BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

13 lata 1 miesiąc temu #314420 przez bombel779
Mankowa Jasiek też chodzi jak pijaczyna :P raz idzie ładnie prosto i pewnie a raz się chwieje i wygina w przód i w tył. Myślę że to kwestia czasu, trochę chwiejności, trochę upadków i załapią - jak to się robi ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #314425 przez megi23
hej moj tez jak idzie to jak pijany i jeszcz rece wyciaga rob takie szybkie chaotyczne kroki hehe :silly:

13 lata 1 miesiąc temu #314502 przez nikita
Dzien dobry :lol:
mankowa spokojnie, Ignacy juz bardzo ładnie chodzi ale rano zaraz po przebudzeniu tez jeszcze chodzi jak pijany i sie przewraca :silly: Jeszcze ma czas

13 lata 1 miesiąc temu #314527 przez sylka
Mankowa spokojnie Kuba też chodził na pocztątku niepewnie jak parlityk, targało nim upadał, nie zginał kolanek. Szedł prosto a skręcał niespodziewanie :))Chodzi sam od 3 tyg. i dopiero od niedawna rzadko się wywraca, ładnie chodzi, nie zwraca uwagi na rączki i nie trzyma już ich na boki czy przed sobą. Przewróci się raz na jakiś czas na pupę nogi plączą się mu już wieczorem jak jest zmęczony. Spokojnie :D Jak Gabi jest wysoka i ma długie nóżki to jej trudniej złapać równowagę :D tak czytałam gdzieś.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #314536 przez ifka
hej dziewczynki :kiss:
Chcialam Wam pokazać Luskę :) :

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a ja chora :angry: :( :S

[/url]

13 lata 1 miesiąc temu #314543 przez sylka
ifcia :kiss: zdrówka ja pisać miłam gdzie Ty się podziewasz

Powiedz mi buciki dla Lusi kupowałas na allegro? Podasz link żebym oblukała bo musze kupić jakieś Kubie a narazie nie trafiłam n fajne z usztywnian kosteczkę chyba że dziś w ccc poszukam.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #314552 przez ifka
Dzięki Sylka :kiss:. Ja kupiłam takie kapciuszki, tylko w sklepie nie na all, ale są super :) , mają znak zdrowej stópki, sztywną piętkę i oddychającą podeszwę :).Z czystym sumieniem mogę polecić, także jak gdzies znajdziesz czy zdecydujesz się na all to kupuj :) :kiss: .
allegro.pl/befado-kapcie-roz-20-podeszwa...osc-i2115022428.html
ja w CCC oglądałam kapcie, to nic nie było ciekawego a buciki chyba 1 para mnie zaiteresowała.W Deichmanie widzialam dla niuni fajne z elephantena, ale to jeszcze trochę czasu jest. Ogólnie to chciałabym jej kupic jakies skórzane i sznurowane spełniające wszystkie wymogi i mniej więcej cos takiego też:
allegro.pl/trampki-kapcie-dziewczece-bef...-18-i2089698459.html na wiosnę jak znalazł będą

a tak Lenka szaleje przed spaniem

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
:)

[/url]

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #314553 przez sylka
znalazłm takie :) allegro.pl/befado-buciki-chlopiece-r-21-...zwa-i2072748292.html

edit.
o takie same kupiłaś :D

Lusi szaleje jak Kuba, o jeszcze rzuca się na poduchy

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #314557 przez ifka
heheh :laugh: znów jakas telepatia ;) jak coś to kupuj, sa bardzo fajne :)

rzucania się nauczył ją tatuś :) . A najlepsze jest to (albo i najgorsze :huh: ), że jak zmienialismy pościel i na podłodze leżały same poszewki to też się rzuciła i skończyło się płaczem :( :S

[/url]

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #314562 przez sylka
a mogę zapytać ile dałaś w normalnym sklepie? ile cm stópki ma LUsia KUba 12,5 mi wychodzi jak zmierzyłam. i nie wiem czy brać 19 czy 20 bo 19 to 12,5?

13 lata 1 miesiąc temu #314565 przez sylka
ifka napisał:

heheh :laugh: znów jakas telepatia ;) jak coś to kupuj, sa bardzo fajne :)

rzucania się nauczył ją tatuś :) . A najlepsze jest to (albo i najgorsze :huh: ), że jak zmienialismy pościel i na podłodze leżały same poszewki to też się rzuciła i skończyło się płaczem :( :S

u nas kiedyś rzucił się na cienki kocyk...

13 lata 1 miesiąc temu #314566 przez ifka
sylka napisał:

a mogę zapytać ile dałaś w normalnym sklepie? ile cm stópki ma LUsia KUba 12,5 mi wychodzi jak zmierzyłam. i nie wiem czy brać 19 czy 20 bo 19 to 12,5?

Sylwus odp. za jakies 15-20 min, bo musze ja nakarmić i ululac ok? :)

[/url]

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #314582 przez ifka
sylka napisał:

j/j :) .Moje dziecko znó się gniewa na butlę,ale zawsze to przy ząbkowaniu przerabiamy :dry: .
Jeśli chodzi o butki,to Lenka ma prawie 12 cm. długość stópki.Gdzies czytałam,że dobrze 0,5 czy 1 cm kupić większe,ale nie wiem czy to prawda. w kazdym razie jak jej mierzyłam z tego modelu 18, to były za małe, bo jej az paluszki "za" wychodziły podczas chodzenia. Wzięłam 19 (czyli tak jak piszesz 12,5 i jest ok. Jak chodzi, to paluszki są akurat przy brzegu, bo wiadomo,że podczas chodzenia stópka idzie troszke do przodu.Więc nie wiem czy ta 19 nie będzie za mała na Kubunia :unsure: , chyba postawiłabym na tą 20.Jak mierzyłam wnetrze tego butka (wkładkę to ma 12,4-5 mm.
W sklepie płaciłam 34,95 :) .

U nas wczoraj 5 stopni na plusie i slonko a dzis podnoszę rolety i snieg "wali" jak oszalały i wieje i do tego jescze 2 na plusie :angry: :huh: .Ale i tak nie mialam w planach spacerowania, bo dzis się nie nadaję do wędrówek :S .Od czubka głowy do ramion wsyztsko mnie boli.Czuję sie jakby mi miała głowa eksplodować :angry: .

[/url]

13 lata 1 miesiąc temu #314590 przez sylka
U nas ładna pogoda le nie wiem czy wyjdziemy bo dostłam @ i źle się czuję. Kuba gryz dziś mnie i popłakuje chyba coś znów z ząbków idzie ???
Buciki wezmę wkładkę 13 cm czyli 20 zamawiam chyba te z zakrytym czubem i dziuekami z boku :) allegro.pl/befado-buciki-chlopiece-r-20-...zwa-i2072748276.html

13 lata 1 miesiąc temu #314615 przez ifka
sylka napisał:

U nas ładna pogoda le nie wiem czy wyjdziemy bo dostłam @ i źle się czuję. Kuba gryz dziś mnie i popłakuje chyba coś znów z ząbków idzie ???
Buciki wezmę wkładkę 13 cm czyli 20 zamawiam chyba te z zakrytym czubem i dziuekami z boku :) allegro.pl/befado-buciki-chlopiece-r-20-...zwa-i2072748276.html

Biedny Kubuś :kiss: .U Lenkki już widać białe i trochę kłucie czuc na dziąselkach. A butki bardzo fajne :) , dodatkowa wentylacja przez dziurki też się przyda (ja wzięłam odkryte paluszki bo Lusi stópka mocno się poci i jak zdejmuję to jest o niebo lepiej).Myslę,że rozm. 20 będzie w porządku :).
Pytałam też pediatrę ostatnio czy w kapciuszkach czy bosko, to poleciała zakładać już powoli kapciuszki.A jak zapytałam ile roczne dziecko powinno pic melka, to powiedziala,że ile chce, bo przecież wie kiedy i jak jest głodna.Więc to 500 ml które podają w źródłach, to tylko orientacyjne :blink: .

[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka