- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- monisia1984
- Wylogowany
- gaworzenie
nam kikut odpadl po 4 dniach .. mial taki plastikowy klipsik i w ogole nie musialam uwazac itd a w czwartek rano przewijam malego a tu kikuta brak.. przyszla polozna zadowolona bo pepuszek sie swietnie goi.... co do piersi to z tego co wiem to sie powinno na raz tylko jedna piers do karmienia dawac bo jak to mowia jest przystawka danie glowne i deser.. a jak sie piers zmieni to dziecko dostaje tylko jeden rodzaj pokarmu i moze sie nie najadac... ja jak klade malego do luzeczka to daje mu smoczka i stoje nad nim by mnie widzial albo mowie do niego jemu to pomaga to moze tobie tez pozdrawiam...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
Jutro musze jechac pozalatwiac rozne sprawy do urzedow i oczywiscie nakarmie małą przed wyjazdem. Ale jak nam dluzej zejdzie to czy moze byc nakarmiona mlekiem z proszku??? Nie mam laktatora, jeszcze nie kupilam i tak sie zastanawiam. Zostanie z małą kuzynka i ona mowi, ze bez problemu mleko w proszku, ale ja mam watpliwosci. Nie mam problemu z pokarmem, wiec mała nie bedzie dokarmiana(chyba, ze wlasnie w takich sytuacjach jak ta). Jutro bedzie 8 doba zycia Marceli i ma dostac wit. K, a w mleku proszkowym ta wit. juz jest, wiec tez co z podaniem witaminki?...Poradzcie!
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- agania123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam pytanko. Czy Wasze maleństwa też się zwijają tak jak by je brzuszek bolał? Moja Natalka ma z tym duże problemy i zastanawiam się czy to jest normalne. Położna mówiła, że to przez niedojrzałość układu trawiennego i że wszystkie dzieci tak mają, ale troszkę nas to martwi, bo przez te bóle to nasza kruszynka nie może spokojnie zasnąć :/ A przy tym kupki robi normalne i puszcza mnóstwo bączków
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
miskiewicz88w związku z tym że mialam malo pokarmu dokarmiałam młodego butlą, ale ze względu na na to podejrzenie o skazę kazała mi dr odłożyć... i chyba musze zacząć mu dawać wit K bo przy butli nie ma takiej potrzeby... ja sądze że nie podaje sie wit K jesli regularnie codziennie dajesz butle a nie raz na jakis czas... wit K podaje sie codziennie a Ty chcesz dać tylko wtedy kiedy cos bedziesz załatwiać... aaaaa nie polecam mleka GERBER bo chyba Karola uczuliło... z tego co wiem najlepszy jest BEBILON
A jak Wam minął dzien babci i dziadka ? My w imieniu Karola dalismy dziadkom na pamiątkę zdjęcia w ramkach oto przykłady
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
Cześć dziewczyny!
Mam pytanko. Czy Wasze maleństwa też się zwijają tak jak by je brzuszek bolał? Moja Natalka ma z tym duże problemy i zastanawiam się czy to jest normalne. Położna mówiła, że to przez niedojrzałość układu trawiennego i że wszystkie dzieci tak mają, ale troszkę nas to martwi, bo przez te bóle to nasza kruszynka nie może spokojnie zasnąć :/ A przy tym kupki robi normalne i puszcza mnóstwo bączków
My mamy to samo... tylko do tego wyszła wysypka i mały stęka... kładziemy go często na brzuszku i masuje mu brzusio wczoraj sprobowalam herbatki z kopru wloskiego i niby lepiej mu było... no zobaczymy
- Anusia365
- Wylogowany
- gaworzenie
My Małemu podajemy herbatkę z kopru włoskiego, i widzę dużą poprawę. Wcześniej tak go brzuszek bolał, jakby na kolkę. Teraz zapobiegawczo codziennie pije 60 ml herbatki i jest ok.
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
miskiewicz88 jeżeli nie chcesz podawać dzidzi mleka modyfikowanego a nie masz laktatora to może spróbuj ręcznie odciągnąć. Do jutra masz jeszcze trochę czasu. Więc może uda Ci się nazbierać na jedno karmienie. Zawsze watro spróbować.
My Małemu podajemy herbatkę z kopru włoskiego, i widzę dużą poprawę. Wcześniej tak go brzuszek bolał, jakby na kolkę. Teraz zapobiegawczo codziennie pije 60 ml herbatki i jest ok.
A od kiedy mu podajesz tą herbatkę ?
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Dzięki makajaNadia jest przecudowna .......
Kasiekk fajny prezent dostali dziadkowie, bardzo ładne fotki
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Anusia365
- Wylogowany
- gaworzenie
A też spróbowałam mu nie dać, w jeden dzień nic się nie działo, a na drugi płacz ze zmorzoną siłą. Wolę mu podawać herbatkę niż leki na kolkę.
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania