BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #807656 przez megi23
hej my zyjemy ale sprzatam i sprzatam, jak maly wstanie okna umyje , zostana kurze na biezaco , oraz 2 szafy na gorze , dzis mnei S przylapal jak sie wspielam na jedna szafe uuuu , no ale reszte on poskacze juz :silly:
Tymek poszerza zakres lsow typu Ty cholero , nauka mojego szwagra :blink: dupa i ladnie pokazuje na swoja :silly: oraz pedzel i bluzka :blink: , poza tym jest niegrzeczny ostatnio i tak mysle czy cos znajdzie pod choinka innego niz rozga :P , wczoraj sie pozarlam tez z S , w sumie o durny film moje wampirki byly i mlody wstal jak go uslyszal tylko i ja cisnienia dostalam , bo go uspalam, by ogladnac w spokoju a ten wstal , ale wyczul ze jestem zla na niego , S chcial go polozyc , ale nie chcial ani u niego na rekach ani w lozku , wiec poszlam ja , polozylam sie kolo niego powiedzial ze mnei kocha i zaspal ale co bylo juz 21:30 :S , przez Kajtka jestem klebkiem nerwow , S tez to przezywa ... no nic narazie staram sie duzooo cos robic by nie myslec , najgorsze wieczory jak leze i ma czkawke lub kopie sobie eh.. oby do 10 :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #807681 przez Agusiak
megi no moja Paulina też ostatnio diabeł wcielony. Ile się z nią naużeram żeby zaciągnąć ją do kąpieli albo do ubierania lub czesania, to szok :S A to co ona wyprawia to normalnie powtarzam jej że na pewno jest chłopakiem :S
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Teraz T zawiózł Paulinkę do teściów, sam pojechał na spotkanie klasowe a moi pojechali myć okna i sprzątać u dziadków więc jesteśmy z Dosią same. Mam nadzieję że pośpi troszkę więcej niż pół godzinki :huh:

Muszę sobie jakąś tunikę lub sukienkę jeszcze kupić i chcę taki mega świąteczny kubek do picia kawki i herbatki :lol: A w jednym sklepie jest wszystko na stół takie świąteczne i ślicznie, nie jakaś tandeta, więc muszę się tam wybrać :)

11 lata 1 tydzień temu #807837 przez sylka
Podpisuje się pod opisem zachowania dzieci :P Kuba też ostatnio rogi ma temperowane. Ubieranie się to ista męczarnia, kilo soli trzeba zjeść zanim go ogarnę :P

U nas z porządków zostało mi wypranie dywanów.

Dziś z mężem zrobiliśmy sobie prezent swiąteczny i kupiliśmy nowy aparat :) Niby prezent wspólny ale i tak ja będę cześciej z niego korzystała :P

Wczoraj typowy piątek 13, chyba szlak mi trafił odkurzacz. Wyłaczałam go po pracy a tam tylko błysnęło :/ Maz ma zerknąć do niego ale coś czuję że czeka nas teraz zakup nowego :P

11 lata 1 tydzień temu #807982 przez Gosia_Krupa
Hej kochane!

Ja też się podpisuję pod zachowaniem dzieci :( Moja Hania też ostatnio daje nam popalić. Co prawda ani do kąpieli,ani do czesania czy ubierania nie trzeba jej zachęcać bo sama się prosi,kąpieli to się domaga często już po 17 i na głowie trzeba stawać,żeby ja odciągnąć od tego.Ale jest strasznie marudna,wszystkich wygania,ciężko ją czymś zająć,bo nic jej nie pasuje :dry: Ach... Michałek też trochę dokłada.

My ubraliśmy dzisiaj choinkę. W międzyczasie okazało się,a raczej przypomnieliśmy sobie,że nie mamy lampek,bo te nasze w zeszłym roku szlak trafił :angry: więc wzięliśmy te z dużej choinki,a dziadkom jutro odkupimy. W każdym razie choinka stoi. Miała wyglądać inaczej,bo przecież miałam zrobić te bombki quillingowe,ale udało mi się zrobić tylko 5,z czego jedną zajumała mi mama.

Zrobiłam 35 kartek świątecznych. Muszę jeszcze tylko życzenia podrukować i powklejać i wsio będzie :) Jutro wyślę siostrze 10,a 25 ma szwagierka do piątku zabrać.

Oczywiście miałam w planach zrobić kartki również dla Was,ale jak zwykle dałam ciała :( a niby szybko zabrałam się za te sprawy. No,ale w międzyczasie miałam trochę innych kartek... Na prawdę grudzień(a w sumie to już od drugiej połowy listopada) miałam bardzo zwariowany i pracowity pod tym względem. No,ale mam grosz mały z tego :)

We wtorek przedstawienie :D Szybko zleciało. Aparaty trzeba podładować :blink: Ja dostałam na urodzinki od męża nowy aparat,więc będę mogła cykać fotki :) Śmieję się,że za 5 lat kolejny aparat dostanę :silly: Bo na 25-te urodziny też dostałam aparat,tylko że wcześniej,tak żebym mogła Michałkowi cyknąć pierwszą fotkę :)

Wczoraj mężuś miał urodzinki,ale prezent dostał już tydzień temu,bo chciał i zadowolony :)

W piątek byliśmy na zajęciach otwartych w przedszkolu,całą rodzinką. Było miło,chociaż Hania trochę nie pozwalała nam na niektóre rzeczy...

Jeszcze ten tydzień w przedszkolu i dłuuuga przerwa,bo Michu dopiero chyba 7-go wraca. Rany,nie wiem jak sobie dam z nim radę. Takie długie przerwy mu nie sprzyjają. Najbardziej cierpi na tym jego zachowanie,które pogarsza się z dnia na dzień,ale mam nadzieję,że tym razem źle nie będzie.

W sobotę jedziemy do Kostrzyna. Mój tato po nas przyjedzie,żebym mogła jeszcze coś w domu porobić i pomóc w kuchni,a Hania przyzwyczaić się do brata,który jakiś czas temu wprowadził się do rodziców,razem ze swoim pasierbem. A na niego Hania już w ogóle jest "uczulona",histeria murowana :(

Zastanawiam się oczywiście jak my się zabierzemy tą Yariską,bo przecież muszę zabrać nie tylko walizkę z rzeczami i parę toreb,ale też pudła z prezentami,które są dość pokaźnych rozmiarów. Miałam dać dwa w zeszłym tygodniu,kiedy byli u nas moi rodzice,ale zupełnie wyleciało mi to z głowy :dry: No to teraz będę się martwić. Mąż ich raczej wziąć nie może,bo przyjedzie na samą wigilię. Ale może nie będzie tak źle :)

Michał z "Artura" przerzucił się "Minionki rozrabiają",a ja mam taka ochotę na jakąś świąteczną bajkę,chociażby "Artura",którego oglądałam z 15 razy już. Ale wraz z rezygnacją z usług Cyfrowego Polsatu straciliśmy wszystkie bajki i filmy dla dzieci. Zostało już tylko to,coś gdzieś tam kiedyś trafiło do nas na pendrivie.

Trochę się napisałam :blush: Może w końcu uda mi się być z Wami na bieżąco,chociaż do połowy stycznia(bo jeżeli nic się nie zmieni to zabieram się za zaproszenia ślubne itp.),a wtedy będę z doskoku.

Miłej niedzieli życzę! Buziole :*

Aaa,Megi,bądź dobrej myśli!!! Jeszcze wszystko może się odwrócić i Kajtek będzie zdrowy :) Nie denerwuj się,przynajmniej się postaraj(może znajdź sobie coś,na czym się skupisz),bo Małemu Twój stres nie pomoże. Ja trzymam za Was kciuki,żeby jednak wszystko okazało się być w jak najlepszym porządku!

11 lata 1 tydzień temu #807984 przez sylka
Gosiu u nas też przerwa w przedszkolu a pod koniec stycznia chyba ferie zimowe.

Super że niedługo juz przeddstawienie koniecznie pokaż nam fotki :D

Fajnie że jedziecie do rodziców, dzieci napewno się cieszą :) Sezon kartkowy masz w pełni :D Dobrze zawsze jakas kaska Ci dodatkowa wpadnie.

11 lata 1 tydzień temu #808007 przez Agusiak
hej Kochane :)

Gosiu ale fajnie, że się odezwałaś, tęskniłyśmy :kiss:

Faktycznie masz nieźle napięty grafik, tu kartki, tu dzieciaczki a teraz jedziesz pomagać do domku :)
Czyli Święta spędzacie u Twoich rodziców?

Ja również mam nadzieję, że teraz już będziesz z nami częściej :)

Ja dziś posprzątałam u nas na górze i pomyłam podłogi jak zaplanowałam a T przyniósł choinkę, ten nasz stożek więc nie było czego ubierać ale i tak jest pięknie :)
Na dole w salonie ubierać będziemy pewnie w przyszły weekend z T, rodzicami i Paulinką :)

Nawet zdążyliśmy skoczyć dziś do marketu i kupiłam sobie świąteczny kubek :lol:
O taki:
home-you.com/pl/sweet-christmas/16700517...e-5901162116538.html
jest ogromny więc pomieści dużo kawki i herbatki :lol:

Rodzice pojechali z dziadziusiem do babci do szpitala ale dziś nic się nie dowiedzą, mam nadzieję że jutro będzie coś więcej wiadomo.

11 lata 1 tydzień temu #808084 przez Gosia_Krupa
Aguś,kubek jest czadowy :D

Mój mężuś w tym roku czuje świąteczny nastrój(od lat go nie czuł),więc pewnie taki kubek nastroił by go już do maksimum ;) U mnie za to kiepsko w tych prawach :(

Tak,święta spędzamy w Kostrzynie. W zeszłym roku byliśmy tutaj,a ze względu na mamy operację to nawet w drugi dzień świąt nie pojechaliśmy do K-na,także teraz odbijemy i calusieńkie święta i jeszcze trochę spędzimy w moim DOMU :woohoo: A potem w planach mamy Szczecin i zamierzam ściągnąć na wioskę dopiero w przyszłym roku :silly:

Nasza choinka też malutka i nie ma czym ubierać,bo ona poza tym jest baaardzo gęsta,ale już mi mama zapowiedziała,że choinkę ubierzemy(czyt. ja ubiorę). Michu na pewno będzie zadowolony,bo Hania niewzruszona.

Dobrej nocy życzę,bo już mnie wołają :dry:

11 lata 1 tydzień temu #808230 przez Agusiak
dzień dobry :)

Miłego dnia życzę i lecę na kawkę :)

11 lata 1 tydzień temu #808292 przez Agusiak
Wczoraj T mówi do Paulinki, że może dostanie pod choinkę coś co ma 3 gwizdki, a ta w tej samej chwili zaczęła wołać: "no i zagwizdam i zawołam Bobi, Bobi"!
A nam szczeny opadły :ohmy:
Musiała widzieć gdzieś w tv reklamę.
Potem jak ją usypiałam to cały czas nawijała że dostanie pieska z gwizdkami, który do niej przybiegnie jak zagwiżdże.
No i po niespodziance :angry:
Mam nadzieję że zapomni ;)

11 lata 1 tydzień temu #808381 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Agusiak,może zapomni,chociaż po Michale wiem,że dzieci(a przynajmniej niektóre) mają na prawdę super pamięć.

Właśnie zakleiłam kopertę z kartkami dla siostry :) Mogę teraz zrobić swoje,a przynajmniej jedną :dry: bo na więcej może mi braknąć czasu :(

Z rana babcia przytargała z piwnicy garaż,który Michałek sobie zażyczył. "Babciu,jak mi przyniesiesz jutro ten garaż z piwnicy to ja będę taaaki szczęśliwy" no i babcia poleciała :silly: a Michu pewnie z przedszkola biegiem do auta,żeby jak najszybciej do domu i do zabawy :)

Wczoraj mówi do mnie,że chciałby napisać jeszcze raz list do Mikołaja,bo nie poprosił o parę rzeczy. Więc mu powiedziałam,żeby powiedział po cichutku Mikołajowi co by jeszcze chciał,a na pewno któryś z jego elfów usłyszy jak będzie zaglądał czy jest grzeczny :silly: Więc ten złożył ręce jak do modlitwy i mówi: "i proszę Cię Mikołaju o globus podróżnika i strój kowboja na karnawał,bardzo proszę" :blush: Słodko wyglądał :)

Właśnie przyjechała choinka :) Więc dzisiaj albo jutro wielkie ubieranie :) W tym roku Michał ma pracowity czas przedświąteczny ;)

A ja muszę zmykać :( Miłego dnia życzę! U nas jest pięknie,słonecznie,a jak u Was?

11 lata 1 tydzień temu #808390 przez Agusiak
Gosia Kochany Michałek :)
Czyli będzie zadowolony z prezentu :)
U nas jest piękne słońce i ciepło jak latem ;)
Ale to dobrze, bo mój płaszcz zimowy jakoś się przez ten rok mocno skurczył w szafie :S :dry:

A tu przyłapani na czułościach :lol: tylko szkoda że takie niewyraźne mi wyszło :(
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #808412 przez sylka
Agusiak tak jak pisze Gosia moze zapomni :), choć u mnie Kuba pamiętliwy jest :D Mówi że musi być grzeczny to Mikołaj przyniesie zabawki. Bo w worku ma prezenty :P Jak pytam co chce dostać to mówi klocki, ciuch ciuch i jajo- kinder niespodzianke.

Kuba dziś w domu bo kaszle od piątkowego wieczoru. Gorączki brak, ale o 14 ide z nim do lekarza.
Poproszę o coś do inhalacji bo kolejny antybiotyk odpada bo 3 tyg temu brał.

Wczoraj wieczorem lukrowalismy pierniczki- te z posypka są Kubuska

Agusiak świetna fotka i Dosia oczka ma jak Paula :D

Gosiu słodko Michał musiał wyglądac i jaka frajde będzie ubieranie choinki :D

U nas przełożone na najblizszy weekend moze w tyg. się uda.

11 lata 1 tydzień temu #808442 przez Agusiak
o rany Sylka, pierniczki ja malowane :lol: Pyszne muszą być :)

Oby nic się Kubusiowi nie przyplątało, może to przez suche powietrze?

11 lata 1 tydzień temu #808461 przez sylka
Agus nie wiem. Przez tydzien był w przedszkolu i kaszel. Wczesniej po anginie mimo że był zdrowy do Mikołajek siedział w domu.

11 lata 1 tydzień temu #808574 przez sylka
Wróciliśmy od lekarza. Gardło czerwone, osłuchowo czysty do inhalacji mam Nebbud. Nie chciałam syropów. Podawałam mu Pulneo od piątku i poprawy brak a tak inhalacje powinny szybciej pomóc i na ból gardła i na kaszel. Do przedszkola pójdzie dopiero w Nowym Roku. Teraz lepiej jak posiedzi w domu.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka