 35 tc :D
Zjadlam już dwa ciepłe paaczusie, bo brat przywiózł z piekarni i prawie trafił na swiezutkie. Aż się boję stanąć na wagę za te półtora tygodnia na wizycie :D a już +10kg jest :)

10 lata 1 miesiąc temu #965445 przez Karolincia
Malina - Dobrze, że już masz wszystko naszykowane :) :) Tez się nie mogę doczekać kiedy poznam Kalinkę :) :) !! :)
Oo..a ja juz 11,5 kg na plusie a to dopiero 30 tydzień :P

10 lata 1 miesiąc temu #965449 przez malina219
Karolincia to też ładnie idziesz jeśli chodzi o wagę :laugh: Ale po porodzie zrzucimy! :D Ty będziesz miała chyba łatwiej, bo podobno po sn szybciej się chudnie i łatwiej niż po cc :whistle: Mnie bardziej niż waga przerażają rozstępy, ale cóż może trochę zbladną... oby :unsure:

Kristi oj racja! Męczarnia straszna....

Dziewczyny a Ada to się na nas obraziła? :( Bo widzę ciągle, że dodaje coś na Testach, a u nas już bardzo dawno się nie odezwała :unsure:

10 lata 1 miesiąc temu #965456 przez Alesandra
co do Ady to niestety nie mam pojęcia ale już z dwa miesiące jej nie było u nas.
Malinka to jak już masz 35 tydzień to oby do 37 i będziesz miła ciążę donoszoną i spokojnie możesz rodzić
u mnie 37 tydzień zaczyna się w sobotę ale wolę aby moja córeczka dotrwała do 7 marca bo chciałabym aby wagowo była co najmniej 2,5 kg
ja niestety zjadłam dwa pączki ale niestety nie moje ulubione bo jak się przeprowadziłam to tu nie mają mojej ukochanej piekarni i dlatego ja sobie tłusty czwartek jutro jak będę u gina to obok jest ta moja piekarnia to będę szczęśliwsza i oby Ala-Pola ważyła ładnie. Ale mloda tak mi się rozpycha że czasami mnie aż wykręca

10 lata 1 miesiąc temu #965457 przez Alesandra
dziewczyny ja jestem już pewnie z 9 kg na plusie także was gonię:)

10 lata 1 miesiąc temu #965460 przez Karolincia
Malina - Tak ale Tobie został miesiąc, więc i tak pewnie mniej przytyjesz ode mnie :D :) A widzisz ładnie ide z wagą ojjj az za ładnie :P A nie jem jakoś strasznie dużo :( Wody dużo może mi się w organizmie zatrzymuje :) Własnie po porodzie zrzucimy !! :)
Ja dziś zjadłam dwa pączusie robione przez moją mamę, za siebie i Lili :) :) i wystarczy :) :)

Alesandra - Oj jutro sobie odbijesz ten tłusty czwartek i zjesz swoje ukochane pączusie :) :)
Oho...9 kg co to jest Kochana !! :) :)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #965461 przez Karolincia
Moja Lilka tez się straaasznie rozpycha od poniedziałku...to codziennie cały dzien szaleje i w nocy :)
W nocy dzis mnie obudziła jej dyskoteka :D A jak dotknęłam brzucha to poczułam chyba jej palec, bo sóra mocno naciągnięta była i wystawiła palec :D :D

10 lata 1 miesiąc temu #965468 przez malina219
Dziewczyny a ja się zastanawiam czy też tak mocno odczuwacie czkawki maluszków w brzuszku? Ja od jakichś 3 tygodni kilkanaście razy dziennie czuje czkawke Kaliny i to na tyle, że nawet jak moja mama przyłoży dłoń to czuje to pulsowanie :whistle: Czasami aż mnie to denerwuje :D Już wiem, że główkę ma na dole bo tylko i wyłącznie tam czuję czkawkę. :woohoo:

Karolincia mniam takie domowe najlepsze! :woohoo:

Aleksandra wg pierwszego usg zaczynam 34 tydzień w niedziele, a wg ostatniego 35 t mam teraz , więc szczerze nie wiem którym się sugerować haha. Chyba ostatnim?:D Ale moja "mała" już 2,166 w tamten wtorek miała to już się tak nie przejmuję, bo myślę, że na następnej wizycie ponad 2,5 będzie. Ja bym się zdecydowała na Polę na Twoim miejscu! Strasznie podoba mi się to imie :woohoo: Ale Ala też ładnie :cheer:

10 lata 1 miesiąc temu #965469 przez Alesandra
będzie Pola i Ola;D
a moja właśnie mniej niż 2 kg ostatnio, ale ja będę szczęśliwa jak ona na końcu do 2, 5 dobije

10 lata 1 miesiąc temu #965471 przez Alesandra
malinka a co do czkawki t omoj się śmieje że tak śmiesznie brzuch mi drga. dziś nie spałam w nocy między innymi przez czkawkę ale i rozpychanie się Poli-Ali

10 lata 1 miesiąc temu #965474 przez Karolincia
Dziewczyny fajne uczucie jak Kruszynka ma czkawkę co ?? :D Wibrujący brzuchol :D :D :)
Moja Lili miała czkawkę wcześniej, teraz ma żadko, ale z tego sie ciesze...bo nie dojdzie do zapalenia płuc - oby... :whistle:

Alesandra - A może daj Niuni na Pierwsze imię np Pola a na drugie Alicja? :) :) Albo na odwrót :)

10 lata 1 miesiąc temu #965478 przez malina219
Karolincia dziwne uczucie! :D

Aleksandra no to drganie gołym okiem widoczne, aż śmiesznie to wygląda :D

10 lata 1 miesiąc temu #965481 przez syza24
Hej
Co do wagi to nie macie co narzekać bo ja ostatnio już miałam równe 20 kg na plusie :woohoo: a na prawdę specjalnie się nie obżerałam w ciąży tylko dlatego, że brak ruchu spowodowany moim zagrożeniem i większość ciąży przeleżałam :( ale jakoś nie specjalnie się tym przejmuje będę zrzucać po urodzeniu ;)
Co do czkawki to moja mała czym bliżej porodu to częściej ma czkawkę i coraz mocniej ją odczuwam aż nieraz mi ona przeszkadza bo czuje ją prawie w kroczu :blush:
My byliśmy z mężem na zakupach kupiłam bardzo dużo mięsa i mam w planie je popiec i posmażyć a następnie zamrozić żeby mąż mógł sobie wyjąć i odgrzać w czasie połogu, bo nie wiem jak zniosę poród i jak będę funkcjonować po a Mąż niestety noga w kuchni a nie chcę żeby musiał jeść jakieś fast foody. No i samo to że jeszcze sobie będę musiała coś lekkiego gotować a on głodomór musi mieć kawał mięcha :lol:
No i kupiłam jeszcze paczkę pampersów dwójek żeby były na zapas ;)
Co do zachcianek to mi strasznie chce się sałatki jarzynowej więc na weekend zrobię :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia