BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 11 miesiąc temu #285878 przez sylwira1721
nikita napisał:

a kiedy mój synek prześpi cala noc :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

jutro :silly:

bo ja bym chciala zrobic w 2 miesiace prawko :lol:

Ivka to Wy dzis roczek odprawiacie?? :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #285880 przez ifka
Sylvira roczek jutro na 13 :) ,ale jutro to ja nie mam zamiaru stac przy garach :huh: :blink: , wiec przygotowuje amu juz dziś ;)

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #285882 przez sylwira1721
oki bede o 13 :silly: co kupic Lence?? :)

12 lata 11 miesiąc temu #285885 przez ifka
ok to czekamy :woohoo: Jak co??? :silly: .Oczywiście,że nic :woohoo: :silly: czekamy na WAS :woohoo: :kiss:

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #285894 przez ifka
no nic mykam na zmiotkę a później do garów :lol: :kiss: :kiss:

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #285907 przez sylwira1721
:) Ifka cierpliwosci w sprzątaniu :silly: a ja zaraz ide na druga zmiane ;/

12 lata 11 miesiąc temu #285915 przez pulpecja
hej :)
u nas dalej gorsze dni :huh: wrzeszczy i wrzeszczy, piszczy i piszczy i tak w kółko :( jak wczoraj M. przyjechał to była masakra z tym piskiem, nie odstępowała go na krok i cały czas wrzeszczała na niego, żeby wziął ją na ręce a jak już ją wziął to i tak dalej piszczała ze złości :ohmy: masakra jakaś :(
hitem było wczoraj to, że nachodziłam się za tym białym obrusem...a księdza gdzieś wcięło i nie było kolędy :lol: :silly: ale prędzej mój M. coś pokićkał z datami ;)
co do nocy....Kasia po przyjeździe M. nie myślała w ogóle o spaniu, i zasnęła dopiero o 23:30 tylko, że od 23 walczyłyśmy o samodzielne zaśnięcie w łóżeczku a nie przy Tatusiu. M. nakrył się po uszy kołdrą i tylko ciężko oddychał z nerwów,że Kasia tak zawodzi.no ale walka trwała 20 minut (znów krócej niż poprzedniej nocy).obudziła się jednaj już o 3, wypiła pierś i znów walka ale tym razem...10 minut i spała :) może coś z tego będzie :blink: ale powiem Wam, że wczoraj jak ona płakała, to ja w łóżku razem z nią, potwornie męczące jest słuchać jak ona sama wstaje w łóżeczku i żali się :( a na dodatek M. najwyraźniej mnie nie wspiera mimo,że nic nie mówi, to i tak wiem, że wg niego robię to niepotrzebnie....chciałam tylko obudzić go jak się smacznie rozwalił na całym łóżku i mu wtedy powiedzieć "widzisz jak dobrze Ci się śpi bez Kasi".jak śpimy z nią to często śpi na bocznej desce bo pozwala jej się tak rozwalać :angry: Córusia Tatusia co ?? albo Tatuś córusi :lol:
mój M. dzisiaj w pracy do 14, potem jedziemy do babć ... ale powiem Wam, że jakoś nie mam ochoty na te odwiedziny :(

buźka Kochane :*

Justynka wszystkiego naj naj naj najlepszego :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #285916 przez sylka
Justyna najlepszego :)

Ifka a co Ci się śniło ze mną? :D Miłego szykowania imprezki :) Ja mam kupione pierwsze ozdoby na przyjęcie. Serwetki, czapeczki, trąbki, napisy, serpentynki i takie tam :D

My wczoraj bylismy u dziadków bo w weekend są na wsi i babcia wczoraj zrobiła imprezkę. Kalendarz bardzo się spodobał. Kuba wybawił się z bratem i siostrą :) Ogólnie odpoczełam i wyrwałam się troche między ludzi :P a Kuba jaki aniołek u dziadków :S szok a w domu przed wyjściem tez dawał takie popisy że P. ledwo wytrzymywał a ja tak od rana miałam.

edit.

Pulpeciu miałam wczoraj to samo z KUbą ciągłe wrzaski i złść. Na rączki go brałam chwila spokoju i zaaz odchylał się napięty do tyłu i wrzeszczał, kładłam go to gorzej i tak dogodzić mu nie mogliśmy wczoraj. Ja wyszłam do kuchni wrzask i mamama P. poszedł z psem to płakał na korytarzu póki nie wrócił v=co go brałam do pokoju to dreptał na przedpokój. Dziś spokój narazie choć jak czegoś zabronię to bek.

12 lata 11 miesiąc temu #285925 przez justyna84
Sylka dziekuje , mykam bo musze sie wyrobic na 16 goscie a ja jeszcze nie mam wlosow , makijarzu i wogole... :woohoo: milego wekeendu laseczki :woohoo:

12 lata 11 miesiąc temu #286002 przez megi23
hej laski widze ze nie tylko moj piszczy masakrycznie lep mi peka wczoraj moja tesciowa kupila mu ptaszka co sie daje na paluszek on wisi dziobkiem tak sie uczy dziecko pokazywac paluszkiem rzeczy nie dal go zobaczyc nawet mi mamusi kochane co go nosi prawie 24 na dobe piszcal i sie klocil :ohmy: :angry: :silly: ja nie wiem jk mu cos nie pasuje to pisk wrrr i jak mowie ze nie wolno lub go biore zeby sie nie wspinal i tak ma siniora bo byl wczoraj w saloniena dole i jedna reka tego ptaka i raczkowal zle mu bylo ale lazil i mu reka na deskach podjechala i walnal ale nawet nie wyl tylko uciekal zeby mu tego pata nikt nie wzial.. :S u nas spanie srednie obecnie spi w lozeczku dobrze ze S juz po robocie

wlasnie kupuje nowy podgrzewacz obm i padl wczorajac nie moge byc bvez..

allegro.pl/jedyny-oryginalny-podgrzewacz...ddy-i2014503139.html

taki mam nadzieje ze bedzie lepszy i butla nuka sie zmiesci yy musze konczyc bo maly wstal na jedzenie

dzusta najlepszego buziole ode mnie i Tymciua

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286013 przez ifka
ufffff.........jeszcze tylko jutro zrobie jedne korki,bo musza postac przez noc w zalewie, J pojedzie po torta, zmyje podłoge i ok :) .Tak,to juz ogarniete mamy :) .Lena wczoraj miała dzień
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
,identycznie jak u Was dziewczynki.A jak cos chce a ja jej nie pozwalam i chcę ją np. wziąc na rece,żeby ją zabrać z jakiegos miejsca a jej nie po nosie, to mi się "przelewa" przez rece :huh: :angry: .Za cholere jej wtedy złapać nie moge :huh: .
Nocka u nas standardowa, po3-4 godz. snu pobudka, ale juz troche poczytałam (książeczka od Pulpecji :kiss: ) o tym i wychodzi na to,że ona sprawdza czy wszystko jest tak samo jak w chwili gdy usypiała.Czyli: czy mama ją lula, czy ma monia itd.... :huh: .Ogólnie to wszystkie dzieci się budzą ok.7 razy w nocy,ale jedne potrafia póxniej same zasnąć a inne nie :S .
Póki co u nas główny błąd to taki,że ją "lulam",ale jak tego nie zrobię,to się nie pośpi albo zasnie po kolejnych kilku godzinach :huh: .A na taką walkę jaką toczysz Pulpecja (podziwiam :kiss: ) póki co nie mam siły.

Mój J chętnie by widział Lusię śpiącą całą noc u siebie,ale jak płacze w nocy to nie słyszy :angry: :huh: i nie wstaje a ja po całym dniu z nia padam na dziub :S :huh:
A, dziewczynki z tego co piszą to ważne jest,żeby dziecko przed tym nocnym spaniem miało przynajmniej 4 godz. aktywnosci.Ogólnie pomiędzy drzemkami ok.4.

Sylka nie pamiętam juz teraz co mi się sniło :huh: :angry: .Od razu miałam napisać,ale jakos zleciało i zapomniałam a teraz to juz w ogole :dry: :)

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #286061 przez nikita
Megi mam taki sam podgrzewacz :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #286063 przez ifka
my nie mamy podgrzewacza. korzystamy z czajnika elektrycznego z regulacja temperatury :)

[/url]

12 lata 11 miesiąc temu #286101 przez sylka
Ja mleko robię mieszajac zimną i ciepłą wodę. Po piersi nastawiam czajnik elektryczny i jak wstaje o 7-8 dać małemu MM to mam ciepłą wodę 140 zimnej 60 ciepłej i jest ok :) a podgrzewacz używam do podgrzania porcji obiadu jak zrobię na 2 dni czy deserku :) wczesniej w nim sterylizowałam butelki a teraz już od ilus mies myję w płynie pod zlewem :P

12 lata 11 miesiąc temu #286145 przez sylwira1721
Nikita to ty chyba pytalas o pampersy z promocji??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka