- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Ja podaję mojej Nadii kaszkę łyżeczką, bo z butli by nie wypiła, a poza tym robię jej tę kaszkę dość gęstą więc przez smoczek by nawet nie przeszła
Moja nosi od dłuższego czasu 4 i póki co przy nich zostanę. A ile Zosia waży?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Zosieńka
A Zosia :*:*:* Jasia
Monix próbowałam dawać Zosi kaszkę przed snem łyżeczką i wyszła z tego jedynie wielka granda więc dodaję jej do mleka. A Zosia jakieś dwa tyg temu ważyła 9500 teraz już pewnie do 10 kg się zbliża.
Patrzyłam dzisiaj na pieluszki ... załamka bo producenci mają różne oznaczenia i różne przedziały wagowe. Muszę na oko kupować.
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No to kawał kobitki z Zosi Niezły klopsik Jest co nosić nie?
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
a to nasza mała głupawka z dnia dzisiejszego
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja ostatnio też kupiłam tę kaszkę ryżowo - kukurydzianą o smaku truskawkowym, ale chyba ja będę zmuszona ją zjeść
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ifka Lenka to chyba bardziej do taty podobna jest co?
Ojjjj.... zaraz tam do taty do mnie tez trochę .Nie no powaznie, to tak-czysty tatuś ehhhh.....!!!! .Moje ma: oczka, krzywe ząbki i trochę fizjologii .A i charrrrrakterek też ma mój - niestety .
a tak w ogóle, to dziś znów nocka zarwana
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
Ja zauważyłam, że mam u siebie coraz mniej mleka w cyckach Z jadnej strony to dobrze, bo ja już nie chce karmić, ale z drugiej strony to boję się, że jak mojego w końcu zabraknie to nie będzie wcale pić (Bo mm jej nie smakuje)
Monix mam takie samo wrażenie, że jak odstawię małą od cyca lub pokarm mi się skończy to już wcale mleka nie będzie piła, bo ona na nutramiganie jest tzn. i tak go nie chce pic...
gosia_ann napisał:
Kaszek mlecznych nie mogę jej podawać, bo Zosik jest na Bebilonie Pepti. Niedawno wpadła mi do ręki kaszka bobowity wieloowocowa, bezmleczna z glutenem. Właśnie się zastanawiam nad zakupem.
My mamy tę kaszkę...To jest manna...Marcelina ją uwielbia!
A tak z innej beczki ... jaki rozmiar pieluszek noszą wasze dzieciaczki. Zosi zakładam już 4+ te od 9 do 20 kg. W 4 jeszcze też wejdzie, ale wygodniej mi się 4+ zakłada.
My mamy jeszcze 3...ale następne opakowanie to już 4 zakupie:)
A Krasnalek Zosik super wygląda:)
renata329 napisał:
juz nie mam sił dawid dzisiaj budził sie w nocy co godzina z płaczem i tak jest prawie co noc juz nie pamietam kiedy przespał cała noc chyba z 4 miesiace temu,a co do kaszy to je z łyzeczki ,wogole od 5 miesiaca niechce butelki daje mu tylko w nocy przez sen,wiem ze to nie zdrowe ale niewyobrazam sobie zeby o 2 w nocy karmic go łyzeczka ,a w nocy je dwa razy
Renata a Dawid ma ząbki??
A może powinnaś zmienić mu mleko co? Może te , które ma mu nie smakuje?
Ifka macie duzo ładnych zdjęć, pewnie album jest przepełniony fotkami mamy i Lenki...:)U nas to krolują foty Marceliny, ogolnie malo mam zdjec z coreczką...po prostu nie ma nam kto ich robic....moj M. zrobi jedno i jego zapał do fotografowania sie konczy
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
juz nie mam sił dawid dzisiaj budził sie w nocy co godzina z płaczem i tak jest prawie co noc juz nie pamietam kiedy przespał cała noc chyba z 4 miesiace temu,a co do kaszy to je z łyzeczki ,wogole od 5 miesiaca niechce butelki daje mu tylko w nocy przez sen,wiem ze to nie zdrowe ale niewyobrazam sobie zeby o 2 w nocy karmic go łyzeczka ,a w nocy je dwa razy
my dzis też pobudka co trochę, takie marudzenie i popłakiwanie przez sen,a juz chyba 4 nocki były takie super.....
ja miałam akcję "butla blllllleee" po 3 dniówce Lenkowej.Na widok butli i smoka spazm dostawała ,chyba kojarzyła to sobie z tym dozownikiem od syropków,a bardzo nie lubi gdy się jej podaje.Przez tydzień, o każdej porze mlecznej , czyli 3 razy było mleko z kaszką łyżeczką; o6 rano, 10, i ...23 .Po tygodniu jakś powoli zaczęło przechodzić i wróciłyśmy do butli (całe szczęście).
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gosia_ann napisał:
Kaszek mlecznych nie mogę jej podawać, bo Zosik jest na Bebilonie Pepti. Niedawno wpadła mi do ręki kaszka bobowity wieloowocowa, bezmleczna z glutenem. Właśnie się zastanawiam nad zakupem.
My mamy tę kaszkę...To jest manna...Marcelina ją uwielbia!
my też mamy tą kaszkę, jest opcja 3 lub 5 owoców, Lenka też się zajada nią na zmianę z 7 zbóż
Ifka macie duzo ładnych zdjęć, pewnie album jest przepełniony fotkami mamy i Lenki...:)U nas to krolują foty Marceliny, ogolnie malo mam zdjec z coreczką...po prostu nie ma nam kto ich robic....moj M. zrobi jedno i jego zapał do fotografowania sie konczy
dziękujemy ,jak tylko jest szansa,żeby coś fajnego uwiecznić,to ganiam męża "rób zdjęcie" ,albo sama szleję z aparatem, bo szkoda większości chwil już się nie powtórzy ,ale większość zdjęć to Luśka oczywiście opanowała -modelka .To u Twojego M. są ojawy słomianego zapału .
My ogólnie mamy dziś poranek pt. "na przetrzymanie mamy" ,Lenka wstała już marudna, póniej uderzyła sie wgłówkę i od 8.30 do drzemki o 10 była tragedia, ciągły płacz .Zjadła i teraz lula,zobaczymy jak wstanie o 11.30 .Milego dzionka dziewczyny
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz pełza i próbuje raczkować po podłodze i kombinuje co by tu otworzyć, zrzucić z szafki itp. a syf na podłodze jest takim że szok! wszystko się wala... mój mały rojber
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa