- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
A co do mm Majki , to dziś podałam bebiko , ale nie chce go pić . Próbki mam i zanim kupię , to popróbuję . Spróbuję jeszcze ze 2 razy podać . Potem bebilon pójdzie w ruch . No i kupię Gerbera jeszcze .
Dosia nockę Ci cudną zafundowała Ja nadal mogę tylko pomarzyć o takich .
Sylka super ,że z Kubą lepiej Oby juz wszystko bezpowrotnie minęło .
Megi no to udanych zakupów w sobotę Grunt , ze już masz spisane i wiesz czego chcesz
Ale , ze tak panikujesz o Małego w brzuszku , to się dziwię . Masz 19 tydz , więc chyba się nie spodziewasz , ze Mały będzie bez przerwy fikał w brzuchu Jemu tam dobrze , więc luz Mamusia
No i powiem Ci , ze Maly na bank się rusza , ale w tym całym zamieszaniu , opiece nad Tymkiem itp to zwyczajnie nie zwracasz na to aż tak uwagi . Wiem to po sobie .Jak byłam w ciąży z Ami , to każdą zmianę wyczuwałam , śledziłam każdy ruch , każdy postęp , byłam na bieżąco z wiedzą na temat poszczególnych tyg itd ... a przy Majeczce zwyczajnie czasu brakowało na takie rzeczy . Łapałam się na tym , ze wiem który jest tydzień ciąży , bo mi lekarz mówił
I brzusio wygląda super wcale nie taki duży Malo przytyłaś
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Trzymam kciuki żeby inne mleczko posmakowało Maji
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
mlody byl przed spaniem na spacerze az mial policzki czerwone ale wyskakal sie po kaluzach hahaa obecnie spiocha
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale sam zasypia czy go kładziesz?
U nas już nie ma mowy o drzemce i to od dawna, no chyba że padnie np w aucie
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kuba w przedszkolu spi a w domu to roznie jak chce to idzie spac o 13 a jak nie to szaleje i zasypia ok 20
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas to pepti to jakaś mordęga Czekam jeszcze tydzień i wracam do normalnego mleka.
A co do drugiej ciąży to agi ma rację, że już się tak tego nie "kontroluje". Ja podobnie jak Agusia w poprzedniej ciąży śledziłam rozwój w każdym tygodniu,wyczekiwałam każdego ruchu itp a z Dosią to po suwaczku na forum wiedziałam który to tydzień
Dobra Paulinę mamy z głowy jeśli chodzi o prezenty, zamówiliśmy jej tą kasę a poza konkurencją jeszcze kierownicę taką co można w aucie do szyby przyssać na takim ramieniu, bo przecież ona musi auto prowadzić
Jeszcze tylko coś Dosi pod choinkę no i zostaje nam najgorsze czyli rodzice tu zawsze mamy problem z prezentem.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczoraj znowu wyrwaliśmy się na sklepy, trzeba było Paulinie kupić troszkę ubrań bo te co ma to jak po młodszej siostrze już. Kupiliśmy jej też butki po domu, niestety moje kochane paputki poszły w odstawkę bo dla tego szoguna się już nie nadają. Zdarła już cały antypoźlizg i ogólnie strasznie je chacharzy. Biega też ciągle po schodach góra- dół więc lepiej żeby się nie poślizgnęła.
Pojechała teraz z tatą polatać po lesie z wykrywaczem metali bo pogoda dziś piękna.
Ja mam o 15 wizytę u gina pierwszą po porodzie ale w nocy chyba dostałam @, no ale i tak pojadę bo potem to chyba po nowym roku dopiero miejsca będą.
A powiedzcie mi jeszcze jeśli ta wysypka na buzi byłaby przez mleko to po jakim czasie by zeszła i czy jak jest alergia na mleko to nie ma też innych objawów, jak np inna kupka, ulewania, wysypka nie tylko na buźce?
Mam wątpliwości że to od mleka a widać że na pepti mała się męczy tylko
Miłego dnia
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu co do wysypki , to Maja dostała jak orzeszki zjadłam . Miała tylko zmiany na buzi . Wszystko inne było ok . Po 4 dniach wszystko do normy wróciło .
Ami jako niemowlak na cebion multi dostała alergię .I u niej schodziło to długo . Ok 3 tyg po odstawieniu było lepiej .
No i później to na kakao miała .
Niektóre dzieci mają inne kupy , ulewają a nawet drgawki mają .
Musisz chyba poczekać jeszcze . Ale myślę , ze po tyg powinnaś już różnice zobaczyć . Możesz też potem spróbować wrócić do innego mleka . Ja przy Ami tak miałam , ze po jakimś czasie juz kakao nie powodowało żadnych uczuleń.
Ale super Paulinka prezenty dostanie A dla Dorotki to chyba bez problemu coś wymyślisz Gorzej z rodzicami i Mężem . Też zawsze mam dylemat . No ale my już drugi rok z rzędu robimy sobie z Mężusiem wspólny prezent
Jak tam wizyta u gina ?
Megi łóżko super Tymek będzie zachwycony . W końcu to już duży chłopak i takie łóżko to już musi mieć A kiedy Wam przyjdzie ?
A co do drzemek , to Ami zazwyczaj śpi w dzień do 2 godz Dziś sobie leżała w pokoju godzinę i przyszla ,że spać jednak nie będzie
Gosiu a co z Tobą ?
Moje dziewczyny dziś tak kombinują , ze ubaw mam przy nich . Amelia co chwilę przychodzi i woła Majkę .Ta oczywiscie ochoczo raczkuje za siostrą I wchodzą pod stół i się bawią , to do pokoju Ami idą Śmiesznie wyglądają , jakby jakies tajne plany omawiały
Miłego popołudnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lozko do 14 dni ma przyjsc ale mysle ze na drugi tydzien juz bedzie i mam nadzieje ze Tymciowi tez przypadnie do gustu , bo lozeczko idzie do schowania , dzis cos on nie wymyslil , byl S na obiedzie mowi patrz , mlody przysunal pufe wlazl na nia z niej do lozeczka wyciagnal sobie czajnik przelozyl noge na pufe i tak wylazl , S do mnei oooo wogole juz nie ma przebywania w lozeczku , to juz nie chodzi ze wychdozi , ale ze lozeczko moze go przymiazdzyc ...
no to sie nacieszylam S , mlody wstal jak S tylko tv wlaczyl jak przyszedl z pracy ehh
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agi super, że dziewczynki mają ze sobą taką fajną zabawę
Kurcze już sama nie wiem co z tym pepti. Jutro mija tydzień a różnica jest taka że wysypka nadal jest, ale już nie taka szorstka, no ale to akurat może być zasługa emolium.
Za to inne objawy to ma takie właśnie jak opisują przy alergii na mleko tyle że to mleko jest antyalergiczne.
megi super, że już niedługo Tymek będzie miał nowe łóżeczko
U lekarza bardzo dobrze. Kurcze na NFZ, a babeczka zbadała mnie kompleksowo, na fotelu, usg, macica, jajniki, piersi, ful serwis
Wszystko w jak najlepszym porządku, rana ładnie zagojona, mam tylko zgłosić się do neurologa gdybym jeszcze kiedyś straciła to czucie w nogach.
No i powiedziała że ŻADNEGO PASA POPORODOWEGO! Więc cieszę się że poczekałam do wizyty a nie posłuchałam położnej.
Przepisała mi też LOGEST. Wiem że opinie o każdych tabletkach są przeróżne ale ich nie czytam bo na każdego działają inaczej. Tych nigdy nie brałam.
Miłego wieczorku
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
O tabletkach się nie wypowiem, bo nie znam a inne brałam tylko chwile po torbieli, a tak postanowiłam nie brać i P tez nie chce bym się chemią faszerowała.
Dobrze że trafiłaś na fajną lekarkę
Agi super że młode tak się fajnie bawią