- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- makaja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
- Kasiekk
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Mnie pochłania praca i przeprowadzka bo znależlismy się od wczoraj w Bydgoszczy na Kapach...
Właśnie przed sobą mam stertę worów i kartonów ;( ech załamać się idzie...
Co do Karola dalej się leni w poruszaniu ;/ oszywiście musi go coś baaaaaaaaaaaaaardzo zainteresować i wtedy nagle umie sie obracac itp ;/ Nie mamy jeszcze zębów co też mnie trapi bo nie chcialabym sytuacji ze nagle beda mu wszystkie wylazic ;/
Co do gadania... wszystkie dźwieki o których mówiłyście młody ma opanowane do perfekcji... a jak mu coś nei pasuje to i kłócic sie potrafi.
Co do glutenu... Ja dzis dalam pierwsze pol lyzeczki manny do deserku... Karol wcina cale te male sloiki chyba ze ma lepszy dzien to i ten duzy nie ma szans w starciu z moim synkiem

- Ivy
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Kaśku, taka przeprowadzka z maluszkiem to chyba koszmarna sprawa...
Busiek natomiast zaczął mi już włazić we wszystkie kąty. Muszę zainwestować w jakiś kojec, bo gdy tylko zaczyna pełzać (nazywamy to z lubym techniką gąsienicową), przemieszcza się w zatrważająco szybkim tempie. Tak, czy siak, musimy przemeblować chałupkę i pozabezpieczać drzwiczki szafek. Przemogłam się w końcu i uploadowałam filmik, ale za parę dni go usunę, bo nie chcę, aby pałętał się po sieci...
Próby raczkowania:
- renata329
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- gosia_ann
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Dużo się działo na forum, ledwo co udało mi się nadrobić.
Kubuś ślicznie próbuje raczkować i robi fajne "foczki" hehe. Ja również mam leniuszka i na brzuszku nie okazuje wielkiej radości i zadowolenia. Małymi kroczkami do przodu, nie ma czego przyspieszać. Czas tak szybko ucieka, dzieciaczki tak szybko rosną ... pewne chwile chciałoby się nawet zatrzymać.
Z siedzeniem idzie nam coraz lepiej. Stópki są również obiektem zainteresowania mojej małej. Ślini się, pluje, krzyczy, piszczy, wydaje bardzo dziwne dźwięki, jednym słowem rozgadana na całego

Jeśli chodzi o gluten, to nam lekarka na razie nie kazało go jeszcze wprowadzać. Mam pytanie gdzie kupujecie chrupki dla dzieci BEZ SOLI? W sklepach ze zdrową żywnością? Małe słoiczki Zosia zjada na jeden raz, czasami otwieram jej drugi. Z owoców uwielbia gruszki a z obiadków zupkę jarzynową i królika (innego mięska jeszcze nie posmakowała). Przy szpinaku nadal jej się cofa

16 lipca mieliśmy Chrzest św. Zosi

- renata329
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- makaja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Renata myslę, ze nie musisz się niepokoić bo zawsze możesz nałozyc elegantsze portki do marynarki i będzie git

Zosia jak królewna wygląda

Miłek dzis dostał pokrzywki na brzuszku ciekawe po czym jak je sinlac i pije moje mleczko i bebilon pepti??
- Natka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

mam nadzieje ze u was wszystko ok :* My wczoraj byliśmy na badaniach- dziś będą wyniki.
Mam nadzieje ze wszystko będzie Oki
Renatko myślę ze spokojnie Dawidek za tydzień tez wejdzie do tych ubranek. Tak szybko chyba nasze dzieciaczki nie rosną

Gosiu, Zosieńka ślicznie wyglądała :* widziałam zdjęcia na inny watku

A kubus daje czadu

Kasiekk współczuje ci przeprowadzka z takim małym dzieckiem ojojojoj mam nadzieje ze nas to będzie czekać jak wybudujemy sobie domek
ach pochwale sie co kupilam na allegro, a co mi tam

allegro.pl/zabawka-do-wozka-canpol-na-rz...hit-i1718431814.html
allegro.pl/wozek-abc-design-giro-2011-ws...nio-i1709031195.html
allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-baby-d...-zl-i1708096878.html
allegro.pl/show_item.php?item=1712983673
allegro.pl/show_item.php?item=1700802790
no i kupiłam taka torbę do nowego wózka:
allegro.pl/torba-abc-design-fashion-11-m...ory-i1698873326.html
wiem ze troche droga ;/ ale ta co mam w domu to jest mala a ta mi się spodobała

Buziaki dla was
PS: te szczoteczki mi poleciła Asiersa

- Ivy
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Natka, śliczne rzeczy kupiłaś. Gdybym miała możliwość, też bym tak chętnie zaszalała z rzeczami dla Kuby

Makaju, może zjadłaś coś innego niż zazwyczaj. Jakieś truskawki po oprysku, czy coś...
Gosia_ann- prześliczna księżniczka z Twojej Zosieńki

Dziewczyny, co do tempa Kuby, to nie jest tak, że którakolwiek z pociech jest do tyłu. Każdy coś robi lepiej. U nas podobno i ja, i mój luby zaczęliśmy chodzić w dziewiątym miesiącu. Jak dotąd myślałam, że to tylko takie legendy, bo w dziewiątym dzieci dopiero raczkują, ale teraz, gdy patrzę na Buśka, zaczynam wierzyć w te opowieści. Wszystko wyrównuje się z czasem. Ja w końcu nie jestem jakimś mistrzem chodziarstwa, a jedynie lubię sport

Jedyne co, to denerwuje mnie, że nie jestem przygotowana na takie tempo. Nie mam jeszcze zabezpieczeń do mebli, a kable walają się po podłodze i stwarzają zagrożenie dla mojego małego "inżyniera".
Swoją drogą, dziś chciałam go tylko na chwilę posadzić w bujaczku... niestety, dwie sekundy i był obok bujaczka...i idź tu teraz kobieto do toalety

- Natka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Ivy
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- makaja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

pozozdrościc dziadków

- gosia_ann
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)

Natka zakupy super

Renata sądzę, że mały wejdzie w ciuszki które kupiłaś, nie kupowałabym większych. Widzę po swojej córce że ubranka na dłużej jej teraz starczają. Czekamy oczywiście na śliczne zdjęcia z chrztu

- Kasiekk
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Na szczęście mamy dziadków, ale mimo wszystko...
wstaje ol 6
o 7 autobus do pracy
z powrotem w domu o 17 ;( (co doprowadza mnie do łez) wiec mam tylko 3h z moim skarbusiem
o 20 kładę małego i rozpakowywania zacząć czas ok 24-1 ide spać w nocy zaczynają sie pobudki przez płacz - nie wiem czy to zeby czy nowe miejsce, więc w pracy jestem nieprzytomna i tylko kawa za kawą. Strasznei jestem zmęczona.
Ja Wam powiem że ze względu na ten naczyniak mam jednak cicha nadzieje że Karol pominie raczkowanie

Jak tam Wasze pociechy z jedzeniem ?
Karol je w ciągu doby
150ml kaszki, 130ml obiadku, 130ml deserku/ owoca i 3x 210ml mleka 2, a Wasze ?
Renata mialas racje ze dobre Bebiko. Zmienilismy mu i nei mial żadnych rewolucji