BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 9 miesiąc temu #335876 przez megi23
Ja mam taki jak bombel ale zielony i tez super jutro wezme malego po lekarzu na niego i do mamci zabiore :-)
Bombel maly amant Ci rosnie hehe moj jak przyszla do szwagierki kolezanka to co zeobil pociagnal za bluzke odchylil dekolt i zlapal za cycka hahaha :-) on to mnie czasami rozbawia do lez
a na urodzinach lazil z lyzka chrzestnego zona mu dala bo marudzil na zeby i poszedl z nia spac jak S chcial wziasc mu myslalam ze sie zajdzie tak plakal wiec mu zostawil i na fotkach jest z lyzka:-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335887 przez Sikoreczka
Witam

Dziękuje wszystkim za życzonka urodzinkowe dla mnie i dla Kuby :) :*

My już po imprezkach roczkowych :) Imprezki sie udały w 100 % Kuba był przeszczęśliwy, torty pyszne, prezenty super się podobają :) Jak się ogarnę to wrzuce kilka fotek

Megi, Bombel czy wasze dzieciaczki jak siedzą na tych rowerkach to jak zapniecie pasy to nie leżą?? bo jak Kubie dałam fotelik najbliżej kierownicy to jak się opiera o oparcie to leży :(

A i zapomniałam napisać Kuba też ma katar i kaszel :( byliśmy u lekarza dał nam syropek i kropelki :( ale męczymy się już od czwartku

12 lata 9 miesiąc temu #335892 przez bombel779
Noo amant :) ale facetami też nie gardzi :P :D ale najbardziej podoba mi się jak reaguje na dzieci :) łapie je za bluzkę - krótką mówiąc - za fraki ;) tak jakby chciał je podnieść do góry :P i pcha się na nie :) najlepiej mu pasi jak przyprze kogoś do ściany tak żeby nie mógł mu uciec :P :D haahha niedawno mieliśmy z niego ubaw jak teście przyjechali z córą szwagra (2.5r.) też ją tak złapał za fraki przywarł do drzwi balkonowych, potem powalił na ziemię i wlazł na nią żeby mu nie uciekła :ohmy: :silly: :lol: a śmiał się przy tym jakby się zielska najarał! :P :D :D

Aniołek wrzesień 2013 [*]

12 lata 9 miesiąc temu #335893 przez bombel779
Sikoreczka napisał:

Megi, Bombel czy wasze dzieciaczki jak siedzą na tych rowerkach to jak zapniecie pasy to nie leżą?? bo jak Kubie dałam fotelik najbliżej kierownicy to jak się opiera o oparcie to leży :(

Tak, jak zapnę Jaśka pasami to (mając krzesełko najbliżej kierownicy) siedzi w pozycji półleżącej :P ;) tak na luzaka ;) :D

Aniołek wrzesień 2013 [*]

12 lata 9 miesiąc temu #335896 przez Sikoreczka
bombel779 napisał:

Sikoreczka napisał:

Tak, jak zapnę Jaśka pasami to (mając krzesełko najbliżej kierownicy) siedzi w pozycji półleżącej :P ;) tak na luzaka ;) :D

to mi się w tym rowerku niepodoba :( no ale Kuba lubi na nim jeździć a to jest najważniejsze

12 lata 9 miesiąc temu #335898 przez sylka
pulpecja napisał:

co do rowerka to Oluś ja mam taki sam jak sylka i ifka i on jest właśnie do 3 latek...tyle tylko ja go nie polecam na tak długo. owszem teraz jako tako się nim jeździ (po przerubkach które M. zrobił) ale teraz gdybym miała kupować to na bank wzięłabym z gumowymi oponami i w ogóle jakiś taki stabilniejszy nie cały z plastiku.
a rowerek jest tu fajnie pokazany (filmik na dole stronki):
www.somap.pl/rowerki-pojazdy-i-hulajnogi...elony-niebieski.html

Pulpecja tu nie zgodzę się z twoją opinią bo rama jest cała z metalu a pokryta na wierzchu plastikiem. Cała konstrukcja jest metalowa i bardzo stabilna a plastik ją przykrywa by rowerek ładnie się prezentował. Zplastiku jedynie jest barierka, siedzonko, bagażnik.
Fakt trochę słychać jak sięjedzie ale ja nie mam zastrzeżen co do prowadzenia rowerka.

12 lata 9 miesiąc temu #335901 przez sylka
Sikoreczka super że impreza udana :)

12 lata 9 miesiąc temu #335902 przez nikita
siemka ja kupiłam pastę elmex i sie zastanawiam czy dobrze zrobiłam bo ona ma miętowy smak :ohmy:
byliśmy dzisiaj na spacerku ale tak wiało ze uciekliśmy do domu :(
a i proszę mi napisać jak sie robi flaki :unsure: :unsure: T ma dostać mięso na flaki a ja nie mam pojecie jak to sie robi aaa i zaznaczam ze jestem noga z gotowania wiec proszę napisać jak krowie na rowie :lol: :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #335910 przez sylka
Ma dostac mięso na wywar czy flaki do obgotowania i pokrojenia?

12 lata 9 miesiąc temu #335911 przez megi23
Mysmy mieli flaki na roczek ale kupowalismy
wiem ze do tego szlo kilka udek 8 rosolkow drobiowych, pieprz, papryka slodka majeranek, galka muszkatolowa , kostka masla , imbir, ale co jak to jutro byjm musiala babci spytac bo ona nam gotowala 10 litrow i poszlo w 2 dni
a apropo rowerka moj tez ma taka pozycje no i do pedalow nie dosiega,,, ale mu odpowiada

12 lata 9 miesiąc temu #335916 przez sylka
Ja gotuję wywar wołowo drobiowy jak na rosół z marchewką cebulka itd. Później jak mięsko deko przestygnie kroję je w paseczki a warywa w krążki. Kupuje gotowe flaki wołowe tzn. te "makarony" czyli pokrojone żoładki wołowe mrozone. Odgotowuje je 2 razy aż będą miękki ale nie rozgotowane i płukam po ugotowaniu by nie miały specyficznego zapachu. Doadajędo rosołu i przyprawiam dodatkowo przyprawą do flaków i majerankiem. Wcześniej wywar doprawiam solą i pieprzem. To tak pokrótce napisane.

12 lata 9 miesiąc temu #335917 przez nikita
sylka napisał:

Ma dostac mięso na wywar czy flaki do obgotowania i pokrojenia?

już gotowe pokrojone, poszukałam w necie ale wole przepis sprawdzony

12 lata 9 miesiąc temu #335922 przez sylka
JA nie lubię flaków ale mój P> uwielbia i smakująmu moje :) a robiłam po ślubie pierwy raz w życiu bo tak zawsze moja mam serwowała na święta a po ślubie sam musiałam zrobić jak rodzinka P. przychodziła :P na szczęście smakowały

12 lata 9 miesiąc temu #335924 przez megi23
Ja tez nie lubie flakow dlatego mialam skrzydelka hehe ale moj S na kazda okazje by je jadl:-) a robila nam babcia mojego S bo robila to na weglowej kuchni a z takiej wszystko jest lepsze:-)

12 lata 9 miesiąc temu #335926 przez nikita
ja i T uwielbiamy flaczki ale nigdy nie robiłam a teraz jak dostanie mięsko to niestety ale będę musiała zrobić :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka