- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
A na co jest uczulona? I czemu odrazu nutramigen? To nie karmisz już piersią? Dlaczego? Byliście w końcu u tego alergologa, czy to zwykły pediatra tak zalecił? Sorki za tyle pytań, ale mnie to ciekawi własnie skąd ta diagnoza i czemu odrazu zmiana na takie właśnie mleko
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
My właśnie wrócilismy z wakacji 3 tyg na mazurach pomimo braku pogody Miłoszek się dotlenił chodzil na grzyby tylko niestety sie nie wykąpał.
Mamy juz 3 ząbki i idzie 4 dziecko mi ktoś zamienił, nie wiem co się znim dzieje nic nie chce jeść,oprócz słoiczków( chyba się od nich uzależnił) na sekundę odejsć nie mogę bo zaraz jest placz, mało śpi i gólnie jest ciężko ale mam nadzieję że to tylo chwilowo przez ząbki, powoli zaczyna siedzeć i w ogóle jeste juz taki duzyyy ma wyraz twarzy chłopca a nie bobaska Pozdrawiamy Was mocno
- Natka
- Wylogowany
- budujemy zdania
my juz dochodzimy do siebie
Makaja twój Mily "jedzie" na samych słoiczków a mój by tylko pil same mleko eeehhh
Jak na razie jeszcze daje mu Nan 1 bo Kasiekk mnie trochę przestraszył ze jak dala Karolkowi 2 to wymiotuje. Tak jeszcze tydzień mu będę dawać 1 żeby ten brzuszek mu się jeszcze po tej chorobie uspokoił a później kupie 2... zobaczymy ...
Marcelinka moja kochana ślicznie jak zawsze wygląda
Na wakacje MOŻE pojedziemy bo to kwestia finansowa. Mamy odłożone pieniążki ale MUSIMY sobie kupić wypoczynek.
W weekend obcinaliśmy Piotrusiowi już włoski, ale tylko po bokach bo zachodzili mu już za uszka i dziwnie wyglądał
Makaja wrzuć zdjęcie małego
Cos miałam jeszcze napisać ale wyleciało mi z głowy
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ivy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Rosną te nasze szkraby w zawrotnym tempie... obawiam się, że w tym tempie przegapię moment, gdy trzeba będzie podręczniki szkolne kupować ...
Kuba cały czas męczy się z ząbkami. Dolne jedynki już całkiem widać, ale jeszcze się nie przebiły (albo po prostu tak to wygląda, a ja się nie znam), natomiast pod palcem czuję też dwójeczki. Martwię się, że biduś będzie miał takie twarde dziąsła, jak ja... zamiast do zwykłego dentysty- od razu do chirurga szczękowego muszę chodzić. Niby zęby dzięki temu nie do zdarcia, ale najmniejsza pierdoła sprawia takie problemy, że aż strach...
Siadanie dla Kuby stało się niestety... nudne... zapinanie pasów w bujaczku nie wchodzi w rachubę, bo zaraz jest wielki krzyk, natomiast rozpięty... ehm... wychodzi poza bujaczek. Dziś w kuchni dopadł stojącą pół metra dalej siateczkę ze słoikami pełnymi soków, wystarczyła dosłownie chwila, a on wisiał jedną nogą zahaczony o uchwyt bujaczka i w to mi graj bawił się siateczką, nosem jeżdżąc po wieczkach słoików . Po tej przygodzie bujaczek chyba pójdzie w odstawkę, a ja będę musiała wykombinować jakiś kojec dla mojego majsterkowicza- włóczykija...
Co do mówienia... "mamamama" albo "ammma" to znaczy jeść, albo pić; "auuuu" to bolące zęby, ma też charakterystyczny jęk na mokrą pieluchę, a poza tym jeszcze zwykły płacz, przy którym rwę włosy z głowy, bo nie kumam o co chodzi... a co do rozmów, to póki co standardem jest "pwwppffffpwwwb..", "łaaaa ła łaaaa ła" którym budzi mnie co rano... więc chyba znaczy "wstawaj szybko i się ze mną baw!" i szeptanie "ffffwwwwywyfyfy" (chyba coś w stylu "kocham Cię mamusiu, ale nie mów przy kumplach, bo wstyd"). Ostatnio nauczył się też wydawać głos na wdechu, brzmi to potwornie. Na początku myślałam, że się dławi, albo dusi... a to taka zabawa...
Teraz ulubinym zajęciem jest raczkowanie, a może raczej wprawki do raczkowania. Wychodzi to jeszcze dość kiepsko- może ustać około minuty, ale gdy tylko próbuje zrobić kroczek- przewraca się na bok. Szczęściem przednio się przy tym bawi . Filmiki niestety dalej mi nie wychodzą coś. Ale wstawię kilka fotek z dziś :
I chwilka przerwy.. "łozaaaap!"
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
do mam karmiących: jak wygląda u was karmienie maluchow ?
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- aslani
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja byłam z małą na szczepieniu w zeszłym tyg i waży obecnie 7600 g. w porównaniu do swojego rówieśnika Jaśka, to kruszynka hehehe
Ivy moja mała podobnie jak Kubulek też wydaje głos na wdechu... Ostatnio jak jechałam z nią autem i tak zaczęła robić to w pierwszej chwili myślałam, że się dusi/krztusi aż zatrzymałam sie z piskiem opon, dopadłam do niej jak szalona, a ona szczerzy się do mnie jak wariatka i patrzy jak na głupią, pewnie pomyślała ''matka, co Ty? Oszalałaś? hahahaha
A tak poza tym wydziera się w niebogłosy
Ja łóżeczko od samego początku mam na drugim poziomie, także póki co nic nie muszę narazie obniżać, bo w sumie 3 poziom jest jak dzieciaczki już wstają chyba nie?
Marcelinka jaka słodka plażowiczka Moja też ma strój kąpielowy, ale jeszcze nie użyty niestety, bo moja Nadia jak widzi wodę inną niż w wanience to płacze...
A no i nadal nie chce mi pić MM z butli/kubka chyba będę zmuszona ją karmić do jej 18 - stki
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Marcelina waży około 8kg, jeszcze na szczepieniu nie byliśmy, bo pani pielęgniarka ma ulrop:)
Monix te mleko jest ohydne w smaku i nieprzyjemnie pachnie...;/
Marcelina też wydaje odgłosy na wdechu, kilka raz wystraszyłam się z tego powodu...
Moja ma kostium kąpielowy, ale w przeciwieństwie do Nadii innej wody niz w wanience jeszcze nie widziala....:)musimy poczekac do sierpnia....
Marcelina z butelki wypije tylko jak jej sie pic chce np. na spacerku...a w domu zaledwnie 20ml. A jesli chodzi o kubek to jeszcze jej nie dawałam z niego pic...
Jaś to duży chłopiec:)
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Renata Dawid zje caly duzy sloik obiadku? Moja Marcelka zje tylko pol malego sliczka....tak samo z deserkiem...