BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 10 miesiąc temu #324721 przez megi23
Moj tez je danonki i danio jogurtow nie jadl takich naturalnych tylko te co w sloiczkach sa. Moj mm pije 2 razy w tym kaszka na mm moja szwagierka do zupy daje mleko i maly juz takie zupy jadl i nic a powiedziala mi po fakcie bo zapomniala. Jeszcze budyn musze na normalnym sprobowac
U mnie jeszcze pomaga glaskanie po pupie lub glowce jak sie z wrzaskiem zbudzi....

Arturek a moze to pelnia podobno tez ma duzy wplyw na dzieci spia niespokojnie a ona trwa cos kolo 4 dni dzis mi szwagierka mowila.....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #324724 przez sylka
na próbe robiłam 60 ml. Kuba chętnie wypił i jeszcze chciał.

12 lata 10 miesiąc temu #324734 przez megi23
Ja narazie kupilam kaszke z kako i to sprobuje a kako Sylka normalne takie decomoreno np czy takie slodzone jak nesquik czy cos innego???

12 lata 10 miesiąc temu #324818 przez pulpecja
hej dziewczynki :) ja już w pracy :huh: dzisiaj troszkę lepiej się czuję,ale z kolei pęka mi głowa...jak nie urok, to wiadomo...

moja Kasia też już "piła" zwykłe 2% mleko w naleśnikach, plackach i nic jej nie jest. Jadła też zwykłe jogurty Danio :)

dziewczynki jeśli odstawię Kasię od piersi to jak wtedy miałoby wyglądać picie mleczka MM, w jakiej ilości i ile razy dziennie ?? wolę Was spytać niż szukać w rozpiskach :blink: :)

12 lata 10 miesiąc temu #324827 przez ifka
hej :)

U nas Lenka tez placki, nalesniki na krowim mleku,zabielanie zupek śmietną czy mlekiem jak nie mam smietnki.I nic jej nie jest.

Agusia jak ostatnio byłam u pediatry i pytałam ile mleka powinno wypijac dziennie roczne dziecko to powiedziała,że "ile chce" :unsure: (w sumie tio ma rację, bo przeciez jak nie będzie chcialo to nie wepchniesz-tak jak moja Luśka piła duzo mlesia, ponad 600 ml a teraz duuużo mniej), ale z tego co czytałam to 500 ml na dzień.

Trochę się martwię, bo hemoglobina jej leci i jak w kwietniu zrobimy morfologię i będzie kiepska to pewnie będzie kazała wprowadzic żelazo :( :dry: .

Nocka w miare spokojna, ale nadal z katarkiem :angry: .

A my dzis na zakupy, zobaczę u nas w sklepach czy są leginsy na Lusię i może jakieś bluzeczki. a jak nie znajdę, to na all juz mam upatrzone :blink: .

[/url]

12 lata 10 miesiąc temu #324871 przez sylka
dzieci do roku chyba 500- 750 ml w tym samo mleko, kaszki i jogurty też są wliczone.
Po roku niby 500 ml. Kuba pije 2 x 250 ml czasem w ciągu dnia z 140 ml i 150-200 ml kaszki na kolację zjada. Czyli wyjdzie 650-700 ml na dobę.

12 lata 10 miesiąc temu #324893 przez nikita
witam moje psiapsiuły kochane :lol: :lol: :lol: :lol:
byliśmy u lekarza wszystko ok :lol:
jutro gości już się ciesze :lol:
mały śpi :lol:

pulpecja ja tez sie zastanawiam jak to zrobić bo juz chciałabym pomału odstawiać małego od piersi
ja pierś daje wieczorem do spania, rano i przed każdą drzemką a ma ich 2
rano nie chce mi wypić mleka z butelki :(
i tak sie zastanawiam ze chyba powinnam zrezygnować z karmienia przed drzemkami na początku tak, dobrze myślę :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324898 przez sylka
Dobrze nikita :) Kuba właśnie rezygnował najpierw z karmirnia przed drzemkami i później też już sama nie dawałam mu. Później wieczorne karmirnie bo po piersi podawłam i tak MM. Wtedy najpier dawałam MM a później pierś, gdy piersi się przestawiły zostało poranne. Od Jakiegoś tygodnia nie podaję rano piersi (dawałam tylko i tak raz na jakiś czas co 2-3 dni ja budził się ok 4) a o 6.00 MM. A teraz się nie budzi.
Fajnie wygląda wieczorem gdy po kapieli robięmleko daję mu w rączki a on idzie z butelką dołóżeczka i czeka aż go tam go włożę. Wypija mleko, wywala butelkę obok siebie myję mu zabki i zasypia :P

12 lata 10 miesiąc temu #324902 przez bombel779
Cześć lachony! Co tam u was? Wszyscy zdrowi??

Ja ostatnio mam dużo spraw na głowie i nie mam czasu na komputerowe posiedzenia, a poza tym ten je***ny wirus który się tu od dłuższego czasu panoszy skutecznie mnie zniechęca do owiedzania tej str.!!!!!! :angry: :angry: W sumie to i tak dziwne, że avast mnie tu dzisiaj wpuścił bo normalnie mi blokuje str. .... :unsure:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

12 lata 10 miesiąc temu #324907 przez nikita
dziękuje Sylka zrobię tak samo :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #324908 przez sylka
Bombel jak Jaś?

Mnie avast od kilku dni też nie blokuje, ale skanowałam komp i było trochę śmieci.

12 lata 10 miesiąc temu #324910 przez nikita
Sylka a powiedz mi jeszcze czy przed drzemkami dajesz MM
bo nie wiem czy on mi zaśnie tak bez piersi i butelki

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324914 przez sylka
są dni że dam ale raz na jakis czas jak widzę że nic innego nie daje rady tzn. przytulenie czy herbatka. ALe najczęsciej Kuba wspina się do mnie, przytula i zasypia.
Wcześniej dawałam ale stopniowo zastępowałam herbatką. Kuba zawsze zasypiał przy piersi więc podawałam MM np. na 2 drzemkę jak piersi były puste, bo miałam mało pokarmu już później.jak odstawił piers na drzemki to z MM też schodziłam.

12 lata 10 miesiąc temu #324921 przez bombel779
sylka napisał:

Bombel jak Jaś?

Aa dobrze, dziękuję. W skrócie - zdrowy,zabiegany i rozgadany ;)
Z niecierpliwością czekamy na wiosnę żeby wypróbować rowerek! :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

12 lata 10 miesiąc temu #324926 przez sylka
bombel779 napisał:

Z niecierpliwością czekamy na wiosnę żeby wypróbować rowerek! :)

To tak jak my :) Czyli kupiliście już 2 :D

Narazie jeżdzimy po domu, albo Kuba wsadza do rowerka misia i sam prowadza za drążek ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka