- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosiu świetny globus, podobnie jak Aga oglądałam go kiedys, ale jeszcze na niego za wczesnie. Póki co temat prezentów światecznych mam zamkniety.
Polećsie mi jakiś fajny ładnie wydany zbiór bajek i basni (z m.in. czerwonym kapturkiem i innymi naszego dzieciństwa) Chciałbym poprosić o nie w liście prezentowej na urodzinki lub sama dokupić do prezentu urodzinowego Kubuska
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja mam kilka fajnych zbiorów, podam Ci tytuły wieczorkiem jak będę na górze, ale jedna lipcówka bardzo poleca te:
www.smyk.com/zlota-ksiega-bajek,prod2539...ksiazki-dla-dzieci-p
Miłego dnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiu czyli wigilię i Teściów spędzacie ?
Jak tam Dorotka na zwykłym mleczku ? Trzymam kciuki , żeby już nic nie wyszło
I wcale nie dziwię się Twojemu Mężowi , ze obawia się o Wasz budżet ... mój to by siwiał już hahaha
A z ciuchami , to powiem Ci , ze też mam pełno ciuchów w których chodzę x lat Czasami mnie to wkurza i najchętniej bym się ich pozbyła . Ale z drugiej strony , to zawsze mi szkoda kasy na nowe . Wolę dzieciom coś kupić czy Mężowi . No ale dla równowagi Mąż woli kupić mi niż sobie I to zawsze Mężuś mnie naciąga na coś i zabiera do kasy więcej niż chcę .
Sylka Kuba jak zawsze dzielny Kochany z niego chłopczyk
I jaki otwarty na nowe znajomości
Oj pewnie,szkoda by było,żeby opuścił spotkanie z mikołajem Będzie podekscytowany na bank
A co do zbiorów , to mamy kilka , ale żaden nie jest jakiś rewelacyjny . Też szukam czegoś fajnego
Gosiu prezent dla Michałka rewelacyjny Chociaż jego cena mnie powaliła
Mam nadzieję ,ze z oczkiem Hanusi juz lepiej .
Fajnie , ze masz tyle zamówień na kartki Wszyscy się poznali na Twoim talencie
Ja wczoraj wszystko pozałatwiałam . Co prawda przyjechałam taka zmęczona , ze najchętniej bym się położyła , ale przeciez Małe mi możliwości takiej nie dały
Do tego w nocy mnie gardło zaczęło boleć .Myślałam , ze wezmę nóż i się drapać zacznę
Dziś u Nas mrozek duży .Za oknem biało . Mam nadzieje , ze popołudniu wybiorę się na spacerek .
Miłego dnia
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.empik.com/magiczny-swiat-basni-ander...od58970295,ksiazka-p
jednosc.com.pl/product_info.php?cPath=14&products_id=2265
jednosc.com.pl/product_info.php?products_id=2214
Te nasze mi się o tyle podobają że nie ma zbyt wiele obrazków ale za to jest dużo treści
agi super, że udało się wszystko pozałatwiać i zdrówka życzę, oby gardło przestało boleć i nic się z tego nie rozkręciło.
Kochana nie wiem jeszcze jak mała na zwykłym, najbardziej to czekam na efekt kupkowy bo z buźki jej tamto i tak nie zeszło więc oby tylko nie było gorzej
megi ojjjj rozumiem, pamiętam moje dolegliwości ciążowe z Dośką Nie zazdroszczę, trzymaj się dzielnie
U nas też mróz.
A i mam pytanie, czy myślicie że mogę posmarować buźkę małej tym kremem purelan 100 medeli? To jest czysta lanolina i skoro pomaga na bolące popękane brodawki to może pomoże na tą buźkę suchą?
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
szwagierka byla z Tymciem na spacerze , ja nie dalam rady , natarlam sie amolem ciut moglo , nie wiem co moge zrobic jeszcze, a do gina sie dodzwonic nie moge wizyte dopiero 11 mam eh...
oby jutro przeszlo moze za bardzo figlowalismy wczoraj z S co ?? i mlody sie msci
uff przeszlo mi a juz go chwalilam ,ze grzeczniejszy od brata jest
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja oczywiście znowu na szybkiego Skończyłam właśnie kartkę i mam chwilę,bo potem na zumbę uciekam
Sylka,tak sobie teraz myślę,że nie jestem pewna czy mamy gdzieś Czerwonego Kapturka My mamy kilka książek,w których są znane i mniej znane opowiadania,bajki i baśnie. Wszystkich Michałek słuchał z wielką chęcią od maleńkości Ale dwie lubimy trochę bardziej www.taniaksiazka.pl/basnie-pelne-czarow-...ka-red-p-255083.html Piękne wydanie,a opowiadania są różne. Sporo nieznanych,choć fajnych,ale też takie jak Calineczka czy Kot w butach. A druga to www.empik.com/bajki-swiata-opracowanie-z...owe,364667,ksiazka-p Tutaj są bardzo różne opowiadania,ale Michu niektóre sobie wyjątkowo upodobał. Mamy jeszcze jedną,która ma w sobie różne opowiadania,niekoniecznie jak wskazuje tytuł dla dziewczynek.
Ja z kolei szukam ładnego wydania Legend Polskich,bo Michałek mnie ostatnio dopytywał o Bazyliszka,a ja nie pamiętam tej historii(oprócz zakończenia),sam opowiedział mi co nieco o Warszawskiej Syrence i Smoku Wawelskim,ale też ma braki. Albo nie pamięta albo słabo słuchał
Agi,cena globusa rzeczywiście dość spora. Ale wiesz,my dzieciom nie kupujemy na co dzień zabawek. Pod choinkę,urodziny też staramy się kupić jeden porządny prezent,który starczy na długo. Rodzinę i znajomych prosimy też,żeby nie szarżowali z prezentami. Lepiej,żeby kupili coś c dzieciakom jest potrzebne,typu ręcznik,pościel czy coś do ubrania. Zabawek uważam i tak maja sporo,więc więcej nie potrzeba,tym bardziej że my w czwórkę w jednym pokoju jesteśmy
No,to uciekam. Miłego!
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jednosc.com.pl/product_info.php?products_id=2214
wieczorkiem Ci napiszę czy akurat jest o smoku wawelskim bo nie pamiętam ale poza tym jest dużo fajnych, o Giewoncie, Czechu Lechu i Rusie, o Twardowskim i inne
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Musze ją wyjąć i zacząć czytac Kubie. Bajki mają 4 poziomy trudności i sa oznaczone literkami przy tytule.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Ale piękne książki Jak będę w Empiku , to kupię tą co Agusia poleca , bo widze , ze u nich jest dostępna i cenę ma super
Amelka kocha bajeczki , uwielbia słuchać , więc zaciekawią ją
Agusiu ja myślę , ze możesz Dorci posmarować buzinkę tym kremem . Lanolina tylko dobrze jej zrobi . Tak mi się wydaje .
Megi i jak się czujesz ? Może musicie troszkę przystopować z przytulasami A rozmawiałaś o tym z lekarzem ? Może spokojniejsze i bezpieczniejsze pozycje wystarczą .
Albo zwyczajnie taki urok tej akurat ciąży .
Gosiu u Ciebie ja widze czas wypełniony po brzegi
A prezenty rewelacyjne I swietny pomysł z tymi prezentami od innych . Ja teraz dla Małych też powymyślałam takie praktyczne prezenty , a zabawki sami kupimy.Wiem co potrzebne i co się przyda , a nei potem tych szajsownych zabawek pełne szafy .
No i jak jest miejsca mało , to juz w ogóle bardzo rozsądne podejście . Nadmiar szkodzi każdemu .
Sylka a jak z tą Twoją pracą ?
Ja zapisałam siebie i dziewczynki do Dr . Ja czuję się tylko gorzej , gardło szczególnie rano , wieczorem i w nocy daje mi się we znaki . Dziś to głos straciłam z rana . Teraz troche lepiej , ale już nie czekam na dalszy rozwój . Ostatnio zbyt dlugo zwlekałam z wizytą , naiwnie wierząc , ze mi minie i Małe zaraziłam . A dziewczynki też coś kichają , więc niech je tez osłucha .
Nie mogę uwierzyć , ze juz 4 grudzień ! Za niedługo święta !!! Kiedy ten rok minął ?
Dzisiaj Mężus musi mi ozdoby przynieś .Sam nie wie gdzie je wcisnął przy tej przeprowadzce . No ale jak nie chce zbankrutować , to musi je odnaleźć
Nic , zmykam .Miłego poranka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aguś już ozdoby wyciągacie A będziesz już nimi przyozdabiać dom czy na razie robisz przegląd?
Ja muszę najpierw zagonić T do umycia okien u nas, tzn sam się zaoferował bo jednak tych dachowych nie dałabym rady jeszcze umyć. Troszkę zgrywam bohatera we własnym domu ale brzuch jednak daje się jeszcze we znaki
Daj znać jak po lekarzu i mam nadzieję ze coś Wam zaradzi na to przeziębienie. Zdrówka dla Was!!!
My jedziemy dziś na Barbórkę do mojego dziadziusia, babcia przygotuje obiadek i pewnie masę innych pyszności
A wczoraj udało mi się kupić buty Fajne bo ładnie wyglądają, są zgrabne a do tego ocieplane Ale wiecie przez te ciąże mam takiego kajaka że musiałam kupić rozmiar 39 szczególnie przy moim wzroście taki rozmiar niekoniecznie dobrze wygląda
Miłego dnia dziewczynki
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My już po Barbórce u dziadka Jak zwykle było miło, pysznie i wesoło
Wypiłam z dziadkami winko, a w drodze powrotnej była kontrola trzeźwości i dmuchanko, ale to na szczęście T dmuchał a on nie pił
Zamówiliśmy dla Dosi aniołka pod choinkę i do tego może jakieś ubranko
allegro.pl/aniol-aniolek-stroz-z-dedykac...nia-i3745434828.html
Miłego wieczorku
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka,dzięki za namiary Może jutro mi się uda podjechać z mężem.
A mnie dzisiaj zdrażnił ten mój mężu Zdenerwował,aż się popłakałam
No kur... czaki!!! To ja już sobie nigdzie nie mogę pojechać,nawet do rodziny?! Może i on ma takie rodzeństwo,z którym niekoniecznie się chce widywać,ale ja mam siostrę z którą od czasu do czasu chciałabym się zobaczyć. Mieszka 30km ode mnie,a ja ją widuję raz na pół roku i to i tak z przejściami,żeby się do niej wybrać. Zdziczeję na tej wiosze już całkiem jak cała jego reszta rodziny. Gbury,które nie ruszają się na 50m od chałupy Dzikusy,że do Afryki i na drzewo. Niech każdy sobie swojej gałęzi pilnuje!
No mówię Wam,ryczałam jak bóbr,musiałam się jakoś rozładować.
A poza tym to długo długo truł mi dupę,żebym robiła te kartki profesjonalnie,w sensie żebym założyła firmę(załatwiła dofinansowanie z UP,bo przecież bezrobotna jestem)i tak zarabiała. A teraz jak robię jakąś kartkę to tylko słyszę: "A ile ty to robisz" "o,to niezłą masz dniówkę" "a na godzinę to ci wychodzi"...oczywiście wszystko to jakoś strasznie ironicznie brzmi Ja już do jasnej cholerki nie wiem o co mu chodzi. Tak źle,tak nie dobrze! Ruszyć się nigdzie nie można bo mało opłacalne,bo oszczędzać trzeba... Niech kurcze mniej pakuje do lodówki albo daje mniej rodzicom na życie,a nie wszystko kosztem mnie i mojego dawnego życia,którego garstkę chciałabym zachować.
No,troszkę mi jeszcze ulżyło.
Oczywiście powiedziałam,że nigdzie nie jadę,a siostrze napisałam,że jej te kartki wyślę pocztą.
Ale sobie pomyślałam i w dupie mam co gada! Mam trochę swoich groszy,i nawet jakbym miała jechać za tą jedną kartkę to pojadę i miło spędzę dzień. A on niech sobie robi co chce!
Ok,pomarudziłam Dobranoc!
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczoraj wieczorem był istny meksyk
Dośka się tak wydzierała że aż nie mogła złapać oddechu, Paulina swoje też dodała, ogólnie rzecz biorąc miałam pomysł żeby pójść się spakować i wyjechać
Nie wiem co z tym moim dzieckiem jest nie tak Nie zje normalnie jak człowiek tylko wygina się, głową rzuca we wszystkie strony, wierci się jakby miała robale i w ogóle MASAKRA jakaś! Już jej nawet nie trzymam podczas karmienia tylko układam poduszki i karmię ją na wpół leżąco. Jak mam ją karmić to już mam dość.
Po czwartej dałam jej butlę to stękała cały czas w łóżeczku aż w końcu chyba zasnęłam bo już nie miałam siły ciągle do niej wstawać. Zresztą doszłam do wniosku że nie będę do niej latać jak tylko zastęka tylko dopiero wtedy jak się faktycznie rozryczy, inaczej się przyzwyczai że tylko stęknie a mama już jest
Gosia rozumiem Cię. nie przejmuj się i jedź do siostry i tyle. Może mąż ciut zazdrosny o czas jaki poświęcasz temu zajęciu?
Aha, przez to wszystko nie zauważyłam że Paulince wyszły w końcu dolne piątki. Jeszcze tylko góra i spokój na jakiś czas.
Aguś chyba dopiero dziś rozkręca mi się @ na całego a wzięłam już 7 tabletek. Mam zacząć nowe opakowanie od dziś, czy skończyć to czy jak?
Miłego dnia kochane