BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

14 lata 3 miesiąc temu #47918 przez asia26
ja do szpitala mialam zapakowane wiecej rzeczy niz na podroz poslubna :) a nam na szkole rodzenia polozna mowila ze jak naprawde chcemy karmic piersia i jestesmy nastawione tylko na to to mamy wogole nie kupowac butelki i smoczka zeby nas nie kusily :) i ja tak zrobilam i do tej pory ani tego ani tego w miom domu nie ma i daje rady i jestem szczesliwa ze tak jest :) a teraz wrecz zalamana ze musze po trochu odtawiac piers i zaczac wprowadzac jakies nowe pokarmy bo narazie sam cyc i od poczatku miesiaca ok 5 lyczeczek glutenu w postaci kaszki mannej dostaje :( oj to macierzynstwo jest takie skomplikowane ale jakie piekne dzieki temu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #47934 przez Monix
Kasiekk z okazji urodzin życzę Ci wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim szybkiego i bezbolesnego porodu, a także samych pięknych chwil z synkiem Karolkiem u boku :) :)

My po (mam nadzieję) ostatniej już wizycie u gina. Mała zeszła już do kanału rodnego (przez co łażę jak kaczka he he :P ) podobno waży ok 3600g :huh: :dry: . Poza tym powiedział, że raczej urodzę w terminie, zobaczymy czy się sprawdzi ;)

Ps. na 2 tyg przed porodem wyszło mi parę rozstępów na brzuchu ... :angry: :angry: Mam nadzieję, że nie wyjdzie więcej :(

Pozdrawiam

14 lata 3 miesiąc temu #47942 przez renata329
ja na brzuchu nie mam rozstępów tylko na łydach kilka,ja do szpitala dla dziecka nic nie musze zabierac bo tam maja , tylko pieluszki i kosmetyki do przewijania,a na wyjscie to juz maz przywiezie

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #47948 przez Monix
renata329 napisał:

ja na brzuchu nie mam rozstępów tylko na łydach kilka,ja do szpitala dla dziecka nic nie musze zabierac bo tam maja , tylko pieluszki i kosmetyki do przewijania,a na wyjscie to juz maz przywiezie

No ja niestety musiałam zabrać wszystko i wyszło tego naprawdę sporo... walizka i torba na ramię + pampersy w rękę :P

Ps. Anusiaślicznego masz synka, będzie łamał kobiece serca, oj będzie :)

14 lata 3 miesiąc temu #47957 przez makaja
ja tez się zgadzam, z tym, że lepiej nie kusić losu i butelek nie kupować... ale polozna kazała... i wez tu bądź mądra... pewnie na w razie czego....

14 lata 3 miesiąc temu #47961 przez aslani
Jestem po KTG, więc już wiem, że nie ma żadnych skurczy i rodzić póki co nie będę. Właściwie to dobrze, bo chcę, żeby Jaś urodził się w styczniu.

Co do butelek: też nastawiam się na karmienie piersią, ale wolę być przygotowana, a taka butelka to znowu nie kosztuje majątku, prawda? Jedna - dwie wystarczą na "wszelki wypadek".

14 lata 3 miesiąc temu #47976 przez Kasiekk
aslani napisał:

Jestem po KTG, więc już wiem, że nie ma żadnych skurczy i rodzić póki co nie będę. Właściwie to dobrze, bo chcę, żeby Jaś urodził się w styczniu.

Ja bym sie nie sugerowała KTG mam 2 koleżanki, które w kilka godzin po KTG (niby nie malowały skurczy) rodziły od razu...

Co do butelek zdecydowałam się na Avent bo później dla starszaka nie musze kupować bo moge dokupic tylko zaczep czy inne akcesoria i mam caly czas te same butelki...

14 lata 3 miesiąc temu #47978 przez renata329
no ja tez sie nastawiam karmic piersia ale roznie to bywa ,moja kolezanka chciała karmic piersia ale nie miała pokarmu i butelka była jej potrzebna w szpitalu,wiec lepiej miec ja na wszelki wypadek

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

14 lata 3 miesiąc temu #48014 przez asia26
Ja nie kupilam bo jak polozna na szkole rodzenia mowila zawsze jest dyzurujaca apteka i maz w pogotowiu ktory tam buteleczke moze kupic :) ale pewnie gdybym nie chodzila na szkole tobym kupila :) ale polozna super swietnie mnie zmotywowala ze uwierzylam ze dam rade :) Wy tez dacie :)

14 lata 3 miesiąc temu #48059 przez makaja
no tylko te dyżurujące nie zawsze mają takie jakie chcielibyśmy zakupić ... ja kupię butelkę firmy Mam podobno bardzo dobra... poleciła mi ja mamusia kuzynka, która ma 4 mies brzdąca

stycznóweczki wybieracie się na sylwestra??? bo ja jak na razie Tak :D nawet mam zamiar troszkę się pogibać i bioderkami pokołysać... zobaczymy na ile pozwolą mi nogi jak salcesony :P ojjj strasznie puchną :(

14 lata 3 miesiąc temu #48064 przez Anusia365
Co do butelek to ja miałam jedną z Canpol babies (dostałam ją w prezencie ślubnym, razem z innymi pierdołkami dla dziecka - jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży). A po porodzie kupiłam sobie laktator z TT i tam też mam małą butelkę.
Ja buteleczki muszę mieć, bo jeszcze studiuję, i jak będę jeździć na uczelnię to mój mąż będzie Małego karmił moim mleczkiem z butelki. Ale uważam, że warto mieć jakąś buteleczkę w domu. Bo przecież z niej można dziecku podać wodę lub herbatkę.

14 lata 3 miesiąc temu #48067 przez Anusia365
A co do sylwestra to my się bawimy we trójkę w domku, popijając Picollo :)

14 lata 3 miesiąc temu #48082 przez monisia1984
czesc dziewczyny jestem zalamana...

bylam u lekarza i termin mi wystawil na 19 stycznia uwierzycie??? przecxiez ja nie wytrzymam... od paru miesiacach jezdze na przeciwbolowych bo nie umiem wytrzymac a ten pajac kaze mi czekac jeszcze 20 dni...nawet mnie nie zbadal zobaczyc czy cos sie rozwiera dal mi na sucho termin i dziekuje... jakies broszurki o cesarce i papa... masakra

mam nadzieje ze u was lepiej sie dzieje niz u mnie powodzenia buziole...

14 lata 3 miesiąc temu #48085 przez bombel779
Ja miałam iść na zabawę sylwestrową,zamówiłam sobie nawet na allegro nowe ciuszki na tę okazję :D ...a w pon. się okazało,że nie mogę :( lekarz zabronił,kazał w łóżku leżeć :( powiedział że mogę sobie ewentualnie z mężem koło łóżka,spokojnie 2 na 1 zatańczyć i tyle :S buuu

Aniołek wrzesień 2013 [*]

14 lata 3 miesiąc temu #48086 przez Kasiekk
ojoj współczuję ... a mówiłas mu że źle sie czujesz?

co do butelek tez uważam że lepiej mieć.. różnie bywa a tak sie nie trzeba martwić...

Co do Sylwka to jeszcze nie wiemy...

Powiem szczerze że mi od 3 dni tez tak strasznie puchną nogi a dzis normalnie mam spuchnięte palce u dłoni ;/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka