BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 10 miesiąc temu #314673 przez sylka
Kuba pije 2x 240 ml MM samego w ciągu dnia kaszki 150-200 ml + coś z piersi. Macałam dziś dziąsła i czuć chyb 3.

Muszę umówić Kubę do ortopedy bo kazał nam przyjść jak mały zacznie stabilnie chodzić. Pewnie na wizytę poczekamy jeszcze z 3-4 tyg.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314779 przez ifka
my w przyszłym m-cu do tego okulisty a w kwietniu też planuję ortopedę.

Właśnie kupiłam Lusi uzywane autka (za 40 zl)

biorąc pod uwagę jej zamiłowanie do pojazdów powinna byc zadowolona :blink:

Lenka bez akcji ząbkowej wypija bardzo podobnie a teraz tylko po 60 ml, no ale cóż tai jej urok :).Dobrze,że chociaz na sniadanie je 130-140 kaszki łyżeczką.

[/url]
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314784 przez sylka
Kuba uwielbi bawić się tymi samochodzikami :D

Ifka powiedź mi jak podeszwa tych bucików bo czytam opinie i niektórzy piszą że nie jest elastyczna tylko twarda i dzieciom ciężko podnosić w nich stópki :huh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314794 przez ifka
Jesli chodzi o butki to moim zdaniem podeszwa jest rewelacyjna,bardzo fajnie i łatwo się zgina tam gdzie powinna (Mialam też kapcie od koleżanki-tam to dopiero sztywna podeszwa była, jakby plastikowa :ohmy: :S.Tu jest gumowa jakby kauczukowa-elastyczna ).Lenka czasem sama przynosi je,żeby jej założyc, więc chyba nie takie złe :blink: .

[/url]

12 lata 10 miesiąc temu #314796 przez sylka
Mm nadzieję że przypadną do gustu KUbuśkowi

12 lata 10 miesiąc temu #314804 przez ifka
sylka napisał:

Mm nadzieję że przypadną do gustu KUbuśkowi

Na pewno bedzie musial się oswoic, bo to cos innego niz skarpetki, ale myslę, że szybko je polubi :) .

Lenka wczoraj zrobiła swój pierwszy spacer po podwórku :woohoo: .Chodziła sama bądź za rączkę z 15 minut. Oczywiście spodnie od kombinezonu średnio na tym wyszły bo całe umorusanme,ale ile zabawy :laugh: :blink: . Pamietam jak jeszcze w wakacje patzryłam na dzieciaczki jak biegały i nie mogłam się doczekać kiedy Lenka zacznie. A teraz sama będzie śmigać po plaży :laugh: :) :kiss: .

[/url]

12 lata 10 miesiąc temu #314809 przez mankowa
Hej dziewczyny to mowicie,ze sie nie martwic, ile czasu moze trwac taka adaptacja do zmian,bo ona owszem chodzi lepiej niz m-c temu kurde mam nadzieje,ze szybko bedzie chodzic stabilnie. Mam takie wyrzuty sumienia, bo jak byla duzo mniejsza , ona zawsze ruchliwa i jak zmienialam pieluszke na przwijaku na szafce przesunela sie i opuscila glowke na drweniany rog szafki, ja bym nie chciala sie tak uderzyc a co mowic takie malenstwo i od tego momentu mam same czarne mysli, tez tak macie? A buciki kupie tez jak bede juz blizej wyjazdu do PL, jejkus nie moge sie juz doczekac.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314818 przez sylka
Mankowa to zależy od dziecka. Kuba chodzi 3 tyg. i od jakiś 4-5 dni już stabilnie. Chodzi swobodnie po całym mieszkaniu, zawraca kiedy chce, kuca wstaje bez trzymanki rzadko się wywróci. Wcześniej robił kilka kroków i leciał na pupe lub rączki. Teraz zasuw jak mały samochodzik. I GAbi się wyrobi musi się tylko oswoić z nową sytuacją :D i możliwościami. KUba jak miał 7 mies. 2 razy zleciał z łózka nie mówiąc ile razy wywrócił się na głowę w czasie upadku przy chodzeniu przy meblach czy wstawaniu, tego nie unikniemy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314831 przez ifka
Mankowa ja też myślę dokładnie tak jak Sylka :) .
tu możesz/możecie :blink: zobaczyc jak "śmiga" Luśka po przebudzeniu :silly: .Też potzrebuje czasu,żeby się "rozpędzic" ;) .

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a za chwilę dłuższa trasa, jak szla na obiad :blink: .Tylko zgram na YT :)

Edit:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

najlepsze sa te przykrótkie porteczki,ale w domku to nie ważne :silly:

[/url]

12 lata 10 miesiąc temu #314892 przez sylka
Uwielbiam Lenkę :D

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314900 przez ifka
sylka napisał:

Uwielbiam Lenkę :D

[/url]
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #314934 przez nikita
Lenka jest cudna :lol: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #314943 przez mankowa
zdolna jest Lenca, moja gabryska smiala sie jak widziala te filmiki, mam pytanie czy gotowlyscie juz zupy z kapusta dzieciom, bo z brukselks gotowalam i bardzo smakowalo, a teraz chce z kapusta co o tym myslicie?

12 lata 10 miesiąc temu #314949 przez megi23
hej
moj je wszystko co nie ucieka na drzewo on juz ogorkowa wcina kapusniak :silly:

w koncu zaspalja dzis pracowity dzien posprzatalam zrobilam pranie poodrabialam lekcje z najstarszym mnie to inaczej pisac uczyli a tera ucza inaczej i nie wiem jakim sposobem dziecko ma juz czytac plynnie niektore polecenia sa z kosmosu kto te ksiazki robi :unsure: :S
przyszly klocki malego sprawdzalam czy ich nie polknie bo myslalam ze sa troche wieksze ale jest ok moje spodnie przyszly mogly by miec ngawki na 110 no ale to 108 to na styk sa i bluzki chlopakom szwagierki.. :blink:
ifka Lenka niez zdolniacha i slicnie chodzi i widze jak Tymek proboje az mu sie uda :silly:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314973 przez ifka
dzięki dziewczynki :) :kiss:

Mankowa jeśli chodzi o kapustę, to ja już gotowałam ze słodkiej kausty a z kiszonej dodałam sok i ze smakiem zjdła. Problemów brzuszkowych u nas nie było.

Własnie podczytuję sobie ploteczki ;) .Nie wiedziałam,ze Zamachowski i Richardson sa razem :unsure: :ohmy: :silly:

[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka